Zašto mi je drago što moje dete više nije beba | BA.burnbrightlove.com

Zašto mi je drago što moje dete više nije beba

Zašto mi je drago što moje dete više nije beba

Kao drugi rođendan mog sina prišao nedavno, našao sam se gledao kroz njegove slike - nespretno hoda na svom prvom rođendansku zabavu, kikoćući na psa kao bucmast 6 mjeseci star i brazdastoga čela u kameru kao novorođenče odlazili iz bolnice. Nasmejao sam u to, na umu kako prestravljena smo oboje bili da se upuste u ovu novu avanturu. A ja ne mogu pomoći, ali se dive koliko smo oboje porasla.

Mame su često je rekao da "uživa u svakom trenutku", zar ne? To, i "ne trepere, jer to ide prebrzo." Dakle, sada, gledajući moj veliki dijete kao on vodi okolo i juri psa, ja je rečeno da treba oplakivati ​​njegov rast. Ne nedostaje mi dani kad mu je cijelo tijelo moglo da stane na grudima? Zar ne nedostaje beba mazi? slatki miris novorođenčeta? Odgovor swaddles i cucle?

Da budem iskren, ne baš.

Kako riješiti spavanja problemi Vaš djeteta - u bilo kojoj dobi

Često se osjećaju preplavljeni porukama o držeći se najranije djetinjstvo - i oko želeći deca bi "dala otkaz raste već" i nerado dopušta povećao nezavisnost djecu 'sa svakom godinom, itd, ali nisam zaboravio samo kako je teško bilo tih novorođenče dana. A istina je da sam postao više zaljubljenog sa sinom starijim obojica smo dobiti; gledao kako raste me ispunjava ponosom.

Umjesto žaljenja kao i moj sin raste, trudim se da budu svjesni kako sam u interakciji s njim, i nadam se da ne stavljajte svoje osjećaje u središtu svog života. Lako je žele družiti na njega za moju vlastitu korist - da žele da uvijek osjetiti toplinu njega u mojim rukama, da drži ruku dok prelazimo ulicu, da ga zadrži uz mene i daleko od zla. Ali to nije razlog zašto sam postala njegova mama. Da, majčinstvo je puno slatka, tendera i kratkotrajne trenutke - trenutke u kojima ste, kao roditelj, veoma mnogo u centru svjetske vašeg djeteta. Ali, kao što je moj sin raste, mi ćemo provesti cijeli život razdvajanja, i to me čini dobro imati na umu da je nekako poenta.

Ove Eco-Friendly Odjeća su odlični za djecu - i Planet Earth

On i ja ću uvijek biti povezani na posebnu vezu između roditelja i djeteta, ali smo odvojeni ljudi. Dok Volim osoba koju sam postao zbog njega, i ja volim osoba koju sam bio pred njim, i trudim se da joj je čast dnevno. (Na kraju krajeva, ona će vjerojatno napraviti još jedan nastup godina od sada kao prazan nester, a kada dođe to vrijeme, ja bih i dalje moći prepoznati.)

Podizanje djece je nesebičan u mnogo načina, posebno kada su mala: trgovanje u punom noći odmora za hranjenje i pelene promjene, gledanje više od Daniel Tiger je Neighborhoodthan ste ikada mislili da je moguće (a svakako više nego bilo koji drugi pokazuje su nekada posvećena). Ali pravom čin nesebičnosti je ljubavi vašeg djeteta, a zatim pustiti ih da odu. Moj sin me i dalje treba puno sada, ali to mi je posao da ga naučiti kako da na svijetu bez mene - kako se voli i vjerovati sebi, kako da ispravi nepravde i biti hrabar u lice poteškoća - i kako prijeći ulicu bez držanja za ruku.

Treba Škole mandat koji deca uče Cursive?

Tako teško kao što može biti da prihvati moju mijenja ulogu u životu moga sina, radujem se taj rast. Pozdravljam dan kada možemo imati razgovor koji se sastoji od više od njega traži još jednu užinu i mene da mu kažem ne.

Jednog dana, on će otići, a ja mogu samo da se nadam da su mu dali dovoljno ljubavi i sigurnost da je tog dana, on zna da se uvijek vrati kući. Nadam se da će znati da se ovdje voli i da dok sam ga, bez sumnje, nedostajati, neću se raspasti bez njega. Da ću ga volim bez obzira na to gdje mu snovi - i da imam snove. Mnogi moji snovi imaju puno veze s njim, ali drugi ne.

Holding beba je dragocena, ali gledam da beba raste je magično. Upoznajte osobu moj sin je i da će postati jedan od najvećih radosti u mom životu. Svaki rođendan svog je zaista podsjetnik da vrijeme ne ide brzo - ali i podsjetnik da ne moraju biti tužan o tome. Nisam ovdje da visi na mog sina, da li je to njegova najranije djetinjstvo, njegov toddlerhood ili tinejdžerskih godina. Ovdje sam da ga podigne - i onda ga pustiti.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Pokloni novim milenijumskim mama zapravo žele

Post Roditeljstvo

Moji najbolji prijatelji imaju bebu zajedno - gde me to ostavlja?

Post Roditeljstvo

5 istinitih priča o sestrama koje su bile trudne istovremeno

Post Roditeljstvo

Otkazi iz srednje škole: ono što želim mojim roditeljima više

Post Roditeljstvo

Kako su George & Amal Clooney - i njihovi blizanci - osvetljavali letovanje za praznike

Post Roditeljstvo

Ograničenja ekrana? ne za ovu porodicu

Post Roditeljstvo

Kako jedna teška majka postavlja ograničenja na vreme ekrana

Post Roditeljstvo

Novi mamin život Žaneta Džeksona uključuje Biti čekao na ruku i stopalo

Post Roditeljstvo

Mamin vodič u Los Anđelesu

Post Roditeljstvo

Will smith imitira sina Jadena na instagramu, osvaja nagradu trol tatu

Post Roditeljstvo

Nerealna zvezda Shiri appleby odvodi svoju decu da rade iz najboljih razloga

Post Roditeljstvo

Snažna imena beba za vašeg prirodnog rođenog lidera