Ukradi svoju bebinu praksu svesnosti | BA.burnbrightlove.com

Ukradi svoju bebinu praksu svesnosti

Ukradi svoju bebinu praksu svesnosti

Nakon gledanja moj 1-godišnja kćerka navigaciju emocionalne uspone i padove ovih zadnjih nekoliko mjeseci, imao sam otkrovenje.

"Postoji guru koji žive u našoj kući!" Rekla sam mužu.

"Da, onaj čija pelene moramo promijeniti", progunđa on.

Da budemo iskreni, ima dosta o roditeljstva koji ne ulijeva sabranost - uzeti bilo tipično jutro, žure oko ostavljajući ručak, a mobitel ili novčanik na kuhinjskom stolu dok smo žurno kroz vrata.

Ali kada smo obraća pažnju, možemo vidjeti da naše bebe imaju puno toga za nas naučiti o sabranosti. Evo nekoliko tehnika planiram da kradu od balavljenja čudovište u mojoj kući.

Obratite pažnju na čulno iskustvo

Ja sam sretan da imam bebu koja voli kupanje. Ona voli cijelu stvar gleda vodu napuni malo kada, prskanje okolo, čak i pokušava da ga piju. Gledajući je primijetiti senzacije svijeta oko sebe daje mi novu zahvalnost za svoje svijeta, uključujući senzorna iskustva Ja bi inače uzimamo zdravo za gotovo. Kao što smo naučiti naše bebe o svijetu i da ih na nova mjesta - u zoološkom vrtu, okean, čak i trgovine - dobijamo priliku da se ponovo sa našim čulima i da bude prisutan u našim životima. Oni mogu staviti nas vratiti u kontaktu sa vrstom čudo da dolazi iz žive razigrano u sadašnjosti.

Mindfulness Meditacija uči decu upravljati svojim emocijama

Žive u sadašnjosti

To ne znači da živi u sadašnjosti je lako, ali gledanje intenzivan fokus naše bebe "na ono što se događa upravo sada, u ovom trenutku, je sabranost praksa koja je posebno presudno za roditelje. Uzmite trenutak primjetiti kako vaša beba gleda u lice ili gleda se krećete u cijeloj kući. Ona ne projektovanje svoje prošlosti kvarova na tebe, niti je ona pitala da li ćeš dobiti unapređenje na poslu. Ona je pažljivo fokusirani na ono što se sada radi. Kod kuće, trudim se da odražava ovo nazad na moju bebu, da ne misli unapred na sljedeću stvar koju radim kad ona ide dolje za nju nap, ali da zaista prisustvovati na ono što se događa u ovom trenutku. I zato što beba se stalno mijenja, oni nude dobar podsjetnik o važnosti sabranosti, koji sadrže kao što je to izreka, "Dani su dugi, ali godine su kratki."

Prisustvuju ali ne objesiti na ekstremne emocije

A ponekad i trenutke određeni dan nisu velike. Ono što moje dijete me je naučio nedavno je, međutim, da je u redu da priznamo da stvari mogu biti sranja jednom u neko vrijeme, da se emocije koje dolaze gore. Imali smo neverovatan primer za to je nedavno, kada putuju za praznike. Već smo napravili jedan let koji je bio odgođen, ušao u avion, deplaned zbog vremenskih, čekao najave i tada sam shvatila da je naš let je bio otkazan, nama blokirano preko pola zemlje. Ja bih pokušavaju da stave na hrabar i strpljiv lice; bebu, još nije upućen u nestalnosti putovanja odmor, nije bilo. Bilo je 10 sati, a ona je potpuno istopio, ide crveno-suočeni sa cijelog tijela samo Howl novorođenčadi može obavljati. "Girl", pomislio sam, gledajući je, "I ja, i ja." Ali onda, nakon što bih preselio iz pune na vrisak na ritmičke jecaj, nešto čarobno se dogodilo. Stvorenje poznat u našoj kući kao "pas-pas" hodao po prtljaga. Pri pogledu na naše saputnik je udobnost životinja, beba vrištala u užitak - svijetu ponovo je bio sjajan! U svom krajnosti radosti i tuge, beba me podsjeća da je u redu da ima jake osjećaje, ali da je jednako u redu da ih pusti jednom trenutku prolazi.

Akupresura Trikovi za Kada se osjećate kao da ste O izgubiti Lid

Slaviti ono što je

Vodeći računa uključuje pohađaju na male pobjede koje se dešavaju svaki dan. Nedavno, moja malena naučio da aplaudiraju. Ona je sada claps za sebe sve vrijeme dang. Da li je ona dijele komad pola masticated od vafl s njom tata? Aplauz! Povucite prsten od nje slaganje igračka? Aplauz! Yank off joj čarape? Aplauz! Odrasli mogli puno naučiti iz ovoga. Trebamo uzeti u obzir ono što se događa dobro i zaustaviti smanjenje sebe. I za mame, koji su skloni osećaju dovoljno kriv ili ne baš dobro, ovo je posebno važna lekcija. Da ne duva pravo od strane dobro obavljen posao ili odbiti kompliment. Roditeljstvo je dovoljno teško. Uzmimo vremena da se dati malo svetla aplauz kada radimo nešto dobro. Imaš ovo, Baby.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Sweet little valentine pokloni za decu

Post Roditeljstvo

Šta raditi kada učitelj mrzi svoje dete

Post Roditeljstvo

Ove zahvale za decu su dovoljno jednostavne za najmanju ruku

Post Roditeljstvo

Ova neverovatna majka spasila je svoju decu - i izgubila je noge

Post Roditeljstvo

Riki Martin govori svojim blizancima zašto imaju 2 tata

Post Roditeljstvo

Kakvo je materinstvo na drugoj strani sveta

Post Roditeljstvo

Oženjeni na prvi pogled Jamie Otis i doug hehner očekuju ponovo nakon gubitka

Post Roditeljstvo

Chrissy teigen je objavio video o luni koji peva originalnu pesmu i umiremo

Post Roditeljstvo

Roditelji su u ludoj crti na lutku koja lutira bebe kako bi spavala

Post Roditeljstvo

Unutar instagram fenomena ponovo rođenih lutaka

Post Roditeljstvo

Mama deli priču o slučajnom zaglušivanju svog novorođenčeta

Post Roditeljstvo

Mama kanuje chewbacca tokom rada