Treba li pomoć roditeljima? dođite do zoološkog vrta | BA.burnbrightlove.com

Treba li pomoć roditeljima? dođite do zoološkog vrta

Treba li pomoć roditeljima? dođite do zoološkog vrta

Eliana Osborn

Dobivanje deca slušati je često borba za roditelje. Bilo da je to dijete vrišti kao mlazni motor ili Između koji se pretvara da ne čuje, porodica komunikacija može izvući najgore u nama. Mi smo znali da viče nije produktivno - ali ono što drugi ne može roditelj učiniti kako bi bili sigurni njena poruka bude preko?

Od sitnih insekata poput cvrčaka sve do lanca ishrane na kitove - životinje imaju sve moguće načine da komuniciraju. Ljudi ne rade puno ispuštanje od perja i emituje jak miris, ali ako obratimo pažnju na to kako životinje vokalizirati, možemo naučiti neke trikove za poboljšanje vlastite komunikacijske vještine. Vidi da li ove ideje iz životinjskog svijeta rade za vas kod kuće.

Giant južnoamerički rijeka kornjače naučiti strpljenje. Ovi momci su veliki i može izgledati tihi, ali to je samo zato što su uzeti svoje vrijeme. Istraživači (one vrlo strpljiv) otkrio rijeke kornjače napraviti zvuk i može čekati tri sata dok njihov sledeći grunt. Za sada nema informacija o tome kako da utiče zakazivanja za ishranu mališane.

Ljudskih lekciju: Skloni smo da postavim pitanje, pričekajte dvije sekunde, onda pitaj drugi. Ali djecu treba malo vremena za obradu da razmišljaju o onome što ste tražili i da se utvrdi kako da odgovori. Nakon što postavi pitanje, pokušajte računajući do šest prije nego išta rekao. Drugim riječima - budite strpljivi. To će se isplatiti.

Nastavnicima može svjedočiti na snagu tišine. To može biti zastrašujuće ili dosadnih da čeka, ali popunjavanje praznih konverzacijske prostora nije rješenje. Samo čekaj. Disati. Vrijeme čekanja je posebno važno ako imate djecu koja se preplavljen lako.

Vervet majmuni naučiti prilagođene upozorenja. Ove primata čine četiri različite zvukove upozorenja, zavisno od toga koji predator je u blizini. Tu je drugačiji zvuk za orlove - želite da sakrijete niske od letenja prijetnja - dok opasnost od leopard znači da žele da se popne negdje ne može doći do vas. Da dobija drugačiji zvuk.

Ljudskih lekciju: Sve opasnosti nisu isti. Potreban vam je drugačiji razgovor i različite kazne za raznolik ponašanja, kao što su droga i alkohol koristiti nasuprot zadatak propustili domaći. Krojač svoj upozorenja na situaciju, a ne deka "Da li ono što sam rekao" smjernica bez objašnjenja.

Pet Znakovi si Overparenting svoju djecu

Ako je sve vaše upozorenja su end-of-the-svjetskoj razini, klinci neće biti u mogućnosti da otkrije ozbiljne opasnosti za sebe. Ne iznošenje smeća je sranje, ali to nije na istoj razini kao dijele osobne podatke sa internet stranac.

Kitovi teach borave kursa. Svi kitovi u području pjevaju istu pjesmu, pa čak i stotine kilometara razdvojeni. Tokom vremena, pjesma promjene i stari obrazac zvukova nikada više ne koristi.

Ljudskih lekciju: napred. Ne bi se pitanja iz prošlosti koje su riješeni. Prerađivati ​​borbe ili greške ne radi ništa pozitivno. Ne zaboravite da ste svi imaju isti cilj - da se izgradi kohezivnog porodici u kojoj su svi izgleda kao dio tima.

Što si učinio nešto glupo u prošlosti, zar ne? Ako si loš vozač još 2007. Godine i stalno slušam o tome od članova porodice, možete se odnose na vaše dijete - i kako je ne treba rasprava o tom vremenu ne bi donijeti kaput.

Spendaholic Wife Skriva Shopping Bags od muža

Mačke naučiti vrijednost pauza. Komunikacija je mačji je prilično komplikovana, i mačke imaju nekoliko načina dobiju svoju poruku. Obično, ako mačka je zurio drugi, svaki od njih osjećati ugroženo. Sa grupom ljudi, mačke ima tendenciju da ide do jedne osobe koja ih ne obraća pažnju. To je zato što ne vole kontakt očima.

Ljudskih lekciju: Daj svima predah kada stvari postanu napete. Ponekad, umjesto "zuri jedan drugom dole", roditelja i djece (posebno tinejdžera) treba vremena da se ohladi. Neka vaše dijete ti se vratiti kad on nije toliko uznemiren; on će se izvući prema roditelju koji nije tako vidno uznemiren o tome pri ruci.

Psi naučiti čisto, srca jaka naklonost. Kada je pas sretan što te vidim, nema pogrešno to. Tu je full-body uzbuđenje u kombinaciji sa lajanjem ili cmizdriti, jezik van i rep idu divlje. Bilo koji loš dan nestaje prilično brzo kada otvorite vrata i dočekali svoj pasa.

Ljudskih lekciju: Lagano se kad vidite svoju djecu nakon razdvojeni. Nemojte krenuti negativno, čak i ako stvari treba baviti između vas. Osmijeh, pozdravi svoju djecu (bez obzira na to koliko je star) sa srdačna dobrodošlica, i to mislim.

Uzmite entuzijazam vašeg psa kao znak. Otvorite svaki susret s ljubavlju. Vaše dijete se bavi ekplozije ceo dan, bez obzira na njegove ili njene godine. Neka vaše okupljanje trenutke biti lak i čist interakcije među svim ostalima. A veliki osmeh, zagrljaj ili čak slinav poljubac govore.

Eliana Osbornis oženjen, ima dvoje djece i živi na jugozapadu. Ona piše o temama visokog obrazovanja i roditeljstva.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Dnevna nega sramota roditelje na telefonima

Post Roditeljstvo

Petogodišnja devojka je zamolila da promeni odeću, a izvršni direktor se složio

Post Roditeljstvo

Trudnica u rajskoj zvezdi upravo je dobila ultrazvuk na živoj televiziji

Post Roditeljstvo

Disney XD show sadrži istopolne parove

Post Roditeljstvo

Pustiti deci da pomognu u zahvalnosti (bez gubitka uma)

Post Roditeljstvo

Gdje dobiti školski pribor besplatan ove godine (jupi, besplatno!)

Post Roditeljstvo

Kongres donosi prelomnu postpartum depresiju Bil

Post Roditeljstvo

Serena Willamsova beba ima svoj vlastiti instagram - koju vode njeni roditelji

Post Roditeljstvo

Jillian Michaels na #metoo, usvajanje i nade za obuku ruth Bader Ginsburg

Post Roditeljstvo

Tom Brady smanje intervju nakon što domaćin uvredi njegovu ćerku

Post Roditeljstvo

Mama kaže da će nastaviti da doje do petogodišnjaka uprkos internetu

Post Roditeljstvo

Čelzi Klinton piše moćno pismo deci, kaže da će nastaviti da se bori