Šta roditelji trebaju znati o nasilju s djetetom s djetetom | BA.burnbrightlove.com

Šta roditelji trebaju znati o nasilju s djetetom s djetetom

Šta roditelji trebaju znati o nasilju s djetetom s djetetom

Jedan od 3 tinejdžera u SAD-u će doživjeti fizičko, seksualno ili emocionalno zlostavljanje neko da su u vezi sa i 1,5 miliona tinejdžera prijave bio u nasilnoj vezi svake godine. I 43 posto žena zabavljanje koledža prijave doživljava uvredljiv zabavljanje ponašanja.

Ako te statistike izgledaju zapanjujuće, to je zato što su. Upoznavanje nasilje nije o ljubavi - radi se o moći i kontrole. Imamo problem koji se ne odgovarajući način i što duže nastavi, više štete će se to svake godine rade na milijune tinejdžera.

Teen dating nasilja - nazivaju intimnu vezu nasilje ili intimne partnerskog nasilja među adolescentima ili adolescenta odnos zloupotrebu - uključuje fizičko, psihičko ili seksualno zlostavljanje; uznemiravanje; ili uhođenja bilo koje osobe za djecu od 12 do 18 godina u kontekstu prošlosti ili sadašnjosti romantične ili konsenzualni odnos.

Prema LoveIsRespect.org, web posvećen pomaganju i edukaciji teens o teen dating nasilja ", samo 33 posto tinejdžera koji su bili u nasilnoj vezi nikada nije rekao nikome o zlostavljanju."

I to je razlog zašto februar postao Nacionalni nasilja Svijest Mjesec Teen Dating. Od 2006. Godine, februar uočena kao važan put za podizanje svijesti o ozbiljnim pitanjem dating nasilja u srednjim školama, fakultetima i zajednicama širom zemlje.

Teen Dating nije ono što je nekad bilo

Ono što mogu da pomognem donijeti svijest da teen dating nasilja

Respect Week. Tjedan poštovanje (februar 13-17) je na poseban način za mlade ljude da se podigne svijest o zdravoj odnosima i zlostavljanje zabavljanje tokom Teen Dating Nasilje Svijest Mjesec u februaru. Pogledajte ovaj Poštovanje Tjedan guidefor ideje o tome kako da se podigne svijest u vašoj školi.

Nosite Orange Day. 14. Februar 2017, je Nositi Orange Day, nacionalni dan svjesnosti o kojima smo ohrabriti svi nositi narančasti u čast Teen DV Mjesec. Možete nositi narančasti majice, lak za nokte, trake, nakit, cipele ili bilo šta drugo što padne na pamet! Reći ljudima zašto nosite naranče i objavljivati ​​slike i novosti o Instagramand Twitterusing hashtags # Orange4Love i # RespectWeek2017.

Knowthe facts.The CDC ima činjenica sheetthat objašnjava znakove upozorenja kao i strategije za sprečavanje teen dating nasilja.

Razgovarajte sa svojom decom o dating violence.One od najvažnijih stvari koje roditelji mogu učiniti je slušati ono što naši klinci su nam rekli. Pokušajte da većina komunikacije konstruktivan, a ne kritički i imaju iskren, otvoren i neosuđujući razgovore kada je u pitanju seks, Susret i nasilja u porodici. Sigurno nije lako, ali to je nevjerojatno važno.

Nasilje u porodici Zamke muškarce u više od pukog Bad Relationships

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Neke bolnice sada nude smeh za rad

Post Roditeljstvo

Lego najavljuje žene NASA-e

Post Roditeljstvo

Twitter napade Kim kardashian zapad za djeverušnu faux korzetsku haljinu na severozapadu

Post Roditeljstvo

Odjeća za bebe želimo da se nosimo

Post Roditeljstvo

5 najsmijesnijih stvari koje su mi ljudi rekli o samohranom roditeljstvu

Post Roditeljstvo

Deca deca pričaju o rodnom identitetu - a isto bi trebalo i mi

Post Roditeljstvo

Kevin federline otvara se o zajedničkom roditeljstvu Britney koplja

Post Roditeljstvo

#manquinchallenge: 7 primera zašto to stvarno stavi

Post Roditeljstvo

Um, da, peskovito sanduče vašeg deteta možda je to mesto za toksine i zdravstvene opasnosti

Post Roditeljstvo

5-godišnjak sazna da dobija novo srce

Post Roditeljstvo

5 stvari o kojima su naši roditelji osećali nulu krivice (i možda su bili u pravu)

Post Roditeljstvo

Princ Džordž i princeza šarlotte ukraduju emisiju na kraljevskom putovanju u Poljsku