Šta raditi kada učitelj mrzi svoje dete | BA.burnbrightlove.com

Šta raditi kada učitelj mrzi svoje dete

Šta raditi kada učitelj mrzi svoje dete

Kada je moj sin došao kući iz osnovne škole i rekao mi je njegov učitelj "mrzio" njega, ja sam, naravno, u pitanju - ali i skeptični. Pretpostavljao sam da će upravo sišao na krivu nogu i pozvao ga da dam svog učitelja još jednu šansu. Na žalost, svakim danom škole, osjećaje moga sina frustracije intenzivirana. Ispostavilo se da je dug, teška godina, ali na kraju, kako moj sin i ja naučila. Nije svaki učenik i nastavnik će klik, ali postoje načini da se poboljša situacija za svoje dijete.

7 Things Nastavnici želim da znaš prije nego što pošaljete svoju djecu Back to School

Poslušajte obje strane prije nego što reagira

Eileen Kennedy-Moore, dijete psiholog i autor nekoliko knjiga, uključujući Growing Prijateljstva: A Kids 'Guide to Making i Keeping prijatelji, kaže: "Kada se dete žali,' Moj učitelj me mrzi '! to može značiti ništa. Iako je moguće da je učitelj zaista oštra i mržnje, druga objašnjenja češće. Možda stil komunikacije nastavnika je glasnije ili energičnije nego što vaše dijete se koristi za. Ili možda vaše dijete osjeća neugodno o tome da se grdi zbog lošeg ponašanja ili se osjeća preplavljen školske ".

Pitao sam svog sina da mi daju konkretne primjere zašto je osjetio njegov učitelj ga ne vole. "Važno je da se ne u suprotnosti ili raspravljam sa izjavom svog djeteta", kaže Kennedy-Moore. "Da priznaju reakcija vašeg djeteta bez skače kriv nastavnika. Moglo bi se reći, 'Zvuči kao da ste imali težak dan "ili" Ovogodišnji učitelj čini veoma razlikuje od prošle godine. "

Jednom sam shvatio percepcija moga sina o tome šta se dešava u učionici, dostigao sam na nekoliko roditelja da vidi da li njihova djeca su izražavajući iste brige kao i moj sin. Ispostavilo se da su neki od njih su bili, koji je potvrdio da je nastavnik nije izdvajanje mog sina. Ovo mu je pružio neke udobnosti; on nije bio sam.

Ovo Mama Told Nastavnici njena kćerka je učinio s Homework - Forever

Upoznajte sa nastavnikom

Hteo sam moj sin da se zalažu za sebe, pa sam kontaktirao nastavnika i uspostaviti sastanak između nas troje. "Uključujući i vaše dijete u razgovoru može biti osnaživanje za djecu", savjetuje Kennedy-Moore. "To je šansa za vaše dijete osjećati čuo i da bude dio radnog stvari. Rješenja uključuju vaše dijete imaju veće šanse da bude efikasna."

Prije sastanka, trenirao sam sinu kako da razgovara s poštovanjem nastavniku obraćajući svoju zabrinutost. On rukuje se lijepo, koristeći "Ja" izjave i preostalo ljubazan tokom razgovora. "Važno je podsjetiti vaše dijete da nastavnik je gazda učionice", kaže Kennedy-Moore. "Imajte na umu da ovaj tip razgovora mogu osjećati prijete nastavnicima. Naporno raditi da zadrži ton konstruktivan, ne okrivljujući i fokusiran na kretanje naprijed."

Napravite plan igre

Nažalost, nastavnik nije bio prijemčivi na našem sastanku, i njen odgovor mi je dao bolje razumijevanje onoga što je moj sin koji se bavi na dnevnoj bazi. Moj suprug i ja razmišljao uzimanje našu zabrinutost kod direktora. "Ako je vaše dijete u fizičkoj opasnosti trebate korak u sigurnosti", kaže Kennedy-Moore. "Ako nisu radili razgovore sa nastavnikom, može imati smisla da gurne problem veći, ali pažljivi. Ako se glavni ne može ili neće učiniti ništa o situaciji, nastavnik bi mogao postati još manje skloni da pokušavaju da rade stvari sa svojim djetetom. "

Izabrali smo da ne uključuju glavnicu, a umjesto toga je došao neki plan da se moj sin kroz ostatak školske godine. Naglasio smo da ga je morao da nastavi da radi svoj najbolji rad - njegov učitelj ne sviđa mu nije bio izgovor da se odrekne ili odvrtanja. Umjesto toga, bilo mu je potrebno da završi zadatke, da poštuju učitelja i slijediti pravila škole.

Iako nismo mogli popraviti problem za njega, moj suprug i ja pustiti našeg sina znaju da smo tu da ga podrži. Mogao je doći do nas u bilo koje vrijeme, a mi bismo uvijek slušati svoju zabrinutost. Također smo napuni nakon škole raspored sa samopoštovanjem za jačanje aktivnosti uživao, kao što su bavljenje sportom, playdates sa prijateljima i zabava porodice događaja.

Kako Pripremiti U želji Child Back-to-School

Vodi evidenciju

Tokom cijele školske godine, držao sam svesku incidenata, način dokumentovanja konkretnih primjera ponašanja nastavnika. To je dao moj sin priliku da oduška svoja osećanja. Kada je školska godina više, postavio sam sastanak sa glavnim i dao konkretne primjere za pravljenje moje zabrinutosti u vezi ovog nastavnika. Oba moj sin i ja osjetio bolje znajući da smo pokušali da je situacija bolja za studente koji su dodijeljena joj u budućnosti. Međutim, učitelj u penziji sljedeće godine.

Potražite srebrnu liniju

Dok ja bih da moj sin nikada nije prošao kroz ovo iskustvo, i on i ja naučila mnogo vrijednih lekcija. Drago mi je da je bio u stanju da povjeriti u mene i da smo radili zajedno kao tim da se razviju strategije suočavanja sa stresom. Baveći se ovim nepovoljnim iskustvom zapravo mu je pomogao da stekne samopouzdanje kao student i da se poveća svoju zahvalnost nastavnika je imao od - koji su mu se dopao!

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Feminističke kostime halloween za svoje dete

Post Roditeljstvo

Mama kanuje chewbacca tokom rada

Post Roditeljstvo

Naš omiljeni Oskar trend? mame na crvenom tepihu

Post Roditeljstvo

Kim Kardashian zapad slučajno potvrdjuje pol brata 3

Post Roditeljstvo

Potpuno najsavremenije bebi opreme za slavne osobe ne možemo zaustaviti

Post Roditeljstvo

Ruža su deca, muzika i loše u svom dokumentarcu

Post Roditeljstvo

Kako sam pronašao unutrašnji mir na jogi mat s mojim Toddlerom

Post Roditeljstvo

18 ne-omašljivih pesama iz Halloween-a savršeno za zabavu za decu

Post Roditeljstvo

Kim Kardašian zapad najavljuje ime bebe i nikada neće verovati

Post Roditeljstvo

Kako su bebe dečko više pogođeni stresom (i šta roditelji to mogu učiniti)

Post Roditeljstvo

Victoria Beckham je u suzama kao najstariji sin Bruklina odlazi na koledž

Post Roditeljstvo

Kako da zelite svoju trudnoću