Škola je uhvaćena za novu bez dodirivanja politike | BA.burnbrightlove.com

Škola je uhvaćena za novu bez dodirivanja politike

Škola je uhvaćena za novu bez dodirivanja politike

Engleski srednju školu je došao na udaru zbog kontroverznog novog "ne-dirljivo politike."

Šta svaka stepmum u funkciji školi razmišlja

Direktorove Malcolm Arnold akademije u Northampton, Chris Steed, nastojao da nauči učenike o važnosti ličnog prostora - njegov pristup je bio da im zabrani bilo kakvih fizički kontakt jedna s drugom bilo. To uključuje grli i drže za ruke, i bilo slučajeva to može biti kažnjen.

Nema sumnje da naša tinejdžere treba da se uči o saglasnosti i znaju kako da poštuju granice drugih ljudi, ali je potpuno zabranu svih fizički kontakt zaista pravi pristup?

Prema brojnim roditelji učenika Malcolm Arnold akademije, apsolutno ne. Mnogi od njih su optužili Steed da je "drakonski", i izrazio svoju zabrinutost, kao što je mama od dva Debbie Lowe, koji je rekao: "Kada sam bio u školi sam se oslanjao na svoje prijatelje da stavi podršku ruku oko mene s vremena na vreme. I mogu razumjeti ni guranje ili guranje, ali samo o zabrani dodirivanje otvoreno je apsolutno nevjerovatno [.] To će spriječiti djecu razvijanja socijalnih vještina tokom najformativnije godina. "

Potrebno je manje od 3 minute da uče našu djecu o saglasnosti

Politika Steed može biti dizajniran tako da zaštiti djecu - on kaže da "nije bilo dozvoljeno da poke, gurati ili biti ljubazan drugom učeniku u javnosti je uvijek bila nepisano pravilo na akademiji, ali kroz rad sa studentima, to je nešto što smo želeo da formaliziraju "- ali to ne ide dovoljno daleko da se zaustavi ugroženim učenicima na meti nasilnika, jer maltretiranje ide daleko dublje od fizičkih napada. Neki od najsurovijih primjera škole maltretiranja uključuju fizički kontakt na sve; u stvari, riječi - bilo verbalno ili digitalni - mogu izazvati mnogo veće devastacije.

Drugi problem s kažnjavanjem djecu za dodiruju - i da nije razliku između dobrodošlicu i nepoželjan fizički kontakt - je u tome što potiče mlade ljude da potiskuju svoje emocije, odvojiti se od svojih prijatelja i ide protiv svoje prirodne instinkte. Učenje da se pokaže naklonost, udobnost i podršku drugih i razviti romantične prilozi su važni dijelovi adolescencije. Neka djeca ne mogu doživjeti ljubav kod kuće; za njih, utješno zagrljaj od školski drug može pretvoriti loš dan u podnošljiv jedan.

Ako želimo generacije emocionalno zdrav, suosjećajan, poštovanje pojedinaca, moramo ih naučiti kako da poštuju granice drugih ljudi, a pokazivanja naklonosti kada je to potrebno i / ili želio.

4 načina da pomogne svojim gluve - ili sluh - dijete naučiti čitati

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Scarlett johansson drži je stvarno o materinstvu

Post Roditeljstvo

Kim Kardašian zapad govori o gubitku embriona i izboru surogatnosti

Post Roditeljstvo

Laverne cox se sjeća prvi put kada joj je mama nazvala njenu kćerku

Post Roditeljstvo

Mogu li da nastavim svoje snove dok podižu malu decu?

Post Roditeljstvo

Tori pravopis stavlja šminku na njenog devetogodišnjaka i na internetu ga nema

Post Roditeljstvo

Kim Kardašian zapad već razmišlja o četvrtom detetu

Post Roditeljstvo

Channing tatum nas je izvukao s lijepim pismom njegovoj ćerki

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: mogu li ljubazno zatražiti poklone za moje dete?

Post Roditeljstvo

9 majki u realnom životu dele načine na koje slave individualnost svoje dece

Post Roditeljstvo

#manquinchallenge: 7 primera zašto to stvarno stavi

Post Roditeljstvo

12 pametnih savjeta za ekološke nove mame

Post Roditeljstvo

Kako je to biti trudno nakon što se oporavite od anoreksije