Šekunci vode za porođaj | BA.burnbrightlove.com

Šekunci vode za porođaj

Šekunci vode za porođaj

Foto: Wavebreakmedia Ltd / Wavebreak Media / 360 / Getty Images

Pročitali ste trudnoće knjige. Vi ste bili u klasama porođaja. Možda ćete čak napisali plan rođenja. A ti si ignorisala sve što ste pročitali / čuli kaki tokom rada jer, pa, ne postoji ništa što može u svakom slučaju učiniti.

Ali, koliko god priprema, duboko disanje i guglovao si uradio u proteklih nekoliko mjeseci, vi vjerojatno još uvijek imate pitanja i zabrinutost u vezi upravo ono što će se dogoditi na taj dan život za izmjenu.

30 Lijepo Raw Fotografije koje prikazuju stvarnost porođaja

Gde da rodim?

Gdje god se osjećate najugodnije. Dok je ogromna većina žena i dalje biraju bolnice, sve veći broj odlučuje roditi kod kuće ili u porodilište centrima. Prema saveznim podacima, u 2012. Godini, 1,36 posto američkih poroda bili izvan bolnice, u odnosu na 1,26 posto u 2011. Godini.

Američki Trudnoća Associationsays porođaja kod kuće može biti opcija ako:

  • Imate zdrav, niskog rizika trudnoće.
  • Želite izbjeći intervencija kao što su epiziotomija, epiduralna ili carski rez.
  • I / ili želite podijeliti iskustva sa više najmilijima.

Ako razmišljate o porođaja kod kuće, važno je da se zaposli Doula, naći babica koji dijeli vašeg rođenja filozofije i naći pedijatra koji će pregledati svoju bebu u roku od 24 sata od rođenja.

A home rođenje se definitivno ne preporučuje ako ste dijabetičar, ima kronični visok krvni pritisak ili preeklampsije, imaju iskusni prijevremenog rada u prošlosti, postoji rizik za prijevremeni rada sada ili nemaju punu podršku svog partnera u vašoj odluci da daju rođenje kod kuće.

To je rekao, čak i ako je vaša trudnoća je zdrav i niskog rizika, možda ćete osjećati udobnije isporuku u bolnici zbog raspoložive tehnologije i medicinskog osoblja.

Ako želite prirodnije iskustvo rođenja, ali ne žele roditi kod kuće, rođenje centar može biti odličan sredine. Rođenje centri nude opuštenoj atmosferi, tim zdravstvenim radnicima (koji mogu uključivati ​​medicinska sestra-babica, direktan ulazak babica ili medicinske sestre koje rade s ginekologa) i mogućnost povratka kući ubrzo nakon rođenja. Međutim, oni variraju u pogledu stila i podešavanje, tako da vaše istraživanje.

Šta je Doula?

Prema Doulas Sjeverne Amerike, a Doula je "obučeni profesionalac koji pruža kontinuirano fizički, emocionalni i informativne podršku majke prije, za vrijeme i neposredno nakon porođaja da joj pomogne da se postigne najzdraviji, najviše zadovoljavajuće iskustvo moguće."

Za razliku od babica, a Doula nije medicinski obučen i fizički ne dostavi bebe. Uloga A Doula je da pruži podršku ženama (i njihovim partnerima) na kraju trudnoće, tokom porođaja i šire.

Preporuke iz American College of opstetričara i Gynecologistspublished u Februar 2017 naglašavaju važnost postojanja Doula prisutan prilikom rođenja, navodeći ", pored redovnih njegom, kontinuirano jedan-na-jedan emocionalnu podršku od strane osoblja za podršku, kao što je Doula , povezana je sa poboljšanim ishodima za žene na rad. "

Dokaz o prednosti Doulas iz randomiziranih studija uključuju skraćene radne snage, smanjena potreba za analgeziju, manje operativne isporuke i manje izvještaje nezadovoljstva sa iskustvom rada.

Ono što Moms Think to stvarno Feels Like roditi

Šta se dešava u toku rada?

Svaki rad je drugačiji. Tipičan scenarij obuhvaća pet do osam sati ranog rada (grlić materice postepeno se otvara), a zatim dva do osam sati aktivnog rada (svoj cerviks otvara brže i kontrakcije su duže, jače i češće). Većina doktora će savjetovati odlazak u bolnicu kad trudovi su osim pet minuta. Kada dođeš tamo, vi ćete vjerojatno biti priključen na infuziju za sprečavanje dehidracije i elektronski monitor koji mjeri vaše kontrakcije i otkucaje srca vaše bebe. Vaš liječnik ili babica će učiniti interni ispit za provjeru napretka. U prosjeku, cerviks otvara oko 1 centimetar na sat, ali opet, svaka žena je drugačija.

Na kraju aktivnog rada, ti si potpuno dilatiranim (10 centimetara) i spreman je da gura - i da, to je lutrija, kada je u pitanju koliko dugo taj dio uzima. Neke žene guraju svoje bebe u minuti, dok su drugi uzeti sati i možda treba pomoć. Kada ste spremni da gura, osjetit ćete intenzivan pritisak u rektalnom području, kao da pokušavate proći pokret crijeva (i ako to učinite, to je potpuno u redu). Iako medicinski stručnjaci više ne preporučuju rutinski epiziotomija (smanjenje za uvećanje vaginalni otvor) lekar može savjetovati jedan ako ona smatra da je to zaista potrebno da bi se beba sigurno rođen.

U roku od 30 minuta od rođenja vaše bebe, vi ćete biti zatraženo da ponovo gurnuti dostaviti posteljicu, koja obično izlazi lako. Ako ste iskidan ili imao epiziotomija, vaš liječnik će onda zašiti te.

Šta je carski rez uključuje?

Kada si pripremio za carski rez (bez obzira da li je u planu) medicinska sestra će započeti IV koji sadrži rastvor au nekim slučajevima i antibiotik. Osim ako je carski rez je hitno, anesteziolog će administrirati epiduralnu tako da nećete ništa osjetiti ispod pupka - iako ćete biti u potpunosti budan tokom postupka. Vaš lekar će ogrnuti područje oko stomaka (možete zatražiti jasan stanja, ako želite da prisustvuju postupku), a zatim smanjiti kroz kožu, mišiće, materice i amnionske ulici.

"Osjećate gotovo ništa - možda malo pritiska i nekih tegljenja", kaže dr Gloria Bachmann, šef službe ginekologa u Univerzitetskoj bolnici Robert Wood Johnson u New Brunswick, New Jersey. Nekoliko minuta kasnije, doktor će podići bebu i dovesti ih u glavu da vidite pre uklanjanja posteljice i štep te. Čitav proces obično potrebno 40 do 90 minuta.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, 32 posto svih isporuka u SAD-u u 2015. Godini bili su carskim rezom.

Kako ću nositi sa bolom?

Ako ste zabrinuti za bol porođaja, postoji nekoliko opcija protiv bolova na raspolaganju. Ako ste u bolnici tokom rane radne snage, možda biti ponuđen za ublažavanje bolova, kao što su Demerol ili Stadol, ali ti si vjerovatno morati čekati do aktivnog rada za epiduralnu.

Ako odaberete epiduralnu, anesteziolog će ti nabijem niže kičmu prije upotrebe dugog igle za ubrizgavanje droge bolova. "Jedan epiduralna je stavljen na kontinuirano pumpa, koja se može podesiti kroz rad", objašnjava ovaj sertifikat-opstetričar i ginekolog Renee Horowitz. "To će blokirati određenu količinu bol povezana s kontrakcijama, ali neće blokirati osjećaj" gura ". Vrlo malo zapravo uklanja osjećaj guranja. "

Horowitz podsjeća svojim pacijentima koji su strah od bola koji "start sve muke, ali na kraju sve poroda. Tu je kraj trenutku. To neće trajati zauvijek."

Bez obzira koliko vam isporučiti, to je normalno nositi pločice za nekoliko tjedana da upije tečnost krvi obojen iz vašeg materice kao što zaraste.

30 Lijepo Raw Fotografije koje prikazuju stvarnost porođaja

Ako i dalje imate pitanja i strahove o davanju rođenje, obrazovanje je ključ, kaže Horowitz. "Obrazovanje i biti proaktivan je uvijek važan u zdravstvu. Sve što možete naučiti u klasama je jako važno, jer uklanja neke od strahova i anksioznosti od" nepoznatog ". Uvijek sam ohrabriti svoje pacijente da Lamaze i bilo koje druge porođaja klase informacije. "

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Chuck e. sirevi sada imaju senzorne osjetljive nedjelje

Post Roditeljstvo

13 Thanksgiving turkey majice za decu da začinite svoj dekor jeseni

Post Roditeljstvo

Moja djeca konačno snackaju hranu zahvaljujući djeci RXBAR-u

Post Roditeljstvo

Ivanka Trump otkrila je svoju borbu za PPD na dr. oz show

Post Roditeljstvo

46 pitanja koja trudnice traže za vrijeme bolničke turneje

Post Roditeljstvo

Jimmy Kimmel se vratio, kaže da je sinova operacija srca odložena

Post Roditeljstvo

Spajler: to nije baka serene Williams u svom najnovijem oglasu

Post Roditeljstvo

3 načina pametnih roditelja pomažu njihovoj djeci da greške pretvore u uspjeh

Post Roditeljstvo

10 dizajniranih saveta za spavaću sobu koja raste sa vašim detetom

Post Roditeljstvo

Istina o surogatiji

Post Roditeljstvo

15 dece sa decom srca za Valentinovo

Post Roditeljstvo

Prsluci za bebe sadrže BPA uprkos proizvođačima netoksičnih tvrdnji