Roditeljsko savjetovanje: kako mogu dobiti moj BFF da prestanem da me buguje o djeci? | BA.burnbrightlove.com

Roditeljsko savjetovanje: kako mogu dobiti moj BFF da prestanem da me buguje o djeci?

Roditeljsko savjetovanje: kako mogu dobiti moj BFF da prestanem da me buguje o djeci?

Dobro došli natrag u Parental Advisory, gdje sam odgovoriti na sva vaša društvenih medija i IRL roditeljstva etiketa pitanja. Ove sedmice, hajde da pričamo o mamama koje neumorno navalili svojim prijateljima bez djece o tome zašto bi trebalo da imaju djecu.

Pitanje:

Moj najbolji prijatelj je imao bebu. Što je bilo u redu - Ja ne mrzim djecu, radila sam s njima i oni su u redu. Moj problem je da svaki put kad je vidim (ne često) ili razgovarati s njom, ona je stalno mi govori da je "jedan dan ću se predomislim i želim decu! Oni se mijenjaju svoj život !! Oni su samo tako odličan !!! Oni smile i svijet je odjednom najbolji !!!! "

Dozvolite mi da razjasnimo neke stvari ovdje.

Prvo, ja ću na fakultet iduće godine i planiram da je neorganizovano, kreativni tip za gotovo do kraja svog života.

Drugo, ja sam želim djecu - kad sam imao pet godina i pomislio da je to uvjet. Imao sam lutku koja piškio i sam volio IT. (Do mog twin braća i sestre gurnuo grožđica u svakom dent i rupa je, ali to je priča za neki drugi dan.)

Treće, ja sam trenutno suočava neplodnost, i ona zna. Ona jebeno zna. Ona je jedina osoba koju sam rekao i mi smo razgovarali o tome toliko puta, tako da to nije zaborav. Ona kaže da se pred grupom naših prijatelja i moram igrati zajedno. "Haha, da, možda ću se predomisliti jednog dana (a možda ću rasti nova, zdrava materice previše)"

Kako da dođem je da prestaneš da me pitate da gura lubenica iz moje vagine? I što je još važnije, zašto je svoju "mala princeza" nije dovoljno?

U potpisu,

J.

Odgovor:

Bilo da je otvoren ili nešto subverzivno, žene često ispričana kroz medije, školstvo, naš posao, naše porodice i naše prijatelje da je biti majka je vrhovni sudbina svake žene, a za sebe negiraju radosti majčinstva bi sad, očajni, usamljen greška. To je sranje, jer muškarci nisu hranjene ovo sranje gotovo koliko i žene, i ono što nam treba u ovom svijetu više žena izvršnih direktora, a ne ljudi koji su uspjeli izbjeći određene zamke i nagrađeni za to. Kada žena odluči da bude "neorganizovano, kreativni tip" (opis volim, usput), ona je izbor za sebe i svoje interese i strasti staviti ispred svega ostalog. Za neke ljude, poput mene, to je inspirativno i pragmatičan. Drugima, kao što je tvoj najbolji prijatelj, zvuči nekako "nepotpun".

Žene treba pohvaliti, kao i muškarci redovno su, za obavljanje akademske i karijere ciljeva, ali umjesto toga oni se sastali sa čestim društvenim urgesto imam bebu, jer bebe su "samo tako odličan !!!" Razmisli o svim 40-nešto glumica na koji rade za novinare Junkets i dalje se pitao desetine puta satima na kraju, ako žele da imaju djecu. To je iscrpljujuće. Samo kao žena i odgovoriti na ovo pitanje, međutim mnogo puta tokom života treba dodati do vrijednosti od objašnjava, zbog čega je posebno frustrirajuće kada jedan radi udaranjem je pouzdan prijatelj najmanje nekoliko mjeseci. Žene nikada ne bi trebalo da se ukratko svoj stav o majčinstvu, jer se na njih odnosi (ili njihova tijela), i oni sigurno ne trebaju dodatni stres izazvan poverenici.

Moguće je da je vaš najbolji prijatelj samo voli ideaof vi kao majka i misli da bi bio divna mama. Mogla je da ona bude razigran ili sladak. Ona može biti žive u balon. Ali je činjenica da je ona ignoriše vaše zdravlje komplikacije i ignoriranje svoj "igra zajedno sa svojim" pristup postavkama grupe mi kaže da joj je glava čvrsto izjaviti joj dupe na ovu temu, a ona se ne čita sve što znakovi možda se gasi.

Ono što trebate učiniti je odagnati njen neznanje, privatno, i objasniti da samo zato she'shaving veliko iskustvo kao prvi put mama ne youwant znači da će uskoro imati djecu bilo koje vrijeme. Podsjetite ga da ste okrenuti neplodnosti, a vi ne znate da li je ona shvati kako bolno njen casual reference. Reci joj da si sretna za nju da volim kao majka, ali yourplan je da otkrijete koji ste na fakultetu, a zatim nastaviti nepredvidivim kreativni rad prije nego što čak i razmišljaju o pokretanju porodicu. Uz malo sreće, naći će vaše aspiracije kao prisiljavanje tema razgovora kao temu majčinstva. Ako ona ne, ona je vjerojatno nije tvoj bestfriend, i možda želite da se fokusiraju na druge prijateljstava neko vrijeme. Ništa vam pomaže da ostvarite svoje kreativne ciljeve brže nego okolnih sebe sa drugim ljudima koji su ostvarivanju svoje snove. Već si rekao da je ne vidim tako često, možda je sada vrijeme za vas da sami stvar dok je još preostalo prijateljima. Dešava se i najboljima, a to ne znači da vaše prijateljstvo mora da se završi.

Žene koje tvrde da druge žene postanu majke, jer je to "the Best! 1 !!!" uvijek ne shvataju koliko neosjetljivi zvuče. Na milost i nemilost svojih hormona i sa sviješću da su upravo napravili, obavlja i rodila malog ljudsko biće koje im donosi toliko sreće, oni postaju zaklonjena od određenih stvarnosti. Oni zanemariti da prijatelji mogu biti prolazi kroz teška vremena. Oni ne priznaju da su neke žene jednostavno nemaju "mama gen" i da su finewith to. Žene bi mogao doslovno vikati sa krovova da su sretni baš kao što su oni, i da će biti zauvijek, a oni bi i dalje nailaze na pokretnoj traci za bebe-pelene mame im govore da će se predomisliti jednog dana - i ako su mislim da neće, oni stvarno treba.

To ne pomaže da članovi kruže online s naslovima kao što su "u Americi stopa nataliteta je sada stvar od nacionalnog interesa" i "US natalitet Falls Blago Dok stopa smrtnosti Rises", koji igraju ovu ideju da su žene i njihovi materice ne ispunjavaju svoje "posao". Ne daj Bože žene odluče od majčinstva i saznajte druge načine da "imaju sve". Ekonomija računa na nas !! To je također napomenuti da čak i kada žene domanage da balansira impresivne karijere sa majčinstvo, oni ponekad poštovan više za ovo drugo nego bivši - Činjenica je da smo svi podsetio kada New York Timespublished a bojati se-dostojan obit o Yvonne Brill, naučnik koji je "napravio sredstvo govedi filet" i proglašen je "najbolja mama na svijetu" u glavnoj stava.

Ili šta je ovo naslov o Rona Fairhead prije nego što je preuzeo dužnost predsjedavajućeg BBC:

Istina je, govoreći neko da imam bebu ne razlikuje (osim činjenice da je waymoreof obaveza), nego govori da neko ide paleo ili se pridružite Crossfit ili gledanje svih sedam sezona Shameless. To je zapravo neka vrsta smiješno, jer žele imati bebu je uglavnom biološki impuls, a ako osoba planira da imaju djecu (pod pretpostavkom da je u stanju da to učini), ona već zna. Ona ne treba nikome da joj zašto i kada i koliko reći. Ona može da se sama prokleti mozak u svom dogledno vrijeme. Ako samo još majki priznat i da o svojim bez dece prijateljima. U zaključku, J., tvoj prijatelj treba da se fokusira na svoju sreću i pustiti da se fokusira na tvoje.

Imaš li pitanje o roditeljima na društvenim mrežama? Pošalji sve što je na pamet da stfuparentsblog AT gmail.com!

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kako imati sretan praznik kao novi usvojitelj

Post Roditeljstvo

Audrey roloff opet sramota - još od najluđeg razloga

Post Roditeljstvo

Otkrivamo još skrivenih poruka u novim fotografijama Beyoncéa

Post Roditeljstvo

Evo zašto joj Kim nije pozvao surogat na tuš kabinu za bebe

Post Roditeljstvo

Kako da zaštitim svoju ćerku od poremećaja ishrane?

Post Roditeljstvo

Mi smo bez djece, volimo putovanje, a naše porodice imaju problem sa tim

Post Roditeljstvo

Da li je vaš toksični saradnik povređuje vaš odnos sa decom?

Post Roditeljstvo

Tata o ocu John, neće biti previše strog kada luna počne da se zabavlja

Post Roditeljstvo

Kako biti sa svojom porodicom ovaj praznik - čak i ako si daleko odvojen

Post Roditeljstvo

Khloé kardashian je šokirala što je naučila da nema dečaka

Post Roditeljstvo

35 porodičnih plaža opreme predmeti suštinski za uspješno putovanje do obale

Post Roditeljstvo

Scarlett johansson drži je stvarno o materinstvu