Pogledajte vuku i prijatelje, inclusive kupovinu | BA.burnbrightlove.com

Pogledajte vuku i prijatelje, inclusive kupovinu

Pogledajte vuku i prijatelje, inclusive kupovinu

Kao i mnogi drugi kako je-to-postojati-već-ne ideje, Carissa Tozzi osnovana Wolf & Friends, inkluzivnog shopping i lifestyle stranice, iz čiste nužde.

Kada Tozzi sada-5-godišnji sin Wolf je bio u predškolskom, njegov učitelj vidio da mu se ne sviđa sjedi tokom vremena krug i predložio da mogu imati senzorne probleme. "Oni pruži mi paket papirologije, koja je uključivala stranicama terapija za igračke", kaže Tozzi. "Odmah sam sipao kroz sve papire u panici i počeo da naručite neki senzorne igračke koje mogu biti od pomoći za njega, ni ne shvati kako je trebalo igrati s njima ili šta željenog rezultata treba da bude." Igračke je kupila završila je "usrana i pomoći." Dok Wolf je izrastao iz njegove senzorne pitanja, Tozzi nije izgubio osjećaj koji žele najbolje za njega i ne mogu da ga nađem.

Bilo je to iskustvo - kao i na činjenicu da je toliko dece njenih prijatelja "su bili na spektra ili pate od ADHD, uključujući Wolf & Friends direktor Gena Mann sin - da joj je dovesti za stvaranje stranice.

Ali to nije ono što je planirala učiniti od samog početka. Bivši urednik časopisa poput Seventeenand sada ugašene CosmoGirl! - od kojih je potonji je, gdje je upoznala Mann - Tozzi je prvobitno zainteresovan za ono što se dešava u mama prostora u smislu dječje dekor i dizajn, ali nije želio da se stvori shopping mjesta za radi materijalizma a. Umjesto toga, ona je pogledala kako proizvoda za atipične djeca često okupila na jedan depresivan uglu interneta. "Često, imate dijete koje ima kašnjenja i onaj koji ne, ali morate kupovati za oboje", kaže ona, ističući da kupovina za djecu sa posebnim potrebama uvijek izgleda kao malo depresivno. "Realnost je, ove igračke su dostupni bilo gdje, ali niko ih je kustos u prostoru koji je sretan."

I uz pomoć stručnjaka poput Alescia Ford-Lanza, radnog terapeuta, Gwen Lopez-Cohen, dijete i adolescent psiholog, i govor jezika patolog Shari Goldstein, Tozzi nadgleda članaka tako da roditelji mogu pregledavati korisne članke dok branje iz igračke i dekor - svi koji su dizajnirani da pomognu u razvoju. "Postoje neke stvari koje sam igrao sa ili za koje znam da su dobri za govor i jezik, kao lutke, na primjer," ona mi kaže, ali za bilo koga bez stručnjak u svom džepu, svaka igračka na mjestu je označen markeri kao "bruto motor play", "pretvarati play", "govora i jezika" [i] "fine motorike predstava" tako da roditelji možete kupovati na osnovu specifičnih potreba svoju djecu '. "Ali bez obzira na sve, više ste kreativni sa svojim djecom, veće su šanse da će biti kreativni vratiti."

Uoči provjeri neke od igračaka sa sajta.

Fine motorike i maštovitu igru: Mame Ohagki Rainbow Beans

Bruto motor igra: Linus bicikle

Fine motorike i maštovitu igru: Sadnice DIY Butterfly & Bird Wings

Fine motorike i maštovitu igru: Pirasta bojanje poster

Bruto motor igra: školice kat naljepnicu

Govor i jezik play: A-frame kućica za lutke

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

10 najsmešnijih tweetova od roditelja ove nedelje

Post Roditeljstvo

Kada je vrijeme da unajmite mentora?

Post Roditeljstvo

6 majki koje se uvek srećete na odmoru

Post Roditeljstvo

Mrzite današnju politiku? kako naučiti decu o toleranciji

Post Roditeljstvo

10 život je neophodno za sve mame

Post Roditeljstvo

Kraljevi otkrivaju datum dojenja bebe - i princ Georgeov omiljeni film

Post Roditeljstvo

6 načina na koje uznemiravate učitelja vašeg deteta - i kako to zaustaviti

Post Roditeljstvo

Blake živahno: Ryan Reynolds tweets o ćerkama su šale, ljudi

Post Roditeljstvo

Vaš praktični vodič za besprekornu koncepciju

Post Roditeljstvo

4-godišnjaka se zalaže za mamu da odloži rodjenje - i ide virusno

Post Roditeljstvo

Will smith imitira sina Jadena na instagramu, osvaja nagradu trol tatu

Post Roditeljstvo

Kako tv konačno dobija stariju trudnoću