Ovo je stvarno osećanje porođaja | BA.burnbrightlove.com

Ovo je stvarno osećanje porođaja

Ovo je stvarno osećanje porođaja

Rodila sam svog sina prije pet mjeseci, ali se sjećam kao da je pet minuta. Proveo sam čitav trudnoće u potrazi za odgovor na jedno pitanje: "Šta porođaju reallyfeel sviđa?" Ali moj pretraživanje bilo uzalud.

Rađanje je bila jedina stvar koju sam ikada bojali, vjerojatno kako zbog toga što je najviše mistično djelo ljudsko može doživjeti i zato pop kulture je učinio vrlo lijen posao ilustrira to - uvijek sa oznojenih žena na bolničkim krevetima vrišti dok obuhvaćeni u papir plavi tkivo, ali nekako sa ključne kosti vidljive i pore nevidljiv.

Bez obzira na to koliko sam tražio ono što je cijeli proces zapravo osjeća kao, nisam mogao naći. Nije u cijeloj katalogu Ina May Gaskin, a ne na internetu, a ne od moje majke ( "Pakao", rekla je ona skupljala), a ne u onome što možete očekivati ​​kada ste Očekujući (pomislio bi oni pisci će shvatiti preggos želim da znam šta je ovo stvar za koju sam Očekujući se osjećati kao, ili da je najveći Očekivanje Allis kako će se kao kada očekivane Konačno Jebeni Stiže).

Je SheKnows Vodič za poroda

Molio sam mog rođenja razredne nastave, koji je majka pet puta više, da objasni šta to zaista osetio kao - za nju najmanje. Dobila je Blissed-out, daleki pogled na njenom licu kako je objasnila da je svaka majka misli drugacije, da ne postoji jedan porođaj osjećaj. Ali stalno sam pritiskom za odgovor, a ona je konačno udostojio da se opiše kao i tada, nas je dobio gledati Orgasmic rođenja "period grčeva, ali i gore.": Najbolje čuvana tajna.

Oh, pa to je ono što je trebalo da se osjećaju kao? Najveći mogući avion fizičke ekstaze? nasmejao sam da gledam parovi u dokumentarcu korištenje vibratora i vrat svoj put kroz kontrakcije, i kao rosni sprite u pletenice imala višestruke orgazme na ekranu na porođaju na bebu u kadi u šumi (?!?!). Ništa od ovoga je da me se, naravno. Orgazme mi je izmicao do fakulteta, i znao sam da će biti jednako neuhvatljiv na porođaju.

Ali sada, ja znam odgovor koji trudna meni tako očajnički traži. I želim da znaš ono što sada znam. Ti zaslužuješ toliko. Dakle, bez daljnjeg odlaganja, evo šta porođaja stvarno, stvarno izgleda.

Faza 1: A rock formation s grčevima

Trideset secondslong napade perioda grčeva (LOL, žao mi je ali to je istina), raste u intenzitetu i polako nestaju, kao time-lapse izlazak i zalazak sunca iza planine. I da, ti si planinu. Zato što si bukvalno, smešno kolosalne.

Faza 2: Peškir zavrtanju iz pakla

Ok, čekaj. Ovo su zapravo strašne periodu grčeve. Ovo nisu ništa slično onima za koje ste koristili da otkaže planove u korist uzimanja jednog Midol i milovanje bocu tople vode. Ne sada, sadržaj čitavog torza se kršila same sebe kao gorući-vruće peškir, svako vlakno peckanje frotira i vibrirajući svoje otrovan bodlje mržnje. Osim toga, vi ste neverovatno muka. Zabava! TBT, prvog tromjesečja.

Faza 3: zmijskog otrova plus podaviti čekanju

U redu, tako da su vjerojatno bili napadnuti od strane stvarnog zmija sada? Postoji stvarni udav u sebi, polako curi otrov dok ambalaža se oko sve svoje organe od vrata do butina. Postoje organi u butine, zar ne? Sigurno postoje neke u drugom stanju bedrima ?? Ne? Koga briga. Boa konstriktor to ili ne ima otrov. Ovo nije vrijeme za semantiku. Umirete ??

Ove Zapanjujući Slike bi te Want a vode rođenja

Faza 4: Kuhinja-uređaj mučenje uređaj iz budućnosti

Mislili ste da ste imali sina, ali vi zapravo rađanje futuristički mesa pulverizer, što je nezgodno jer stvarno bi se radije imao sina i, vi ste vegetarijanac, tako da imate apsolutno nikakve koristi za meso pulverizer. Zašto ne možete čuti kosti pukne? Oni su pucanje, zar ne? Pa, kosti vaše bebe svakako mora biti! Tako je; jer lubanje vaše bebe još nije do kraja formirana i sadrži pokretne ploče, koje omogućavaju glave proći kroz porođajni kanal. Mnoge bebe (kao što je moja) se rađaju sa konus glave iz tog razloga - ali bez brige. Vaš sadistički malo zmija će imati normalan okrugla glava u roku od nekoliko sati.

Faza 5: napad panike roditeljskog neuspjeha (da, već)

Vaša beba je očigledno jako, jako ljuta na tebe. Ste učinili nešto izuzetno uznemirujuće za svoju bebu, kao što je očigledno odbija da mu daju lox pecivo sendviča svaki dan, uprkos očigledno lox žudnje jer ste bili "uplašio" Listeria i raznih drugih patogena koji navodno rade raširena u sirovu ribu, ako želimo da vjeruju da mrzitelji. *

(* Medicinska zajednica)

Faza 6: Znam šta ste radili prošlog Summermeets je "Ubij zvijer" pjesmu iz Ljepotica i zvijer

Čudno kako vaša beba uspio ruke na Kuka za meso baklju telefon unutra. Znate, vrste baklji koje starinsku ljuti ljudi u stara vremena se koristi za ubiti zvijer, spaliti selo ili suza navodno vještica iz njenog kreveta u sred noći da joj baciti u jezero da vidimo da li bi udaviti, čime se dokazuje da nije vještica, ali prekasno jer je mrtav. Ta vrsta baklju.

I znate vrste mesa kukom mesari koristiti za objesiti krave? Ti si krava. Jesam li spomenuo kako ogroman si? Naravno da može da stane baklju anda Kuka za meso u sebi. Šta još možete uklopiti u tu? Više vafle, sigurno. Da. Držite jesti te vafle.

Stage 7: Epiduralna i to je sve u redu

Ako vam se odlučim za epiduralnu u nekom trenutku, ovdje je ono što porođaja onda Osjeća se kao: rumenila orgazam je plus nekontrolisane noga trese plus čudno hladne gornje rame uz osjećaj kao da si imao dvije i pol čaše crvenog vino. Oh, vino. Možeš da uskoro ponovo imati. Odmah nakon ovog malenog fašistički čini svoj put iz vašeg tijela.

Da li Trudnoća "pravila" bitno?

Medicinske sestre mogu ugroziti ukloniti epiduralnu tako da možete gurnuti od ceo donji deo je utrnula, ali ćete onda pogledajte ih Kim Jong Un oči i kažu da ne postoji način da se odvođenje da epiduralna, da ćete pozvati svaki jota mišića memorije u vašem tijelu, a vi ćete gurnuti da bebu iako nisu u stanju da se osjećaju doslovno ništa.

A ti hoćeš, a vi ćete gurnuti sohard, a vi ćete biti bez daha gura i brojanje do 10 iznova i iznova i iznova, ali ćete plakati u radost kada se osećate daleke osjećaj nešto veliko i klizavim se ukloniti iz svoj unutarnji bedra, iz daleka uspomena tvoje vagine, a vi ćete biti zbunjeni na uvid u svojim lekarom dole sa škarama, šivanjem se tvoje suze, jer se osjećate ništa od toga, samo toplinu ovog plače, krvave bebe na grudima i vašeg partnera ceri olakšanje i vaša nevjerica da ste dobili kroz sve to, da i malo da ga i velike si stigao na drugu stranu, zajedno.

Pa, tako je to filc za mene, u svakom slučaju. Svaki porođaj je drugačiji.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Naš nomadski način života je bio najbolji dar koji smo ikada dali našoj deci

Post Roditeljstvo

Olivia Wilde se isprobava na grudima sa grudima i volimo je za to

Post Roditeljstvo

Twitter kaže da je Beyoncé apsolutno, pozitivno na radnom mestu

Post Roditeljstvo

Kćerke blizu mame čekaju duže da izgube svoju nevinost

Post Roditeljstvo

Plašim se za svoju djecu nakon izbora, ali ću ih i dalje naučiti ljubav

Post Roditeljstvo

Kako napraviti periode normalno za decu (i dečaci)

Post Roditeljstvo

Vodič gosta za krštenja i krštenja

Post Roditeljstvo

Mua izaziva ogorčenje nakon što se zločin protiv štampe pojavi virusnim

Post Roditeljstvo

Devojka Robin Thicke je već toliko zaljubljena u svoju bebu

Post Roditeljstvo

Feminističke kostime halloween za svoje dete

Post Roditeljstvo

Ljeto ili jesen beba? rizik od postpartalne depresije je veći, pokazuju studije

Post Roditeljstvo

Melisa rauch iz teorije velikih bangova očekuje prvo dete nakon pobačaja