Opioidno trovanje: šta roditelji treba da znaju | BA.burnbrightlove.com

Opioidno trovanje: šta roditelji treba da znaju

Opioidno trovanje: šta roditelji treba da znaju

Većina nas su svjesni opioidnih ovisnosti epidemije koja je zahvatila širom zemlje u proteklih deset godina. Prošlo je fokus bezbroj članaka. To je tema sve više očajničke pozive za akciju na lokalnom, državnom i nacionalnom nivou, a stope ovisnosti i smrti od predoziranja i dalje u porastu.

Živim u Maine, državi koja je videla svoje mlade opustošena opioidnih ovisnosti na većoj stopi nego skoro bilo koje druge države. Samo u 2015, Maine vidio svoju heroina stopa predoziranja Skyrocket za 31 posto, a prema Centara za kontrolu bolesti studiji objavljenoj u kolovozu 2016. Godine, Maine ima drugi najviša stopa među 28 drugih država ispitanih beba rođenih sa sindromom povlačenje droga prvenstveno uzrokovane izloženosti opioida dok je u utrobi. Samo Vermont je bio veći.

Iako Maine je patio od ovog većom brzinom od većine država, to je deo rastući nacionalni trend. Nova studija objavljena ove sedmice JAMA Pediatricsby istraživači iz Yale School of Medicine pokazalo je da djeca svih uzrasta grupa se sve više izloženi - bilo namjerno ili nenamjerno - do opioida.

4 Najsmrtonosniji droge tinejdžeri uzimaju

Istraživanje je obuhvatilo podatke iz više od 13.000 pedijatrijske opioidnih slučajeva trovanja između 1997. I 2012. Godine pokazala je da su incidenti ove prirode udvostručio u tim godinama za one u dobi od 19 i mlađi, sa stopama između dve grupe - starije tinejdžere i djecu i predškolce - povećanje na najvišoj stopi. Dok je samo 14,4 posto od trovanja u 2012. Godini bili su među malu djecu i predškolce, ova starosna grupa vidio najviše dramatičan porast incidenata, što je 317 posto od 1997. Godine.

Tinejdžera u dobi od 15 do 19, posebno, bile su najteže pogođena, sa stopom od opioida trovanja povećanje u odnosu na one od 15 godina od 303 posto, što predstavlja neki 74 posto svih pedijatrijskih opioidnih trovanja. Većina tih trovanja dolazi iz recept pilule, iako značajan procenat od metadona i heroina. Prema istraživačima, heroin trovanja povećan za 161 posto, dok je metadon trovanja porasla za nevjerovatnih od 950 posto.

To je zastrašujuća pomisao - da su nevini 3-godišnji pokraj vrata i obećava visoke škole viši oboje mogli lako postati žrtva prevalencija opioida u našem društvu, bilo da su recept pilule kao Perkoset, Vicodin ili Oxycontin, ili ilegalnih droga kao heroin.

Lako je misliti da to ne utiče na vas ako ste i sami nemaju problema. Nekad sam mislio da je, ali ovdje u Maine, teško je izbjeći sve znakove. Vidio sam igle na strani ceste dok hodate mog psa. Tu je nadmoćno zauzet klinika pored vrata na jedan od mojih omiljenih poneti mjesta. Samo ovog ljeta, mladi sin poznanik je umro od predoziranja heroinom. Nisam imao pojma da je čak problem.

Lako je gledati na stvari kao što je nedavni slike na društvenim mrežama ljudi prošli u njihovim carsfrom pilule, heroina ili drugih droga dok se njihova djeca sjesti u auto s njima i biti ogorčeni. Vi mislite, "Šta nije u redu s tim ljudima ?? i" Ona treba da bude zatvoren! "I" Ja nikada ne bih uradio tako nešto. "Lako je kriviti roditelje ili bake i deke. Lako je jednostavno gledati na nekoga da je jasno patnju i ukazuju prstom na njih i pretpostaviti da će njihova deca postati ovisni previše.

Ali prema JAMA Pediatricsstudy, korijen problema među mladima zloupotrebe opijata, namjerno ili na drugi način, nije samo loše roditeljstvo.

"Naše istraživanje... Ukazuje na to da trovanja na recept i nezakonitog opioida će vjerovatno ostati uporan i sve veći problem u mladih, osim ako veća pažnja je usmjerena ka pedijatrijska zajednice, koji čine gotovo jednu četvrtinu američke populacije", objasnio je studija. "Potrebno je kombinacija za javno zdravstvo intervencija (npr obrazovanje roditelja), političke inicijative i propisa potrošača-proizvod za smanjenje pedijatrijskim izloženost opioida. Osim toga, dodatna sredstva treba usmjeriti ka rješavanju opioida zloupotrebe i zlostavljanja tokom adolescencije. Od posebnog značaja su programi prevencije koji se odnose na preklapanje u opioida zloupotrebe i depresije kod adolescenata. "

Pažnja novi roditelji: FDA kaže da se čuvaju od ovih griženje pravnih lijekova

Pravo pitanje je da postoji sistemski problem među svim starosnim grupama u ovoj zemlji u pogledu načina na koji narkomanijom, i iako su napravili neke korake u borbi protiv tog problema kod odraslih, tu je još mnogo posla da se uradi među najmlađima, a većina ranjivi.

Ako ste vi ili neko koga poznajete ili ovisan ili imate problema sa opioidima, pozovite druge toksikomanije i Mental Health Services Administration Helpline - 1-800-662-HELP - povjerljivi, 24-satni, engleski i španjolski jeziku linija za pojedinci i članovi porodice suočavaju poremećaja mentalnog i / ili tvari upotrebu. Oni vam mogu odnositi na lokalne objekte i organizacija koje mogu pomoći.

Ako netko doživljava opioida trovanje ili je predoziranje, pozovite 911. Većina EMS usluga širom zemlje imaju pristup nalokson, aka, Narcan, brzo-djelujući opioidnih receptora lijek koji može eliminirati sve znakove opioidnih intoksikacije preokrenuti opioida predoziranja.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

5 znaci da vas deca prevaziru

Post Roditeljstvo

5 očekivanih dana smešnih Valentina ne bi trebalo da žive

Post Roditeljstvo

Vaš praktični vodič za besprekornu koncepciju

Post Roditeljstvo

Imena beba koje znače čudo

Post Roditeljstvo

Prince Harry svira sa danskom bebom, dokazuje da ima ozbiljne tatine

Post Roditeljstvo

Kako dobiti kućni posao sa novorođenom bebom

Post Roditeljstvo

Majčinsko mleko: koja je slavnost nosila bolje?

Post Roditeljstvo

Podaci o danima rada i trivijalnosti koji će vašim deci povećati brzinu na odmoru

Post Roditeljstvo

Snažna imena beba za vašeg prirodnog rođenog lidera

Post Roditeljstvo

Kako je moj sin izlečio moj strah od povraćanja

Post Roditeljstvo

Serena Vilijams i Alexis Ohanian se bore kao šampioni u klasi beba

Post Roditeljstvo

Pozitivni modeli uzorka princeze