Ograničenja ekrana? ne za ovu porodicu | BA.burnbrightlove.com

Ograničenja ekrana? ne za ovu porodicu

Ograničenja ekrana? ne za ovu porodicu

U mom nikada ne završava potragu za odgovor na pitanje: "Kako da postavim razumnom ekrana rokovi sa sinom?" Ja sam razgovarali još jedan roditelj. Filozofija Ova mama je definitivno promjena tempa od prošle sedmice "ne ekrana tokom sedmice" mama. Međutim, u jednom pogledu, u najmanju ruku, oba roditelja su ujedinjeni: Njihova pravila su stvoreni posebno će se baviti vrstom dijete imaju.

Kako One Tough Majka postavlja ograničenja na ekranu Times

Ovaj tjedan je predmet: Adriana Velez, pisac u New Yorku. Njen sin, Jasper je 13.

Koliko tech on imate? Imao je iPhone, jer je imao 11, a on je imao svoj laptop za nekoliko godina. Sagradio je i desktop to ne radi, ali to može biti gore i trčanje brzo. Također, on ima Wii U, ali nije ga koriste godinama. On ima sve aplikacije, e-mail, Instagram - sve je dobio od mene. Ne mogu držati korak s njim.

General filozofija? Ja sam prilično slabe, iskreno. Ja sam honorarno za neko vrijeme, a onda sam počeo da radim puno radno vrijeme i sam prošao kroz razvod, a kada idete kroz sve ove, uvijek postoji razlog zašto je zgodno da je vaše dijete zauzeta. Ako ste zauzeti mama 21. Stoljeća to je ujedno i jedan manje bitku.

Otišao sam iako je kretanje pokušava da prati i postaviti granice, ali bilo je teško biti u skladu o tome.

Dosljednost je ključ, čujem. (Ja sam također divlje u suprotnosti.) Da li ste postavili anylimits? U osnovi, volim mu da se uradi domaću zadaću prvi i da nije bila velika stvar - on je prilično dobar učenik. Kada je vrijeme za spavanje, potrebno je da ga isključite i ići u krevet. Ali osim toga, nismo postavili vremena na ekranu ili turn-to-off time. Sve dok se to ne smetaju ni na šta drugo.

Ja također ne volim nikoga, odrasli uključeni, da provjerite svoje telefone kada sedite na večeru.

Kako se govoriti o njegovoj upotrebi kompjuter? Imamo razgovore o tome kako sam se kao da je na to više nego što sam bih mu da bude na njemu, a ja se kao: "Šta drugo da mu se to radi?" i govorimo o tome kako produktivni bulji-at-the-zid vremena može biti. On je priznao da je on oseća fuj kad je na računalu predugo, oseća bruto, ali on nema samodisciplinu da siđe. Kao roditelj, moram biti brži o stavljanju opcije ispred njegovog lica.

Mogao je lako biti na računalu cijeli dan, a ja ću ga izvukao na zadatak samo da ga iz kuće. Neki dan sam odvukao van da pogledam zalazak sunca, a njegova glavobolja otišao.

Ono što mislim da teško sa ograničavanje moje dijete je u tome što je tako društvene aktivnosti. Ja ne želim da bude izgnanik. Da upravo. On je na mreži sa prijateljima većinu vremena. On je stvarno u igranje, ali to je ne samo za samu igru, to je i za društvene aktivnosti.

Da li je to ušlo u nevolji (još)? On se u nevolje više šalje poruke prošle godine - on i gomila njegovih prijatelja škole bi poruku jedni drugima i kao šala, oni bi spam jedni druge i očigledno neke gluposti koja je poslat je stvarno odvratno. Nekoliko klinaca je pokazao svojim roditeljima i pretvorio se u veliku stvar.

Da li bih da to drugačije uradio nešto? Ne volim nagadanja ili preživara na kajanja. Bilo bi lijepo da bude disciplinovan i na vrhu stvari, a ja sam bio vjerojatno LAX o tome, jer ja ga znam i kakav mali je, i nikada ne bih preporučio da se za druga djeca i drugih porodica. To je ono što radi za nas. Morate znati svoje dete i šta su i morate pretpostaviti da ćeš napraviti greške. Da ćeš dobiti neki aspekt ovog pogrešno.

Su Roditelji Tweens i Teens Massive licemjere O Screen vremena?

(Ne znam šta pričaš. Ja ne dobijam ništa loše.) Sve što ću u budućnosti? Stalno što znači da imaju online pornografiju razgovor. To bi trebalo vjerojatno se vrlo brzo dogoditi, zar ne?

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Chip & Joanna dobija odgovore na trudnoću

Post Roditeljstvo

Khloé kardashian upravo je učinila njenu instragu za trudnoću zvanično

Post Roditeljstvo

Ponosni roditelji slave svoje LGBTQ djece i to je sjajno

Post Roditeljstvo

Nick Cannon je tata po treći put

Post Roditeljstvo

7 načina na koje je vaša druga trudnoća drugačija od vašeg prvog

Post Roditeljstvo

Katherine heigl ima dečaka i spremni smo da budemo srećni za nju

Post Roditeljstvo

8 voljenih dečjih autora čiji memoari možete da se izvučete

Post Roditeljstvo

Riki Martin govori svojim blizancima zašto imaju 2 tata

Post Roditeljstvo

7 ljetnjih zadataka da se zaustavi mama, dosadno mi je!

Post Roditeljstvo

Sweet little valentine pokloni za decu

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: behtags moje prijateljice su tako dosadne

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: ko je pretvorio biblioteku u igralište?