Najveće greške u koledžima štede roditelji | BA.burnbrightlove.com

Najveće greške u koledžima štede roditelji

Najveće greške u koledžima štede roditelji

Zar nije zabavno sanjati o tome ko tvoje dijete će rasti do biti? Vi kao roditelj vjerojatno imaju vizije njihove mnoge buduće dostignuća - briljirao kao inženjer, postavši prva žena predsjednik, samo recite. Ali kako možete pomoći da se tamo? Pa, jedan solid odskočna daska za uspjeh je obrazovanje. I iako fakultet nije za svakoga, ako ti i tvoj klinac imaju za cilj u tom pravcu, možda ne baš biti spremni za hladne, teško (i skupo) istinu: Fakultet zahtijeva planiranje. Kao, unaprijed wayin. I to ne samo nejasne plan držati korak razreda; govorimo neke ozbiljne finansijskih sredstava previše. Ako je cilj da pokrije neke ili sve na račun fakulteta, važno je da se može upravljati strategiju na mjestu.

Razgovarali smo sa stručnjacima da se malo pametna rješenja za postavljanje tih djecu (i svoj bankovni račun) za uspjeh fakultet. A možda čak i više od ključnog značaja, Opkolili smo najčešćih grešaka mnogi roditelji i staratelji da prilikom čuvanja za obrazovanje nakon srednje škole.

Ako moja djeca ne ići na fakultet, to je u redu by Me

Oni ne koriste 529 plan da spasi

S obzirom da si definitivno nije jedini roditelj u pokušaju da uštedi za školu klinac, vjerovatno ste imali puno razgovara sa druge o najboljim metodama. Međutim, iako postoji bezbroj načina da se o ovom procesu, Dr. Robert Skif Jr., prijemno finansijsku pomoć savjetnik u Hollenbeck College, kaže da je najbolja opcija je plan 529. Ova taktika je izuzet od saveznih i državnih poreza, tako da vam omogućuje da koristite fonda kao porodica obrazovni račun sa više korisnika u odnosu na koliko dece imate. "Ne postoji ograničenje na koliko se može staviti u 529 plan, tako da može poslužiti kao višegeneracijskim obrazovni fond ako se pravilno rukuje. Postoje sve vrste financijskih institucija koje upravljaju ove vrste računa ", objašnjava on.

Ulažu u fond koledžu umjesto penzionog fonda

Industrijsko-organizacijske psihologije praktičar Dr. Amy Cooper Hakimreminds roditelji: Ne možete dobiti kredit za školu, ali ne i jedan za odlazak u penziju. Dok prioriteta potrebama djece je refleksni reakcija većine roditelja, ako morate birati između ulaganja u penziju ili čuvanja za koledž, to je važnije da se stavi novac prema svojim zlatnim godinama.

Iako to može izgledati kao sebična potez, to je onaj koji bi eventualno mogli osloboditi dodatni stres na svoju djecu, koja može završiti potrebe da se brine za vas kao i vi dobi. "To je zapravo strahovito velikodušan poklon za našu djecu. Kada smo žrtvovati naše penziju ili naše hitne fond, možemo staviti naše porodice u nesigurnom financijske situacije koje će naša djeca na kraju naslediti ili moraju preuzeti odgovornost za. Postoje mnoge mogućnosti financiranja za koledž. Nema baš mnogo mogućnosti za finansiranje naše penzije ili trošak za hitne slučajeve ", objašnjava lične finansije i trener novac Ashley Feinstein Gerstley.

Roditelji Save i troše više na njihov Boys 'Obrazovanje nego njihovi Girls'

Čekaju predugo za početak

Skif kaže da ima nemjerljiv koristi počinje svoj akcioni plan fakultetski uštede kad su ti klinci su još u pelenama. "Što ranije počnete štedi za koledž, to je lakše. College je skupo, a koristeći moć vremena i složenoj kamatnoj, značajan gnijezdo jaje se može kreirati. Stavljajući čak 100 $ mjesec dana u 529 plan kada dijete krene u osnovnu školu dramatično pomaže ", objašnjava on.

Ako je ideja da pokušava da uskladišti novac za više od deset godina čini ogromna, niste sami, prema Gerstley. Ali ne psihički sebe out; samo se ASAP počela. "Uz tako veliki cilj, može osjećati uzaludno ili besmisleno da stavi ono malo novca možemo stranu", kaže ona. "Stvaranje prostora za fond koledž je veliki podvig u sebi, a zatim prenošenje malo svaki mjesec gradi zamah i postavlja scenu za štednju veće iznose u budućnosti."

Oni ne ulažu dosljedno svaki mjesec

Razmotrite račune koji stižu u inbox ili poštanski sandučić svaki mjesec: internet, kabelska, struja, voda, Netflix, Hulu... Lista se nastavlja. Hakim kaže da je od suštinske važnosti da roditelji tretiraju cilj štednje za fakultet kao i svaki drugi trošak koji automatski izlazi iz platu. Čak i mala mjesečni doprinos povećava prednosti složenih interesa u štedni račun, koji sazrijeva uz novac i vrijeme.

Oni ne koriste konsultant

Kasno noću, kada je cijela kuća spava, da li krcka brojeve i naglašavajući sebe se preko svakog posljednjeg dolara? Ne uhvate u haosu. Ako ne možete priuštiti (i na kraju krajeva, vaše vrijeme je novac, pa možda možete), koristi stručnost nekoga ko se kretati žargon za vas. Skif kaže previše roditelji pokušavaju isplanirati proces na vlastitu umjesto korištenja koledža i konsultant finansijske pomoći koji mogu da se brine o detaljima, odgovori na pitanja i upravljati vas u pravom smjeru.

Konsultant također vam može pomoći da se utvrdi da li je još potrebno fakultet. "Nisu svi karijere zahtijevaju diplomu košta preko $ 100.000", objašnjava Skiff. "A privatnom fakultetu prijem konsultanta i svoju financijsku planer mogu raditi zajedno kako bi se osiguralo da se najbolja odluka u ovoj oblasti, kada ponekad, javni i privatni savjetnici škole fakultet nedostaje stručnost će vas voditi kroz ovaj proces", objašnjava on.

Kidstrology: Vaš Parenting Horoskop za januar

Bottom line? Prvi koraci sada - i ne bojte se pitati za pomoć. Štedi za budućnost vaše dijete je definitivno izvodljiv, ali zahtijeva praksa, praksa i iznad svega, planiranje.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

5 načina da se vratite na posao nakon roditeljskog odsustva lakše

Post Roditeljstvo

Obama je zvanično američki omiljeni tata

Post Roditeljstvo

Kako se baviti kada napadne Nanny Jealousy

Post Roditeljstvo

Chrissy teigen se smeje sa igralištem - fobičnim mamičarima

Post Roditeljstvo

Kako zaštititi mentalno zdravlje vašeg deteta u toku školovanja

Post Roditeljstvo

Nikada nisam kupio moje dijete božićnog poklona

Post Roditeljstvo

Lego najavljuje žene NASA-e

Post Roditeljstvo

Puder za bebe izgleda sigurno, ali stvarno je loše za tvoju bebu

Post Roditeljstvo

Papa francis kaže da je javno dojenje jezik ljubavi

Post Roditeljstvo

Moje poslednje intruzivne misli me su preplašile

Post Roditeljstvo

8-godišnja devojčica diskvalifikovana iz fudbalske utakmice za gledanje kao dečaka

Post Roditeljstvo

Ova neverovatna majka spasila je svoju decu - i izgubila je noge