Može li epiduralna sprječavanje postpartalne depresije? | BA.burnbrightlove.com

Može li epiduralna sprječavanje postpartalne depresije?

Može li epiduralna sprječavanje postpartalne depresije?

Počeo sam da je flashback samo nekoliko sati nakon što je moje prvo dijete je rođen. Nisam spavao dana, a bila je laknulo da je strah, bol i napetost moje iznenađenje 37-sedmica indukcije je iza mene da treba da su prošli pravo iz kao moj muž drema na bolnicu krevet pored mene. Ali nisam mogao spavati jer sam stalno ponovno proživljavanje iskustva, od tog prvog užasavajuće cervikalni ček na povraćanje i groznica do spoznaje da moja epiduralna nije uzela toliko dobro da se gleda moj muž vapaj od stresa me primili u tako mnogo bol.

U flešbekove nije stao nakon što sam izašao iz bolnice, ni. Već mjesecima, činilo se kao da nisam mogao da zaspim dok sam uspješno preživljavao svaki stop zajedno pet dana putovanja u iz moje bolnice prijemu u uzimajući otpušten iz bolnice.

Moje iskustvo (dok anegdota) me nod priznanje kad sam vidio Američkog društva nedavno objavila preliminarne istraživanja anesteziologa 'da je za neke žene, epiduralna anestezija može smanjiti vjerojatnost od postporođajne depresije.

10 stvari koje biste trebali znati o dobiti svoj prvi epiduralnu

U studiji, istraživači su napisali komentar medicinsku dokumentaciju 201 žena koje su imale epiduralnu i ocjenjuje njihov bol tokom rada. Istraživači da što je veći "napredak u bol" rezultate, to je manji žena rizik od depresije šest tjedana nakon porođaja.

"Bol rada bitno više nego samo za iskustva rođenja. To može biti psihološki štetna za neke žene i igrati značajnu ulogu u razvoju postporođajne depresije ", kaže dr Grace Lim, direktor akušerskih anesteziologije na Magee-Womens Hospital of the University of Pittsburgh Medical Center i glavni istraživač na studiji. Međutim, treba da se uradi kako bi se utvrdilo koje žene imaju veće šanse da dožive teške radne bol i koji bi najviše koristi od bola kontrole strategije kako bi se smanjio utjecaj boli na oporavak nakon poroda više istraživanja.

Sve što mogu reći je da je sa mojim drugo dijete, a iskustvo i "Broken-u" tijelu pomogla, tako je i bolju kontrolu bola - za razliku od moje prve epiduralne, drugi put, nisam mogao reći na sve, kada sam bio u fazi kontrakcije (što nije žalbu). Sve što znam je da je moja druga isporuka izazvala mnogo manje straha, mnogo manje bolova i bez ikakvog flešbekovima.

Očigledno, porođaj putovanje svima je drugačiji i niko ne treba nikada biti posramljeni za njen izbor kada je u pitanju rad i isporuke. Epiduralne ili unmedicated, ne proces porođaja je šetnja u parku. Međutim, ova nova studija može pokazati ono što mnoge žene već znaju - da su efekti porođaja, posebno bol i strah, zadržavati dugo nakon što dijete je rođen. Ublažavanje tih efekata nije nužno samo o bola u ovom trenutku, ali niz liniju kao dobro.

Da, imao sam epiduralnu. Ne, moj porođaj nije bio bezbolno

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Prema nauci, majke su nesrećne

Post Roditeljstvo

12 načina za podizanje nezavisne dece

Post Roditeljstvo

Courteney cox priznaje da će imati još jednu bebu u 53 godini

Post Roditeljstvo

Jimmy kimmel: prestani prankati svoju djecu, ti bolesni kopile

Post Roditeljstvo

10 najsmešnijih tweetova od roditelja ove nedelje

Post Roditeljstvo

Pet najboljih pitanja koje želi roditelji pitati

Post Roditeljstvo

Dječije knjige koje podučavaju raznolikost su važnije nego ikad

Post Roditeljstvo

Kućni hrani za odmor, kako bi klasike učinile prijateljima za djecu

Post Roditeljstvo

Keshia vitez pulija objavljuje fotografiju nove djevojčice (noge)

Post Roditeljstvo

Da li je vaš toksični saradnik povređuje vaš odnos sa decom?

Post Roditeljstvo

Dnevnici trudnoće: mama čija je prva rođena iskustva možda oštetila

Post Roditeljstvo

5 najsmijesnijih stvari koje su mi ljudi rekli o samohranom roditeljstvu