Mislio sam da imam imunitet na dramu dojenja - pogrešio sam | BA.burnbrightlove.com

Mislio sam da imam imunitet na dramu dojenja - pogrešio sam

Mislio sam da imam imunitet na dramu dojenja - pogrešio sam

"Koji kurac se događa ovdje", pitao sam partnera nakon što sam izašla iz četiri-sat vremena nap - najduža potezu sna bih uživao od poroda 10 dana ranije. Ali ja sam baš znao šta se dešava. Mogao sam da vidim moje značajne druge sjedi ležerno u mom staračkom rocker, hranjenje naše novorođene kćeri bocu freebie formule društvo nam je poslala dok sam bila trudna.

"Mislio sam da ćeš biti sretan. Na ovaj način, nisam imao da te probudim. Potreban vam je san ", moj partner, odgovorio je. Bio je u pravu. Ja sam je potreban san. Bio sam hodajući zombi. Ipak, bio sam besan.

"Prestani. U pravu. Sada ", rekao sam. Onda, požurila sam do kašičica svoju bebu u ruke i bacio to za jednokratnu upotrebu 2-unca boca preko sobe prije nastavka moje Rant. "Ti ćeš jebati moje napajanje mlijeko ako dopuniti s formulom iza mojih leđa !! Mogla bi dobiti bradavice zabune! Šta ako je ona mrzi moje grudi sada !? Zašto to radiš za mene !? "

"Bila je gladna!", Rekao je on. "A od kad ti je toliko stalo da naše dete jede majčino mlijeko ili formula? Mislio sam da si dio "hranili je najbolji kamp?"

Opet si u pravu. Ovo dojke-je-najbolje ludilo nije trebalo da me zarazi. Kako to da sam postao ovo nula-chill, ekskluzivno dojenje-is-the-only-put mama?

The Weird Dojenje Problemi No One ti kaže O

Tokom trudnoće, kad god je to prijateljima, članovima obitelji ili strancima je pitao da li da ću dojiti, ja bih uvijek rekao: "Ja ću probati moj najbolji!" ponosili sam se na približavanje tom pitanju racionalno, razumijevanje je bilo drugo lice - moja nerođena kći, koju nisam još ni upoznala - koji faktor u jednadžbu. Ako je ispalo, super. Ako ne, ja bih samo dati formulu bebu. Uostalom, znao sam mnoge formulu hranjene bebe postao sjajan-odrasli.

Osim toga, sam učinio svoje istraživanje. Iz onoga što sam mogao okupiti, die-hard breasties bili su nepotrebno oprezni kao i one žene koje se odreknu svih alkohol, kofein, suši, delikatesni meso i sirevi za 40 ravno nedelje tokom trudnoće. Uz učenje Emily Oster - The Economist, koji je slavno osporio "pravila" o tome šta trudnicu treba i ne treba da konzumiraju - uvučen u mojoj poslovično leđa džep, ja sam bio relativno opušten pokucao-up dama koja je pijuckala čašu vina i jeli kriškom pršuta flatbread tu i tamo bez trunke krivice.

Smatrajući to lagodan stav je najzdravije za mene (i samim mojim fetusa), htio sam da ga nosim sa sobom u "četvrti tromjesečju." Želio sam vjerovati istraživanjima koja dovodi u pitanje dojke-je-najbolja poruka baš kao što bih prihvatila dobro argumentima Oster-a osporava predrasude o trudnoći.

Zaista, ima dovoljno dokaza da se suprotstave filozofiju da majčino mlijeko je apsolutno necessaryif roditelji žele apsolutno najbolje za svoje bebe. U predmetu protiv dojenja, Hanna Rosin derailspopular pretpostavke okolnih majčino mlijeko nakon ispitivanja desetine srodnih studija. Ako ništa drugo, kaže ona, medicinskoj literaturi "pokazuje da je dojenje vjerojatno, možda malo bolje...", ali zaključaka naučnici izgledaju ništa slično grudi-je-najbolje fanatizam koji dominira popularne literature o ovom pitanju.

Kako transrodna žena je u stanju da doje

Trebalo je samo da ide sa alternativnim ako dojenje bilo teško (to učinio). A ja sam trebao biti miran i prikupljenih ako i kada sam ušao na moj partner hrani svoju bebu s bocom. Zašto sam poludim? Zašto sam odjednom toliko opsjednut dojenje isključivo? Kako je tačno društva mene prodrijeti sa svojim grudi-je-najbolji propaganda?

Dojenje je teško. Ali problem Rano sam iskusio me nije odvratiti od iscrpljujućih sebe, fizički ili psihički, u ime navodno prirodni proces. Umjesto toga, moj starački noćna mora činilo mi se dalje pokreću u must-feed-moja-beba-a-sisa-sok-samo-dijeta vrtlog.

Zbunjujući - osim ako se uzme u obzir hormona u igri. Lisa Grace Byrne kaže elokventno: "Za mnoge od nas, naše putovanje u i kroz majčinstvo je puno teških i slojevite emocionalna iskustva. Ta iskustva imaju korelaciju fizičkih i hormonalnih kolegama. "

Da li vi stvarno da "Pump & Dump"?

Iako je lako intelektualizuje da dojenje ne može biti jedini zdrav način da se hraniti svoju bebu, sada znam da ne mogu potcijeniti svoje biologije. Iz nekog razloga, nešto u meni me je vozio da doji - uprkos tome kako je bilo teško da se moja beba pričvrstiti na prvi - i šest mjeseci kasnije, bez obzira na koliko mrzim pumpanje na poslu. Da li je ovo vrlo pogona koji su me doveli do te napumpati na prvom mjestu? Ne mogu reći. Ali ja definitivno ne mogu to ni ignorirati.

U stvari, moram priznati da osećam trag ponosa svaki put kad uhvatim moj partner zurio u mene dok sam hraniti naše dijete iz mojih grudi. I oksitocin-začinjena lijepljenje što se događa kad god moja beba plače na mojim grudima i suckles je nepogrešivo nagrada.

Kada je u pitanju hranjenje djeteta, ja i dalje vjerujem da svaka žena treba da vlastitom izboru bez obzira na javno mnjenje. Ali ja bi također savjetovati buduće mame ne idu u majčinstvu s previše skup mišljenja - da, čak i ako vaš set mišljenje je da nema set mišljenja o dojenju. Jer ono što sam do sada naučila je da je biti roditelj će gazi svaki vaša pretpostavka. I zato što čak i ako nisi rob društvenih normi, vaše tijelo možda još držite kao taoce.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Devojka Robin Thicke je već toliko zaljubljena u svoju bebu

Post Roditeljstvo

Mrzio sam se još više nego što sam mislio

Post Roditeljstvo

Zašto je Pre-K najvažnija godina

Post Roditeljstvo

Kako se moj sin i ja suočili sa alergijama koje su ugrozile život

Post Roditeljstvo

Serena Vilijams i Alexis Ohanian se bore kao šampioni u klasi beba

Post Roditeljstvo

9 savjeta za brigu o bolesnom detetu - od majki koji su to uradili

Post Roditeljstvo

Tata o ocu John, neće biti previše strog kada luna počne da se zabavlja

Post Roditeljstvo

Mamin vodič u Čikagu

Post Roditeljstvo

Ko treba čoveka da napravi bebu?

Post Roditeljstvo

Moje dete je opsednuto rečima

Post Roditeljstvo

8-godišnja devojčica diskvalifikovana iz fudbalske utakmice za gledanje kao dečaka

Post Roditeljstvo

Kako su bebe dečko više pogođeni stresom (i šta roditelji to mogu učiniti)