Mamin vodič za Glazgov | BA.burnbrightlove.com

Mamin vodič za Glazgov

Mamin vodič za Glazgov

Kao Glaswegian, ja sam totalno pristran, naravno, ali ja i ne šalim kad kažem Glasgow je greattravel destinacija za djecu. Kao najveći grad u Škotskoj (i njegove "ostalo" kapital - Ne poričem to, Edinburgers), Glasgow je iznenađujuće kompaktan i ima veliki javni prijevoz, što ga čini lako stisnuti u širokom rasponu od atrakcija, čak i ako imate samo jedan dan ili dva. Ali, ako imate više. Dobro, zavalite i početi planiranje. Vas (i vaša djeca) imaju puno Weegiefun ispred.

Znanstveni centar Glasgow

Neovisno da Glasgow je potpun bez posjete Znanstveni centar Glasgow. Djecu svih uzrasta vole planetarij šou i vizualni iluzija sobe, dok je tematske Little Explorer dana, čiji je cilj 3- do 5-godišnjaka i besplatan za pod-3s, pakuju se sa radionicama, drop-ins i aktivnosti. Prethodna tema uključuju "Up, Up and Away" (mjehurića, rakete, stvari koje lete) i "Dino Dig" (fosili, životinje i praistorijskih play). Tokom ljeta, 127 metara visok Glasgow Tower Centra (najviša potpuno rotirajući samostojeći struktura u svijetu i jedina struktura na Zemlji u stanju rotirajući 360 stupnjeva u preovlađujući vjetar) pruža bez premca pogled na grad, rijeke Clyde i okolnih pejzaža. Tu je i prostor za piknik, ako želite da svoju hranu, kao i café poslužuje klinci dijelovi koji su dosta dovoljno velika za odrasle.

Dječjeg Wood

"Posljednji divlji prostor" u West End of Glasgow (podaci pokazuju da su neverbeen bilo zgrada na ovoj zemlji), Dječja Woodon North Kelvin Meadow je zajednica zelenih površina koja postoji zahvaljujući godina lokalnih stanovnika mirne proteste, peticije i strast. Napore zajednice spriječiti planove za izgradnju na zemljištu, a ona i dalje ostaje mjesto za besplatne zabavne i edukativne dječje događaja, uključujući redovne den izgradnju i sađenja drveća dana i sezonske proslave. Svi su dobrodošli.

Kelvingrove Umjetnička galerija i muzej

Posjetitelji Kelvingrove Umjetnička galerija i muzej, koji je otvoren 1901. Godine, dočekuje 1940. Spitfire, Sir Roger azijskog slona, ​​glumačkoj a Ceratosaur, pčele i bube i besplatan malu djecu vremena svakog petka, uz pjesme i priče za pod -2s (nema potrebe za rezervacije). Posjetite web stranicu za detalje djecu događanja i radionice, kao što su gnijezda-box-zgrade za kuću vrabaca. Pokušajte da svratite neposredno prije 13:00 da se čuje svaki dan recital organa - vrlo onaj koji je otišao virusne na 10. Januar 2016, kada je orguljaš Chris Nickol zapanjen posjetitelji igrajući "Život na Marsu" kao počast David Bowie nakon što je čuo od smrt muzičara na morning News.

9 Razlozi za putujete sa Baby u prvoj godini

Glasgow Botanic Gardens

U srcu grada West Endu od 1842. Godine, botanički Gardensis savršeno zelenih površina za djecu pustiti paru i uživajte neki učvršćivanje Glasgow zrak - a možda čak i neki sunce ako imate sreće. Sunshine ili ne, razlozi su zapanjujući i prepun šarenih faune iz svih krajeva svijeta. Postoji velika deca igraju područje, ukusne torte u kafiću, ribnjak i dosta vjeverice tražiti / Chase / feed.

Princes Square

Gromko u sredini glavne trgovačke prometnici Glasgow, Buchanan Street, je Princes Square. Od otvaranja 1988. Godine, bilo je najprivlačniji opcija ručak za obitelji s djecom, jer možete pustiti vaše dijete divljati dok jedu i piju! Ozbiljno - to je praktično od vas očekuje. Okružuju jesti mrlje na prizemlju (kao PizzaExpress, Darcy i kafić Bombón) otvorenog centralnog prostora, zvani nezvaničnim igralište. Tako da možete pustiti vaše mališane spali off svoju energiju dok ste "nadgleda usko" -slash-opusti.

Fosilnih Grove at Victoria Park

U Victoria Park u gradu West Endu leži Fossil Grove, većina Glasgow drevne atrakciju. Fosilizovanih panjeva drveća su ovdje otkrivene kada kamenje tokom uređenje projekta su uklonjeni 1887. Godine, a ostaci ove 330-miliona-godišnji šuma su i danas tamo. Osim toga Fossil Grove, 50 jutara Victoria Park ima prekrasan cvjetni prikazuje, što je orijentiringu Naravno, model jahting ribnjak i dječje igru.

GoMA je subota Art Club

Galerija savremene umjetnosti je subota Art Clubis besplatan drop-in djecu likovne radionice za 3- do 12-godišnjaka održava se svake subote ujutro u studiju prostor sa pogledom na centar krovove grada okružen murala škotski figurativnog umjetnika i "Glasgow Pup" Adrian Wiszniewski. Porodice stvoriti umjetnost odgovora koristeći drugačiju od savremene umetničke zbirke svake nedelje, sa svim materijalima koji i osoblja i volontera pri ruci da pomogne.

Gdje da preuzme Kids on odmor - i on a Budget

Pollok House

Da bi tvoje dijete zabavljati satima, samo ih pop u lavirintu dok se dive briljantnost Pollok Housein vrlo slikovit Pollok Country Park. Downton Abbeyhas ništa na ovom mjestu. Jedan od Nacionalnog fonda za najveličanstvenijih osobina Škotske, sagrađena je sredinom 18. Stoljeća i kuće impresivnu kolekciju umjetničkih, kao i knjižnica dizajniran za držati 7.000 knjiga. U parku ima i avantura igralište, priobalja i šumskog šetnje i dosta mesta za piknik.

The White Elephant

To nije lako pronaći odrastao restoran koji je djecu, posebno u centru grada. Naravno, mnoga mjesta imaju ponude za djecu, ali roditelji znaju skromnih paket bojica i povezivanje-the-točkice na poleđini menija ne rade za više od pet minuta. The White Elephantin Cathcart (na južnoj strani grada), s druge strane, ima čitav zimski vrt pun djecu igračaka (i super igračke u to - uključujući skakanje dvorac). Sajt pub čak poziva "klinci podivljali", pa eto. Meni je jednako impresivna, sa svježe lokalne proizvode i pakete posebna ponuda (£ 10.95, malo više od 15 $ dolara, za dva predmeta) radi cijeli dan, od ponedjeljka do petka.

Tollcross Park za djecu Farm

East End Tollcross Parkmay biti najpoznatiji po svojim jedinstvenim Rose Garden, ali za mlađe posjetioce, to je sve o životinjama. Djece farmi ima Shire konja, Shetland ponija, jedan kavez za ptice, zečevi, ovce, svinje, piletina, golupčići, Highland goveda i možda čak i lama ili dva. Tu je i tajna vrt, igralište za pod-12s, što je orijentiringu naravno i vjerojatnost uočavanje divljih životinja, kao što su palice, lisice i djetlići.

Whitespace Kids

Ušuškan u Battlefield, Glasgowa, četvrti južno od rijeke Clyde je Whitespace Kids. Ovo nije običan dućan s igračkama. Ako želite da pokupiti prekrasan uspomena na vaše putovanje u Glasgow, daju velike igračke lanaca je zaokret i glave do Belina Djeco, gdje ćete naći marke nije opskrbljena nigdje drugdje u gradu. Pobrinite se da imate dovoljno vremena, iako, jer je izbor knjiga, kreativne igračke, odjeću i igara je neverovatno.

Scotland Street School Museum

Svako ko je odrastao na južnoj strani Glasgow u ranim sredinom 1900-ih vjerojatno otišao u Scotland Street School - i svako ko je odrastao anywherein jugozapadno Škotska nakon 1990. Godine vjerojatno je posjetio. Škole, koji je projektirao poznati škotski arhitekt Charles Rennie Mackintosh, zatvoren je 1979. Godine, ali je ponovo otvoren 1990. Godine kao Scotland Street School Museum. Strašni Heedie Tour je ono što muzej poziva "zabava, strah ispunjenih i informativne" za sve uzraste, ali ne kasniti ili ćete se suočiti gnev heedie - to je glava nastavnik ne-Škotske. (Kada se to ovdje Leftie otišao tamo kao klinac, bio sam čak napravio da pišem desnom rukom, koja je bila jednaka dijela zastrašujuće i fascinantno.)

Porodice koje je dao sve na putovati svijetom - s djecom

Gruffalo Woods

Malo je van staze, ali Kilmardinny Lochin Bearsden (oko 5 km od centra grada) je vrijedi posjetiti za bilo ljubitelje The Gruffalo (i njegovo dijete). Incredible drvene rezbarije širom jezero imaju ogroman Gruffalo i njegova banda (zmija, lisica, sova, itd). Šetnja oko Loch je kolica-friendly i može se lako može učiniti za 20 minuta ili manje zavisno od toga koliko malo noge vaše dijete su. A tu su i dosta patke, labudovi i druge ptice da uoči usput, plus dobru igru ​​park neposredno u blizini - savršena ako borave u centru grada, ali žele okus na zelenilo.

Intu Braehead

Smješten u Intu Braehead, veliki shopping / zabavni centar samo nekoliko kilometara izvan grada, Snow Factoris Škotske samo cijele godine snijeg Sports Resort i ima najduži zatvoreni pravi snijeg nagib u Velikoj Britaniji Tu je posvećen nastave / instrukcija nagib kao i glavna skijaška staza, četiri ski-lifta i ledenog zida. Ako imate nekoliko djecu različitih uzrasta koji su u različite stvari (a ako imate i još jednu odraslu osobu da ih prate), razdvojiti na Intu da isprobaju mini golf, kuglanje, penjanje bioskop i puno restorana - sve u zatvorenom prostoru.

Škotski maska ​​i lutaka centar

Ako bi uživaju priliku da pokaže svoju djecu sjajne stvari se može učiniti sa svojim rukama osim samo listanju i listanje, glave do Glasgow West Endu za škotski Mask i lutaka centar. Osnovana 1981. Godine od strane profesionalnih lutkar i masku za kavu Malcolm Yates Knight, tokom sedmice, centar domaćin redovne porodice pokazuje da radi 45 minuta do jedan sat - i uglavnom su pogodne za uzrast od 3-plus.

Mama Vodič za Los Angeles

Kao mama, ja stvarno ne mogu reći dovoljno dobre stvari o Glasgow. Čak i samo šetnja gradom je neverovatno iskustvo za djecu. Možda ćete vidjeti čovjeka (ili nekoliko muškaraca) u kilt. Možda ćete vidjeti kip vojvode od Wellingtona sa saobraćaja konus na glavi. A vi ćete definitelysee neki neverovatan murala; oni su tako dobri u Glasgowu, tu je čak i službeni centra grada mural trag. Dolaze posjete.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Chip & Joanna dobija odgovore na trudnoću

Post Roditeljstvo

Mamin vodič u Čikagu

Post Roditeljstvo

Sest rođena majka je sve 2018 mama: pratila ga je na Twitteru

Post Roditeljstvo

Twitter kaže da je Beyoncé apsolutno, pozitivno na radnom mestu

Post Roditeljstvo

Roditelji su u ludoj crti na lutku koja lutira bebe kako bi spavala

Post Roditeljstvo

Škola je uhvaćena za novu bez dodirivanja politike

Post Roditeljstvo

Najbolji letnji kampovi u SAD za decu sa jedinstvenim interesima

Post Roditeljstvo

Will & Grace zvezda je uništena dijagnozom sine dyspraxia

Post Roditeljstvo

Ludi rod otkriva za ekstremne roditelje

Post Roditeljstvo

Bipov Carly Waddell otkriva ultrazvučnu sliku neoperativnog fetusa

Post Roditeljstvo

Podaci o danima rada i trivijalnosti koji će vašim deci povećati brzinu na odmoru

Post Roditeljstvo

Veštački saveti na kristalima za mame