Kongres donosi prelomnu postpartum depresiju Bil | BA.burnbrightlove.com

Kongres donosi prelomnu postpartum depresiju Bil

Kongres donosi prelomnu postpartum depresiju Bil

Svaka žena koja je patila kroz postporođajne depresije zna kako kako razorne je i, ako smo dobili tretman, koliko sreće smo dobiti pomoć. Srećom, zahvaljujući račun nedavno usvojen u Kongresu, uskoro svaka žena će biti u stanju da se prikazani i tretira za postporođajne depresije.

Oko 600.000 žene doživljavaju postporođajne depresije svake godine (to je više od broja ljudi koji će iščašenje svoje članke ili imaju moždani udar), a neki se boje da je stvarni broj može biti čak 1 milion. Od onih žena, samo 15 posto trenutno primaju tretman. Postoji nekoliko razloga za to. Neke žene nisu obrazovani o PPD. Neki od njih su, ali ne traže pomoć zbog stigme. Neki doktori ne daju redovne projekcije za PPD. Osim toga, mnoge žene ne mogu priuštiti neku od opcija liječenja.

Htio sam pomoći sa postporođajne depresije, ali nije bilo ništa da se nađe

U nastojanju da pomogne hiljadama žena koje pate sami, prošle sedmice Kongres usvojio je "Dovođenje postporođajne depresije Od Zakona o Shadows". Ovaj zakon će osigurati grantove državama da "uspostavi, proširiti, ili održavati kulturno nadležnim programe za pregled i liječenje žena koje su trudne ili koje su rodile u prethodnih 12 mjeseci, za majke depresije."

PPD može biti iscrpljujuća i, u nekim slučajevima, fatalne. Studija objavljena u izdanju časopisa Journal of American Medical Association Psychiatryfound 2013. Godine da 1 u 5 žena sa PPD razmišljao o šteti sebi i da je "samoubistvo račune za oko 20% smrtnih slučajeva nakon poroda i to je drugi najčešći uzrok smrtnosti u nakon poroda žene ". Ali čak i za žene koje nikad ne razmišljaju o boli sebi, PPD može biti ogromna.

Zašto sam otišla na antidepresive tijekom moje trudnoće

Pretpostavio sam da bi bilo u redu nakon što sam rodila blizance u 2008. Godini, posebno imajući u vidu da sam prošao kroz neplodnosti i IVF kako bi ih imati. Ali nisam bio. Daleko od toga. Mislio sam da mi je život iznova i mogli da vide samo bijedu i tamu ispred. Jedva sam mogao funkcionirati. Srećom, medicinska sestra praktičar u mojoj šest tjedana nakon poroda imenovanje primijetio da nešto nije u redu i stavi me na putu oporavka. Ne mogu zamisliti kako bih se bez nje pomoći.

Sada, zahvaljujući HR 3235, više žena će biti obaviješteni o PPD, i što je najvažnije, će imati pristup pomoć koja im je potrebna i zaslužuju.

(H / T Žubor)

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Pink daje mamacima tačno ono što zaslužuju

Post Roditeljstvo

Mi smo bez djece, volimo putovanje, a naše porodice imaju problem sa tim

Post Roditeljstvo

Tracy Anderson objavljuje proklete sise, stvarni život majčinstva pic na instagramu

Post Roditeljstvo

Sva djeca Chris Hemsworth-a žele da budu ova Badass dama za Noć veštica

Post Roditeljstvo

12 načina za podizanje nezavisne dece

Post Roditeljstvo

Ova mama pre i posle pika postaje stvarna za tijela nakon bebe

Post Roditeljstvo

Kako da ubedim moje smrdljivo dete na tuširanje?

Post Roditeljstvo

Ovako sam stvarno reagovao kada mi je sin rekao da je gej

Post Roditeljstvo

Luke Brajan otvara se o usvajanju djece njegove sestre

Post Roditeljstvo

15 knjige za djevojčice, izabrane od strane stručnjaka

Post Roditeljstvo

Mckayla maroneyova mama kaže: ovo proždire moju ćerku

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: Mogu li zamoliti sestru protiv vakcinacije da drži djecu kod kuće?