Konačno, školski okrug sa rodno neutralnim oblicima odevanja | BA.burnbrightlove.com

Konačno, školski okrug sa rodno neutralnim oblicima odevanja

Konačno, školski okrug sa rodno neutralnim oblicima odevanja

Nowwe're govori.

Jedan California School District, San José Unified, konačno je odbacio svoj zastarjeli, seksistički haljina Codein korist novi kod rodne diskriminacije bez promovisao studentski aktivisti, što znači da roditelji će vjerojatno početi preselio u San Jose u gomilama.

Pokrivamo mnogo (i mi puno znače) od oblačenja priča. I oni mogu biti zaista grozno. Osim toga, imamo još za pokrivanje jednog dress code "kršenje" koji je počinjen od strane studenta.

Šesti Grader uzvraća udarac protiv škole mizoginim Dress Code

Čini se kao i većina oblačenja u američkim školama smack gadnih, stara škola mizoginije. I da li to pokazuje "previše nogu" ili "odvlači pažnju" iz razreda sa svojim ključne kosti ili naginjući se da uzme svoj ruksak i slučajno pokazuje komadić stomak, to je samo djevojke koje su počinili ova "djela". Vidjeli smo obrazac ovdje, a isto tako i San José Unified. I sada ćete nas diže na noge u ponosni sporo pljesak odobravanja.

Direktor studentske službe San José Unified, Dane Caldwell-Holden, razgovarao sa Mercury Newsabout nedavni pomak u politici.

"Počeo sam da razmišljam o kodu haljinu i koji je cilj i zašto", rekao je Caldwell-Holden. "Radili smo na tome da djecu u učionici i smanjenje stope suspenzije, a ipak smo i dalje nogama klinci iz klase za oblačenja. Bilo je to kontradiktorno. "

Razum u 2017. Je u tako kratkom ponude, morali smo pročitati da su tri puta kako bi bili sigurni Caldwell-Holden je bilo stvarno. (On je.)

Mama Poziva Principal u kupovinu za svoju kćerku za ispunjavanje Antiquated School Dress Code

Madeline Armacost, bivši učenik Unified škole San José (Pioneer High), bio je jedan od katalizatora za promjene u školi. Kada su je krajnje normalno šorc prozvan jer "previše odvlači pažnju" davne 2015. Godine, Armacost je bio prisiljen promijeniti u slobodi, dugo šorc - i dan proveo u suzama, osjećaj duboko sramota.

Nakon tog dana, Armacost odlučila da se neće da trpim mizoginom tretman više. Uz pomoć svoje majke, ona se borila backon ime svih učenica, pisanje snažan post na Facebooku da razotkrili oblačenja škole za ono što je bilo: ". Nepravedno ciljane i javno ponizio djevojke" nepotrebnom ukaz da

Armacost je rekao: "Da budem iskren, cijeli proces povlačenja djevojke iz klase za svoje" neprikladno "odjeća je više odvlači pažnju od samih odjeću. [M] put Issing klase nad šorc (to sam našao na policama u tržnom centru, i da su svi u mojim godinama nosi bez problema) jer anonimnog administratora odlučili su previše seksualno me osjeća nelagodno. "

Armacost sažeo pitanje lijepo: "Ne djevojka ne bi trebalo da se stide svog tijela samo zato odrasle osobe projektiranje vlastite ideje o seksualnosti na njih, posebno u obrazovnom okruženju." Preach.

Sada 19 i podnožju Srednja škola u Los Altos Hills, California, Armacost oseća "ekstatične" oko promjena u dress code na nju srednjoj školi. I mi smo se prilično ekstatične - i zahvalan da je predsjednik San José Unified školski odbor, Pamela Foley, uzeo Armacost iskustva ozbiljno.

"Bio sam tako ponosan na nju imaju hrabrosti da nam se obrati i stvarno izazov nas na dress code koji je predrasude prema ženama", rekao je Foley.

Uzmi to u: A školi rep se zahvalio student za pozivanje okrugu se na svoje zastarjele standarde. To je napredak, prijatelje, a mi smo u nadi da će vidjeti više od toga u školama širom zemlje.

Školski distrikt je pred 2017. Školske godine, "San José Unified izmijeniti naš učenik oblačenja ukloniti rodno određeni jezik i osigurati da se izvršenje stvara minimalan poremećaj u obrazovnom dan. Ponosni smo na naše učenike za pojačavanje da se zalažu za ove važne promjene i pomaže u održavanju San José Unified najinovativnijih školskog okruga u zemlji. "

Nećemo raspravljati s tim; ove škole okruga jasno dobiva.

Tako whatisthe novi dress code?

To samo kaže da su svi odjeću, nebitno od osobe koja je nosi pol ili rodnog identiteta, mora pokriti grudi, torzo, i donjeg. Period.

I nijedan učenik neće biti javno osramoćen ". Bilo školu dress radnji izvršenja kod treba da minimizira potencijalni gubitak obrazovnih vremena uprave i provođenje pravila oblačenja će biti rodno neutralni i konzistentan", kaže u saopštenju stavio od strane San José Unified.

Evo još nešto mi ljubavi o San José Unified: sve-pol toaleti su u procesu se instalira u svakoj školi u okrugu. Da, to je nešto što u idealnom slučaju trebalo da se dogodi prije 15 godina, ali je u odnosu na većinu zemlje, San José je impresivna kao pakao. Nadajmo se da će sve ostale škole sustignu. Kao i juče.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Snažna imena beba za vašeg prirodnog rođenog lidera

Post Roditeljstvo

Prince Harry svira sa danskom bebom, dokazuje da ima ozbiljne tatine

Post Roditeljstvo

6 zimski saveti za njegu kože za svoje male

Post Roditeljstvo

Unutar instagram fenomena ponovo rođenih lutaka

Post Roditeljstvo

9 savjeta za pomoć deci sa alergijama vole leto

Post Roditeljstvo

Puder za bebe izgleda sigurno, ali stvarno je loše za tvoju bebu

Post Roditeljstvo

Kardašijanska deca su zvezde ove praznične karte

Post Roditeljstvo

Mama je sramota od strane učitelja zbog onoga što je na ručku njenog deteta

Post Roditeljstvo

18 ne-omašljivih pesama iz Halloween-a savršeno za zabavu za decu

Post Roditeljstvo

Khloé kardashian upravo je učinila njenu instragu za trudnoću zvanično

Post Roditeljstvo

Mamin vodič u Los Anđelesu

Post Roditeljstvo

Moje dete je opsednuto rečima