Koliko su loši paciferi, stvarno? | BA.burnbrightlove.com

Koliko su loši paciferi, stvarno?

Koliko su loši paciferi, stvarno?

Prije par tjedana, posjetila sam porodice kojeg volim svim srcem i dobiti samo da vide nekoliko puta godišnje. Neki rođaci su sastanak naša kćerka, koja je bila u vezi da biste 1, po prvi put. Između "awww-she's-tako-slatka" primjedbe, bio sam pitao dosta roditeljstva pitanja koja su bila malo toopersonal - i na granici nametljiv.

Jedno pitanje koje stalno dolaze, iznova i iznova više, da li smo koristili cuclu za naše male jedan (smo) - i kada smo planirali da ga. Bila je, na kraju krajeva, okrećući 1 za nekoliko dana. Iskreno, nisam previše razmišljala o tome, ali njihova ispitujući me prisiljeni da. U stvari, počeo sam da razmišljam o moj mali jedan start s njom cucla - što smo doveli u bolnici torbu prije nego što se rodio. Ups. Da li je to greška broj 1?

10 Surefire načina da odjebe trudnica

Moj najstariji sin, sada 8 godina, nije imao problema bacao svoju cucla u kanti za smeće na oko 14 mjeseci kao da je najviše napora stvar na svijetu. Svoju malu sestru, s druge strane, oslonio na to malo više da pomogne umiriti da spava Naps i prije spavanja. Situacija cucla je i šala sa mojim braće i sestara; najmlađi dva imao strašnu vremena oslobađanje od njihova - čak u dobi od 3 - i često može naći u spavaćoj sobi sa svojom "tajnom" zalihu. Ishod? Obojica su završili s protezama.

Stomatolog Sabrina Magid Katz kaže da neki doktori i organizacija savjetovati protiv upotrebe cucla, barem na početku, jer oni mogu izazvati 'bradavica konfuzije i ometati rano dojenje.

"Upotrebu Pacifier je povezana s ranim odbijanja dojenja i može biti pokazatelj teškoća dojenja", nastavlja dr Katz. "To je, rekao je, cucle može pomoći dojenje majka kada se koristi za određenim okolnostima i kratkim vremenskim periodima. Osim toga, ne-nutritivne sisanje od dude je pokazano da bude koristan za novorođenčad i smanjiti boravak u bolnici [dužina]." Sve u svemu, najviše isticao stvari koje se mogu dogoditi uz dugotrajnu upotrebu dude su "šupljine, loš položaj zuba, nepravilnog razvoja čeljusti, i nepravilno navike jezik," Dr. Katz, dodaje.

7 trikovi za naučiti svoju djecu Zdrava Dental Navike

Međutim, to ne znači da moramo u potpunosti izbjeći dude. "U određenoj mjeri, cucle su odluku roditeljstva", kaže dr Kac. "Kao majka sebe, shvatio sam potrebu da pomogne umiriti bebu. Pored toga, iako ne može biti službeni preporuke, neke studije ukazuju dude može pomoći u sprečavanju SIDS. Drugi pokazuju oni mogu dati neke upravljanje bol prilikom bolnih postupaka kod novorođenčadi. Cucle su lakše oduzeti nego prstima, tako da može biti lakše odviknuti od cucle upotrebe nego prst sisa ako naviku i dalje postoji. "

Kao roditelji, postoje mjere opreza koje možemo uzeti kada se koriste cucle da pomogne otkloniti negativnih nuspojava. "Očigledno, pobrinite se da cucla je sigurno", kaže Katz. "Makeshift cucle mogu biti opasni, a dizajn i materijal treba testirati i pod kontrolom. Oni bi trebali biti redovito pregledati kako bi bili sigurni da je netaknut. Šupljine su također veliki problem, ali u velikoj mjeri mogu izbjeći izborom čist [cucla]. Također treba napomenuti da agresivne bakterije šupljine koje izazivaju može prenijeti bebama i malom djecom. To je razlog zašto savjetujemo da nikada ne 'čist' cucle stavljajući ga u usta. "

Očigledno, ograničavanje korištenja dude je ključ za izbjegavanje ovih neželjenih efekata i može napraviti veliki utjecaj na sveukupno zdravlje vašeg djeteta. "Studije pokazuju značajne razlike u zalogaju, oblika vilice i zuba pozicije u djece koja koriste cucle na 24 i 36 mjeseci u odnosu na one koji se zaustavio na 12 mjeseci. Također je pokazala da je duže upotrebe cucle, u mjesecima, jača povezanost sa velikim problemima ugriza ", upozorava Katz.

7 Lies Ljudi da vam pričam o novorođenčad

A ako dajemo u dugotrajnu upotrebu cucle, možemo biti šutiranja sebe kasnije. Međutim, Katz kaže da postoje novi načini da se više udobno i prirodno pomoći ispravan stomatološke probleme nego ikad, uključujući upotrebu lasera i zraka abrazije za šupljine. To je rekao, nikada everput zaslađivač bilo koje vrste na cuclu. Ako redovan, čist cucla nije smirivanje beba, vrijeme je da probamo nešto sasvim drugo.

Znajući ono što znam sada (i kao oštar kao što sam da bi se ubuduće izbjegle stomatološke usluge), mislim da je starost 1 zvuči kao idealno vrijeme za početak odbijanja naše tot s nje cucla, baš kao što smo uradili sa svojim prvim djetetom. Dok sam osjećao suditi prema članovima porodice (ovo je ipak odluka između mog muža i mene da ih reallydoesn't uključuje), barem na njihova pitanja podstakla da imamo taj razgovor - sama.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

5 stvari koje ova mama stvarno želi za Božić

Post Roditeljstvo

5 savjeta za inspiraciju vaše bebe da jedu duge

Post Roditeljstvo

Kako su bebe dečko više pogođeni stresom (i šta roditelji to mogu učiniti)

Post Roditeljstvo

Jenna dewan tatumov ples Janet Jackson prekinuo je najslabiji crasher

Post Roditeljstvo

Tata koji je otpušten zbog pohađanja rođenja sina dobija (bolje) ponude za posao

Post Roditeljstvo

Ian somerhalder & Nikki reed očekuju svoje prvo dete

Post Roditeljstvo

Model Porsche Thomas govori protiv rasističkih šamarara

Post Roditeljstvo

Kako sam pronašao unutrašnji mir na jogi mat s mojim Toddlerom

Post Roditeljstvo

Salma hayek postavlja redak twinning pic sa kćerkom valentina

Post Roditeljstvo

Prestani da pretpostavljam da je moja krivica što imam strahovitu bebu

Post Roditeljstvo

Istina o surogatiji

Post Roditeljstvo

Jenna dewan-tatum-ova lutka selfie je najnovija u apsurdnom mamu