Koliko je loš TV prije 2 godine? | BA.burnbrightlove.com

Koliko je loš TV prije 2 godine?

Koliko je loš TV prije 2 godine?

Verovatno već znate da je TV se ne smatra "zdravo" za svoje dijete um. Posebno ne u odnosu na, znate, čitanje knjiga na njih. Ali ako živite prilično izolovan, tech-free života (u tom slučaju, dobro za vas!) Vaša djeca će vjerojatno biti izloženi TV u nekom trenutku. Ali da li je zaista u redu za vrlo malu decu - ili čak i bebe mlađe od 2 - za gledanje TV-u?

American Academy of Pediatrics koristi za preporučiti roditeljima držati djece mlađe od 2 daleko od svih ekrana (da, to uključuje i pametnih telefona, televizora, tableta i računala) u svakom trenutku. Ali 2016. Godine, oni praćka tih smjernica. Sada, AAP sayschildren mlađe od 18 mjeseci treba izbjegavati sve ekrane - sa jednim izuzetkom: live video chat. Što se za djecu koja su od 18 do 24 mjeseci, organizacija kaže malo TV je u redu - sve dok je to plus, pravi upozorenje "visoke kvalitete programa.": Roditelji treba gledati zajedno sa svojom djecom, tako da može govoriti o TV programa i pomoć klinci razumiju ono što vide, rekao je AAP u saopštenju.

TV-slobodne aktivnosti koje drže Toddlers Engaged & Happy

Tako da neke TV prije 2 godine starosti je zapravo u redu? Na kraju krajeva, to ovisi o specifičnim dobi vašeg djeteta, kao i kako ga koristite, kaže dr Danelle Fisher, stolica pedijatrije na Providence Saint John Zdravstvenom centru u Santa Monici u Kaliforniji. "Slike kreću vrlo brzo na ekranu - što je mnogo brže nego mozak se koristi za preradu u mladosti", objašnjava Fisher, dodajući da podaci ukazuju djece mlađe od 2 saznati više iz stacionarnih objekata - kao što je igranje s igračkama i tražim u knjige. "Sve te slike se ne napada na njihov mozak na način da gleda u ekran može učiniti", kaže ona.

Ali potpuno zabrani ekrana cijelo vrijeme je "nerealno... Ekrani su svuda", kaže dr Gene Beresin, direktor The Clay Centar za mlade zdrav Mindsat Massachusetts General Hospital i profesor psihijatrije na Harvard Medical School.

To je rekao, to je stvarno važno roditelji ne dajte svoje mlade dijete sjediti pred samo TV-a. "Istorijski, gdje je AAP dolazi iz bilo koje, nažalost, ekrani se mogu koristiti kao dadilje, posebno za malu djecu", kaže Beresin. "Iako to može biti zgodan i dati roditelja pauzu, u osnovi je u suprotnosti onoga što znamo o razvoju djeteta -. Da roditelji i djeca moraju imati sigurno pričvršćivanje međusobno"

Da li Vaš Kid Trebate naočale?

Umjesto toga, Beresin preporučuje roditeljima gledati TV withtheir djece i mjerilo njihove reakcije. Neka djeca mogu se prestimulisan, agresivno ili anksioznosti, a to je važno da roditelji biti tu da znaju kada im se dijete dobro ne reagira na ono što oni vide. Roditelji bi trebalo da se uključe sa svojim djetetom kad gledate TV zajedno, ističući boje i predmete vide. "Što ga čini privlačan, interaktivno iskustvo je stvarno nevjerojatno vrijedne, a to je pozitivno korištenje ekrana, a ne ostavljajući dijete ispred ekrana", kaže Beresin.

To je važno kako bi bili sigurni vaše dijete gleda nešto prikladno. Vijesti može imati uznemirujuće slike, što je razlog zašto Fisher preporučuje roditelji ostavljaju vesti isključuje kada njihova mala deca u blizini. Sada je važno kao i; Fisher preporučuje ne više od 30 minuta od ekrana vremena. "To je pristojno dužeg vremenskog perioda za manje nego 2-godišnji jer svoju pozornost je tako kratko."

Zato sam Oduzimanje TV privilegijama My malog djeteta

Ali stručnjaci se slažu: Ako možete, to je stvarno najbolje da se držiš malu djecu dalje od TV-a. To nije velika stvar ako se dogodi da uhvate nekoliko minuta koje su njihove starije sestre gleda tu i tamo, objašnjava Fisher, ali idealno, njihova izloženost je ograničen.

Na kraju krajeva, samo budite svjesni i učiniti svoje najbolje - i kada si sa svojim dijete, ekran ili ne ekran, biti prisutan. "Pokušaj da se savjesno ga i pratiti TV sa nekim ne-screen-vremena", Fisher predlaže. Možda ćemo predložiti neke omiljene knjige za čitanje uz malu djecu?

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Dječije knjige koje podučavaju raznolikost su važnije nego ikad

Post Roditeljstvo

Kako biti sa svojom porodicom ovaj praznik - čak i ako si daleko odvojen

Post Roditeljstvo

Lukas forchhammer je doveo svoju bebu staroškolsko šekspirovo ime

Post Roditeljstvo

5 knjiga o jačanju koje vaša ćerka treba odmah da pročita

Post Roditeljstvo

15 načina Biti mama je kao biti klajner ispod drveta

Post Roditeljstvo

Ova ekološka odeća je odlična za decu - i planetu Zemlju

Post Roditeljstvo

Mamin vodič za Glazgov

Post Roditeljstvo

Riki Martin govori svojim blizancima zašto imaju 2 tata

Post Roditeljstvo

5 slatki i jednostavni zidar Ideje za jar plakate za decu

Post Roditeljstvo

Mame reaguju na nove emajde za dojenje

Post Roditeljstvo

Kim Kardašian zapad već razmišlja o četvrtom detetu

Post Roditeljstvo

Amazon je naložio da vrati roditelje za kupovinu njihovih djece u aplikaciji