Klimatske promjene: preduzimanje akcije i iznalaženje nade kao porodice | BA.burnbrightlove.com

Klimatske promjene: preduzimanje akcije i iznalaženje nade kao porodice

Klimatske promjene: preduzimanje akcije i iznalaženje nade kao porodice

Nakon izbora, anketiranih sam prijateljima s djecom za svoje misli na Donalda Trumpa pobjeda. Zvuči radoznala, znam, ali to je moj posao: Ja sam novinar životne sredine, i bio sam radoznao da znam da li klimatske promjene bilo na pameti, jer nacionalnim medijima failedto čine ga pitanje u kampanji.

Na moje iznenađenje, klimatske promjene je prvi, a ponekad samo izdati moji prijatelji bi se. I kada govore o tome na kraju su se u blizini panici s rukama mlatila jer ispriča svoje vizije svijeta urušava pod thumbof nova klima u zemlji skeptik glavno.

Ponekad, njihova deca slušati naš razgovor, široke oči, njihova mala tijela zamrznuta od straha. Ponekad, mališani pobegne da radi ono što deca rade: zabaviti bez obzira na sve. Tokom jednog razgovora, međutim, devojčica uvukla u majčinu krilu i plakala.

Samo jedan od tih reakcija su me bolje.

Leonardo DiCaprio je školovanje Ivanka Trump u načinu klimatskih promjena

Umjesto toga, molim vas da se stvori nadu za sebe i svoju djecu. U tom procesu, možete ih naučiti stvar ili dvije o energiji, prirodu i koliko bolje je to biti proaktivni nego u panici.

Nema vremena? Da, čuo sam da je dosta. Dakle, da li Kumi Naidoo, bivši međunarodni izvršni direktor Greenpeacea, koji methat je jednom rekao, kada se ljudi žale da mu da oni nemaju vremena da budu proaktivni o klimatskim promjenama, kaže on, "Ja im kažem da se time; ako im je stalo do njihove djece budućnosti, da vremena. "

10 modernih porodica koje čine razliku kroz aktivizam

Evo nekoliko jednostavnih i jeftinih ideja za početak.

Nauči više

Proizvodnja energije i okoliš su zauvijek povezani. Naučiti svoju djecu kako se stvara energiju i kakav efekat ima na naš svijet. PBS 'Novaprogram ima dokumentarac na temu kao dio svog "Blago Zemlje" serije koje možete gledati besplatno. Novaalso nudi besplatne online laboratorije s više mogućnosti za obrazovanje, kao i njihovu energiju labthat uključuje igre, video i sredstva za edukatore.

Sada je vrijeme da pitate edukatora ono što uči o klimatskim promjenama i da im ukaže na besplatne resurse. Ako naiđete na otpor, podsjetiti rukovodstvo škole da postoje mnogi poslovi se mogu naći u energetskom i sektoru zaštite okoliša, uključujući i više znanosti, inženjering, zastupanje i politici. Vaša djeca treba da budu spremni da se bave velikim temama njihova lica generacije uz pomoć naučenih lekcija danas.

Plant nešto

Nedostaje zeleni palac? Ne očajavajte; internet može pomoći. Slatki krumpir su jedan od najlakših biljaka rasti, i možete početi sada - i učiniti ga unutra! Bonus: Ako završiti sadnju svoje slatko vinove loze krompira u (velikim) lonac ili u zemlji, možete jesti rezultate i naučiti svoju djecu kako se uzgaja svoju hranu u tom procesu. Evo YouTube serije nudi korak-po-korak upute.

Feeling malo ambiciozniji? Zasaditi drvo. Kao što je Kineska poslovica kaže: "Jedna generacija biljke drveće i drugi dobija hladu." Ali, oni će dobiti mnogo više od toga. Drveće pomoći pull ugljenika iz atmosfere i ponuditi svjež zrak za uzvrat. Njihov korijen sistema pomoći apsorbirati zagađenje, sporo oticanje oborinskih voda i stabilizirati tlo. I vaša djeca će biti u mogućnosti da dijele sjeni stabla su rasla sa svojom djecom, hlad koji mogu smanjiti svoj račun za električnu energiju, jer će svoj klima uređaj raditi rjeđe.

Kids FACE ima sadnju drveća kako da guideon. (Kids FACE = Kids za čist okoliš.)

52 jednostavnih načina na zelenu svoj dom bez odlaska švorc

Podignite svoj glas

Kao predsjednik Theodore Roosevelt slavno rekao: "Da li ono što možeš, s onim što imaš, gdje si." Uzmi mu mudri saveti i idu u gradske ili Županijskog vijeća sastanaka sa svojom decom za stvarnom životu Civics lekciju. Mnoga pitanja zaštite životne sredine su se bavili na lokalnom nivou, i po mom iskustvu, kada dijete govori na komentar perioda javnosti čitavu prostoriju se preselio i političari izgleda da zaista slušati.

Klimatske promjene potencijalno themajor pitanje vaša djeca će se suočiti za ostatak svog života. Postaviti dobar primjer tuning u ono što se događa u vašem lokalne samouprave i pomoći im da izgrade poruku za kreatore politike koja može pomoći da prakticiraju svoju pisanje i javno-govorne sposobnosti.

Osim toga, ko zna? Možda budućnost Teddy Roosevelt - zvanog "predsjednik očuvanje" koji je kreirao naš prvi nacionalni parkovi - je kod vas.

Pružaju podršku

Postoje desetine grupa zastupanja životne sredine koji se mogu uplatiti ili, još bolje, da se uključe sa u vašoj zajednici. Na primjer, čišćenje dana uz rubove najbližem rijeke ili jezera poslužiti kao dobar izgovor za obitelj dobiti van i družiti s ljudima koji rade na zaštiti ono što je nedvojbeno najvažniji resurs od svih: vaše vode za piće.

Postoji mnogo drugih grupa koje podstiču porodica učešće, poput mama Clean Air Force. Ne samo da će ta organizacija pomoći da se učvrsti svojoj porodici, u ponudi su i inspirativne priče na svom blogu The Hope Sheetfor onih dana kada valjaju u propast i tamu izgleda kao opciju.

Vreme da napravi razliku. Vi ćete osjećati bolje, i tako će vaša djeca, kada znate da radite nešto kako bi svijet boljim mjestom. Osim toga, budući da proaktivne zaista zadržati zabrinutost i anksioznost u uvali.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Gisele Bündchen proslavlja međunarodni dan žena s ćerkom vivianom

Post Roditeljstvo

Način na koji roditelji koji rade za hranjivim životinjama razdvajaju kućne poslove mogu iznenaditi (i razbiti) vas

Post Roditeljstvo

Tablice 101: vaš vodič za učenje djece

Post Roditeljstvo

Konačno, roditeljski izvještaji su ovdje

Post Roditeljstvo

8 porodičnih novogodišnjih ideja koje možete planirati u poslednjem trenutku

Post Roditeljstvo

Ova zvezda OITNB-a je samo pozdravila svoje prvo dete

Post Roditeljstvo

4 jesen-temenske papirne torbe koje će zadržati djecu zauzet svim padom

Post Roditeljstvo

Ovaj premijer je trudna - i evo zašto je važno

Post Roditeljstvo

Girlie lepak će zadržati taj pramen na glavi vaše bebe ako ste u to

Post Roditeljstvo

5 savjeta za inspiraciju vaše bebe da jedu duge

Post Roditeljstvo

Želite biti bolji roditelj? pročitajte deci

Post Roditeljstvo

Tinejdžeri su se pojavili kapanjem i odvratno je