Kako zaštititi mentalno zdravlje vašeg deteta u toku školovanja | BA.burnbrightlove.com

Kako zaštititi mentalno zdravlje vašeg deteta u toku školovanja

Kako zaštititi mentalno zdravlje vašeg deteta u toku školovanja

Tranzicija back-to-škola može biti teško na svima koji su uključeni. Nakon sezone odmora i Lazier tempom, skok natrag u vrevi akademske godine je često šok za sistem. Postoje nove učionice posjetiti, novi klinci i nastavnici između - anksioznost ili depresija može nastati, čak i kod mladih djecu. Plus back-to-škole često ostavlja djecu tako i njihove roditelje s intenzivnom željom da. Odmah idu na odmor (opet). I iako ste vjerojatno uzeo dijete za back-to-škole zdravlje pregled, šta podržavajući njihovu mentalhealth?

Dobra vijest je da škola pritisci ne moraju biti velika; ima dovoljno možete učiniti kako bi zaštitili vaše dijete emocionalno i psihološko blagostanje ove jeseni. Razgovarali smo sa klinički psiholog dr Dženifer Guttman i liječnika na Demandpsychiatrist Nikole Benders-Hadi za savjete o pazeći godine silazi kao gladak početak moguće - za djecu i roditelje.

Što učiniti kada je Učitelj mrzi Kid

Znaju uzroka školskog stresa

Prepoznati ono što je vjerojatno da će izazvati djecu da se osjećaju pod pritiskom. Armirači-Hadi kaže da, osim automatskog stres novog, klinci mogu osjetiti teret "uspostavljanje osjećaja pripadnosti i potrebe da dobro rade akademski."

Guttman također ukazuje na potencijal za napetost u preduzimanju višestruke tranzicije u isto vrijeme. Drugim riječima, i društvene i akademske zahtjeve može dovesti do stresa. Iza ovog, posebno kao klinci stariji, možda postoji još komplikovanije strahovima koji se odnose na pritisak vršnjaka, negativno prikazivanje u društvenim medijima i ljubavne veze. Pokušajte da biste dobili osjećaj gdje ta pitanja mogu biti u razvoju, tako da možete sastaviti plan kako da to podnijeti.

Pazite na znakove upozorenja

Ako sumnjate da je škola tranzicija uzima danak na vaše dijete, možda ćete morati biti u potrazi za neke crvene zastave. To uključuje dijete koje "izražava dosta jake emocije ili strahovi vezani za početak školske godine ili ako primijetite vaš sin ili kći jednostavno ne ponašaš kao dijete znate", objašnjava Benders-Hadi. Guttman se slaže da su promjene u ponašanju ", kao što su povlačenje, razdražljivost ili povećan dezorganizacije" definitivno ukazuje na problem.

Neka oni razgovaraju ga

Ako primijetite ove promjene dešavaju, Benders-Hadi predlaže "govorim [vaše dijete] o tome kako se osećaju." Neka ih voditi razgovor. "Obratite pažnju na znakove da vaše dijete može biti bore, i uvijek biti na raspolaganju za njega ili joj da dođe razgovarati s tobom, "Benders-Hadi dodaje.

To je rekao, ne forsiraju djecu da govore, ako oni nisu u to. Guttman dodaje da "roditelji nehotice može dodajući da stres ako se paprike svoju djecu s previše pitanja, za razliku od samo tako ih obavijestiti roditelja je uvijek na raspolaganju i zainteresirani. Biti prisiljena na razgovor može doprinijeti anksioznosti."

Najboljih knjiga u vezi sa svoju djecu na jesen

Ne dozvolite da svoj stres postane zarazno

Takođe je pametan da prepozna kako stres u životima roditelja može doprinijeti ili čak povećati napetosti djeteta. Dok je vjerovatno skok u rasporedu zahtjevima back-to-škole možda ćete imati na rubu, to je važno kako bi se osiguralo vaše dijete dolazi kući na sigurno i pouzdano okruženje.

"Roditelji moraju osigurati oni pružaju djeci uz podršku u obliku predvidiv raspored, stabilna očekivanja i dovoljno vremena za aktivnosti, zdrave obroke i spavanje", objašnjava Benders-Hadi. "Obezbijediti otvoren i sigurno mjesto za djecu da govore o bilo kakvu zabrinutost, a posebnu pažnju posvetiti pokazuje da ne omalovažavanje bilo kakve probleme vaše dijete donosi - bez obzira na to koliko je mala. Slušajući, pokazuju interes i validaciju zabrinutosti vaša djeca imaju, roditelji mogu bolje upravljati svojim dobro se odnosi na period back-to-školu. "

Žalba pažljivo

Ako je samo da oduška o situaciji, Guttman predlaže pronalaženje drugog roditelja s djecom slične dobi i govori o tome da će za njih. Znati, međutim, da neki roditelji bi mogli predstavljati polirani-up verziju svog iskustva, što bi moglo ostaviti osjećaj više frustriran.

Osim toga, ona kaže da je pametno da se izbegne specifičnosti. "Po mom iskustvu", kaže ona, "dijete uvijek sazna i osjeća neugodno i izdanim. Ovo rezultira dijete polako smanjuje količinu informacija on ili ona dijeli s roditeljem, dokazujući da je veliki gubitak za vezu ", što je upravo suprotno od onoga što pokušavate postići.

Dobiti pomoć ako vam je potrebna

Ako ste pronašli da su pitanja eskaliraju ili su složeniji nego ćete se osjećati ugodno rješavanje (Guttman identificira određenu zabrinutost "višeg nivoa", kao što je kada dijete izgubi apetit, ne mogu spavati, plače nekontrolirano, ima narav ispada ili eksponata osjećaje očaja, beznađa ili ništavnost), ne ustručavajte se upoznati s terapeutom, savjetnik ili drugi stručnjak za mentalno zdravlje.

Kako sam objasnio Moje duševne bolesti u Moj Kid

Da se vratim u školu rutina je teško, ali to ne mora biti noćna mora. Većina studenti konačno nastaniti nazad u - baš kao i njihovi roditelji. Ako ste pronašli da se to ne postaje lakše, ne bojte se pozvati na pomoć izvana. I ne zaboravite da prije nego što vi to znate, to će opet biti jun - a možda čak i završiti pitajući se gdje školske godine otišla.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Zašto ne bi trebalo da bebe bebu porodice

Post Roditeljstvo

Chip & Joanna dobija odgovore na trudnoću

Post Roditeljstvo

Puder za bebe izgleda sigurno, ali stvarno je loše za tvoju bebu

Post Roditeljstvo

Kraljevi otkrivaju datum dojenja bebe - i princ Georgeov omiljeni film

Post Roditeljstvo

Ažuriranje: Kim i kanyeova treća beba je definitivno na putu

Post Roditeljstvo

35 porodičnih plaža opreme predmeti suštinski za uspješno putovanje do obale

Post Roditeljstvo

Khloé kardashian je šokirala što je naučila da nema dečaka

Post Roditeljstvo

Victoria Beckham je u suzama kao najstariji sin Bruklina odlazi na koledž

Post Roditeljstvo

Jessica Simpson je sramota zbog boje svoje 5-godišnje kose

Post Roditeljstvo

11 neverovatnih žena koje slavimo sa našom decom ovog meseca (i svaki dan)

Post Roditeljstvo

Moram reći mojoj muslimanskoj djeci da ih neki ljudi nikad neće prihvatiti

Post Roditeljstvo

Ažuriranje: Džefri Dean Morgan je slučajno prosula da njegova žena ima devojku