Kako se izviniti svom djetetu | BA.burnbrightlove.com

Kako se izviniti svom djetetu

Kako se izviniti svom djetetu

Ne postoji takva stvar kao što je savršen roditelj. Svi smo zabrljati ponekad. Kada radimo, možemo iskoristiti priliku da model dobrog ponašanja na našu djecu i postanu bolji roditelji u isto vrijeme. Sve što trebate učiniti je reći dva mala riječi: ". Žao mi je"

Kada bi vaš Kid spuste mobitel

Stvar je u tome, te riječi ne dolaze uvek lako, a možda neće uvijek biti cijenjen od strane naših djecu. Dakle, kako roditelji mogu biti sigurni svoje izvinjenje udara u znak?

Rachel Kazez, licencirani klinički socijalni radnik i osnivač All Along, vjeruje da dobro izvinjenje uključuje neke verzije tri osnovna elementa: priznanje da su u pravu, izraz što mi je i obaveza da se menja. "Roditelj treba da se izvini dete kada roditelj je učinio nešto loše ili kada roditelj je omogućilo nešto loše da se dogodi", rekao je Kazez. "Druga vrsta izvinjenje je opšti izraz biti žao nezadovoljni okolnostima, kada roditelj mogao izvini za nešto što je generalno krenulo naopako."

Kazez predlaže koristeći "Osećam" izjave tokom izvinjenje i izbjegavanje kaže: "Žao mi je, ali...", jer je "već" negira izvinjenje. "To je često način da pokuša da umiri nekog tako da će slušati direktive, nego da zaista se izvinjavam", objasnila je ona.

Važno je da razmišljamo o tome zašto smo se izvinjava, a ne samo proći kroz pokrete. "Da li su roditelji pokušavaju da zaustavi dijete od osjećaj negativne emocije? Ili da smanje svoje vlastite osjećaj krivice?" pitao Kazez. "Istraživanje zašto oni žele da se izvini može pomoći roditeljima da shvate kako je to reč, kako će znati da li je dobro uzeti i da li žele da se izvini na sve." Ste možda propustili recital vašeg djeteta. Možda ste kasno ih pokupiti iz škole. Izgubio si možda živce i vikao na njih preko stola za doručak. Bez obzira na razlog, ako ste povrijediti vaše dijete ili prekinut njihovo povjerenje (čak i za trenutak), vaše ponašanje ih je uticalo i izvinjenje je u redu. Važno je znati razliku između ove situacije i izvinjenje koji potiče osećanja krivice - na primjer kada je neko učinio nešto za vas - i "hvala" je prava stvar za reći, a ne "Žao mi je."

Prema Carrie Krawiec, licencirani brak i porodični terapeut u Birmingham Javor Klinika i izvršni direktor Michigan Udruženja za brak i porodicu, to nije činjenica koju koristite da se izvini koliko promjenu u akciji koja ima trajni učinak. "Reći da ti je žao, bez objašnjenja zašto si uradio ono što si uradio ili kako ne bi učinio ono što si uradio, ako oni nisu uradili nešto drugo je od ključne važnosti", rekla je ona. "Ali još važnije stvar je 'Što mogu učiniti za vas pomoći, sada?" "To je od ključne važnosti da poduzme sve potrebne korake kako bi bili sigurni ponašanje ne ponoviti.

Treba mi neka naš biseksualni kćer u njoj prespavamo?

Ovo je mjesto gdje je empatija ključ. "Sposobnost da prepozna osjećaj u nekom drugom nije potrebno promijeniti osjećaj ili da to nestane, već jednostavno da shvate o čemu se radi, čak i ako ne osjećaju na isti način o istoj stvari u isto vrijeme, ", rekao je Krawiec. "Pomaganje vaše dijete da znaju šta osećaj da imaju (razočarenje, ljutnja, ogorčenost, tuga, boli) im pomaže da se sa limbički sistem (let ili bore odgovor) i na prefrontalni korteks, gdje se javljaju razum i misli i jezika. Potvrđujući ono osećaj da izazvalo, a ne straha ili sramota, već kao vrednovanje i razumijevanje će pomoći vašem djetetu naučiti da prepoznaju svoje osjećaje i ono što im je potrebno da se osjećaju bolje. "

Izvinjava naša deca kada smo nered ne samo da ima pozitivan učinak na naš odnos s njima. Takođe, uči djecu kako biti iskren i odgovoran za svoje postupke. "Do priznajući vaše ponašanje, a ne izgovore, i pokazujući im da razumiju utjecaj svojih postupaka, vi ste ublažavanje anksioznosti i obnovu povjerenja", rekao je terapeut Bethany Raab. "Ove akcije i pokazati svoje dijete da je u redu da budu nesavršeni i da prave greške."

Raab preporučuje vođenje stvarne izvinjenje jednostavno. "Previše objašnjenja mogu zvučati kao opravdanja i podrivaju stvarni cilj kaže da ti je žao", rekla je ona. Osnovna formula Raab je: "Žao mi je zbog ____ Ja razumijem da moj postupak (e) uticalo na tebe.". Ako ste spremni da ga napravimo korak dalje i pitati o njihovim osećanjima, Raab predlaže dobiti odmah na stvar: "Kako se osjećaš o onome što se dogodilo?"

Izvinjenjem na našu djecu, učimo ih empatiju, poštovanje i kako se nositi sa greškama - jer smo svi ih prave.

5 manje poznate Znakovi da vaše dijete može biti Nadareni

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

5 načina da se vratite na posao nakon roditeljskog odsustva lakše

Post Roditeljstvo

Jade i sunđer Bachelor u raju očekuju prvu bebu

Post Roditeljstvo

Lauren Conrad o mamama i zašto ona ne instagram njenog sina

Post Roditeljstvo

Ono što vam treba znati o davanjem djetetu dodatku

Post Roditeljstvo

Ono što ljudi pogrešno misle o parkerskom pucaču i usvajanju

Post Roditeljstvo

Zašto je Pre-K najvažnija godina

Post Roditeljstvo

Čelsi Klinton pisac: napusti Barrona Trumpa samog

Post Roditeljstvo

Na užasavajući način u Sjedinjenim Državama tretiraju mame sa postpartum depresijom

Post Roditeljstvo

Ova neverovatna majka spasila je svoju decu - i izgubila je noge

Post Roditeljstvo

Amazon je naložio da vrati roditelje za kupovinu njihovih djece u aplikaciji

Post Roditeljstvo

5 načina da ne mrzite svog muža nakon djece

Post Roditeljstvo

Kako je to biti trudno kada već imaš decu