Kako se baviti domaćim zadacima u zimskom odmoru | BA.burnbrightlove.com

Kako se baviti domaćim zadacima u zimskom odmoru

Kako se baviti domaćim zadacima u zimskom odmoru

U sredinom i krajem decembra, to finallyand slavno stiže-zimski odmor! Ali vaše dijete ne može napustiti školu sa praznim ranac. Umjesto toga, ona se može vratiti s jednim ili više domaćih zadataka koji moraju biti završeni do prve nedelje ili dva januara.

Zimski odmor domaći zadatak je dodijeljen studentima svih uzrasta, od vrtića do 12. Razreda. Iako je trebalo da bude mali dio vašeg djeteta kratak predah od škole, to je još uvijek važna. Domaći zadatak za vrijeme odmora može pomoći u sprečavanju gubitka učenja, i to može pomoći vašem student dodatno brusiti kritične akademskih vještina.

Kako se Nova godina približava, pomaganje vaše dijete s njom zimski odmor domaći zadatak ne mora biti teško. Evo tri strategije će vam pomoći da sredim ovo aspekt odmora:

1. Pregled svakog pojedinca zadatak ili zadaću paket

Prije nego što Vaše dijete počne joj zimski odmor domaće zadaće, pažljivo preispitati svaki zadatak koji joj je dao. Njen zadaću može preslikati njen tipičan mješavina zadataka u toku školske godine (na primjer, na jednoj strani papira u AP engleske književnosti i sastav, kao i specifičan opseg stranica za čitanje), ili može biti različit (križaljku koja koristi termini odmor kao što su "pahuljica", na primjer). Ako je vaše dijete u osnovnoj ili srednjoj školi, njen učitelj može poslati paket dom koji ocrtava očekivanja i uključeni zadataka. Ali zašto je ovaj korak važan? Za početak, razumijevanje upravo ono što se očekuje od Vaše dijete u tom periodu može pomoći da bolje iskoristiti strategijama koje slijede u nastavku.

Kako da biste dobili najviše iz vašeg roditeljskim sastancima

2. Postavite dosljedan raspored

Razumljivo, dosljednost može biti teško postići za vrijeme blagdana. Možda putovati u drugi grad, državu, i zemlje; možda biti domaćin rođacima ili prijateljima u svom domu; ili možda prisustvovati više stranaka odmor i svečane večere. Sa takvim užurban i raznolik raspored, možete biti u iskušenju da odloži zimske pauze zadaću dok mirniji vremena samo da shvatimo da to mirniji put je samo jedan ili dva dana prije zaključenja odmora. Da bi se izbjegla panika koja prirodno proizlazi iz ove situacije, postavite konzistentan raspored da ste vi i vaša porodica odgovara. Na primjer, će vaše srednjoškolka završiti jedan sat domaćeg svaki treći dan? Ili ćete pogledati zadatke sa svojim vrtić studenta za svakog jutra 10 minuta?

Ne, tvoje dijete ne mora učiniti svaki vannastavnih aktivnosti

3. Divide zadatke u manje porcije

Ako je vaše visoko školskog uzrasta dijete dobio zadatak sa čitanjem tri poglavlja njene AP Sjedinjene Države Povijest udžbenik početkom januara, uzeti u obzir rad s njom na segment ovog zadatka na manje, lakše upravljati porcije. Na primjer, ako ona planira završiti jedan sat domaćih zadataka svakog ponedeljka, srede, i petak, možda ona može pročitati jedno poglavlje na svakom od ovih dana. Ova tehnika također radi dobro za projekte. Ako vaš učenik osnovne škole moraju istražiti svoje porodice tradicije odmor, uzmite u obzir da joj pomogne provesti istraživanje u jednom danu i pomoć pri stvaranju poster odbor sa svoje zaključke na neki drugi dan. Ne samo da ova strategija minimiziranja dosade i izgaranja, takođe može vam priuštiti fleksibilnost koja vam može zatrebati tijekom ove zauzet praznične sezone.

4 savjeta za uspostavljanje velikog alkohola domaći zadatak u ovoj školskoj godini

Za više savjeta i strategija za pomoć Vaše dijete uspjeti u školi, posjetite varsitytutors.com.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Najbolji letnji kampovi u SAD za decu sa jedinstvenim interesima

Post Roditeljstvo

Tom Brady smanje intervju nakon što domaćin uvredi njegovu ćerku

Post Roditeljstvo

Kim kardašian zapad je isečio svoje haljine za sjever

Post Roditeljstvo

7 savjeta za odmor sa drugim porodicama

Post Roditeljstvo

124 super-jedinstvena imena beba koje obećavamo da nećete čuti na igralištu

Post Roditeljstvo

Da li su roditelji tinejdžera i tinejdžera masivni licemeri o vremenu ekrana?

Post Roditeljstvo

Da li moj 16-godišnjak dobije (malu) tetovažu?

Post Roditeljstvo

Zašto je moja djeca napustila hor bez govora?

Post Roditeljstvo

Porodica je iznenađena od strane prve bebe u generacijama - i bilbord najavljujući njen dolazak

Post Roditeljstvo

U gotovo 50 posto porodica, majke su hranioci

Post Roditeljstvo

Lista je: možete li pogoditi najpopularnije nazive beba 2018?

Post Roditeljstvo

Ne plašite se da razočarate svoje dete ove praznične sezone