Kako razgovarati sa decom o novcu | BA.burnbrightlove.com

Kako razgovarati sa decom o novcu

Kako razgovarati sa decom o novcu

Odrastajući, mi rijetko razgovarali o novcu u našoj kući. U stvari, osim pokušava da prevari moju mlađa sestra iz nje dodatka prodajom joj moje precijenjen, ručno šivana American Girl lutka odjeće, ne mogu se sjetiti troškove stvari dolaze u razgovoru mnogo na sve. Ja bih čuti povremeno, "Ne, ne možete imati da, to je preskupo", od moje mame kada smo bili u kupovini, ali osim toga, nismo razgovarali o hladno, teško brojeva, kućni budžet, investicije ili koliko iko zapravo je svaki mjesec.

Kuća pravila mama za nju teen kćer se nerviraš internetu

Počeo sam da naučim da budžet kad god sam dadilja u 12, a zatim dobiti moj prvi posao u 14, ali nije bilo ni na koji način koji me pripremio za dobivanje oženjen i koji se bave veliki mjesečnih troškova. Tako da sam se borio.

S druge strane, moj muž govori o novcu svih vremena i nema problema pita svoje prijatelje koliko novca oni čine (što ja i dalje naći neverovatno neprikladno). Tako da smo pokušati pronaći ravnotežu s našim djecu tako da ne ode u svijet osjećaj preplavljeni kada moraju da idu u banku. Kako bi olakšali našim 8-godišnjak u mnogo veći razgovore novca, razvili smo nekoliko strategija koje su pravo na metu razumijevanja klinci '.

Ohrabrite pitanja

Mi trenutno Spremate se za ljetni odmor, koji će bez sumnje biti skupo, tako da smo smanjuju u drugim područjima u pripremi. Dakle, kada je moj sin traži sladoled poslije škole, objasnio sam da se spremam za kupovinu naše veoma skupe karte Universal Studios, tako da smo smanjuju na naše svakodnevne troškove. Zatim je pitao koliko je trošak karte, a ja sam imao taj razgovor s njim, jer krije se iznos ne on radi ništa dobro.

Ohrabrujući pitanja poput ovih pomoći im da shvate da su aktivnosti i odmor ne dolaze bez cenom i baš kao i on mora da spasi svoju dodatak za novi skejtbord, moramo spasiti naš novac za stvari. To je pomogao da se stvari u perspektivu za njega.

Pokazati svoje investicije

Osećam se kao da sam rekao da je moj sin hiljadu puta da on ne može imati nešto super-skupi u trgovini, jer to je više važno za nas da stavi novac prema svojim investicijama umjesto. On bi Huff i puff i konačno zaustaviti prosjačenje. Ali onda nedavno, konačno kliknuo da on stvarno nije imao pojma o čemu sam govorio, jer nije bilo novca da je mogao vidjeti u njegovim kasica. To nije bilo dovoljno opipljive za svoju 8-godišnju um da shvati koncept ulaganja.

Tako da sam sjeo s njim nedavno i otvorio računalo i fizički mu je pokazao njegov račun sa njegovim imenom na njemu, koliko novca je bio tamo i ono što doprinosi svaki mjesec. On postaje sada i traži da vidi njegov račun raste svaki mjesec kao što smo razgovarali o tome šta on će iskoristiti novac za jednog dana. To ga je dao bolje razumijevanje riječi "investicije".

5 potpisuje vaša djeca to prerasta

O brojkama, ali ne sve od njih

Iako ne dijele sa svojim mališa koliko zarađujem, ja pričam brojeve s njim cijelo vrijeme. Na primjer, kad god smo dobili mail i imaju račun u našoj poštu, ja ću ga otvoriti s njim i pokazati mu šta naš plin ili električni troškove svaki mjesec, tako da naši peć radi i možemo okrenuti svjetla i elektronike na. Pomaže razložiti stvari za njega.

Dodatak i poslovi su ključni

Očigledno, moj sin je premlad da bi dobili posao, ali imati sistem posao-i-nagrade kod kuće je pomogao oponašaju ono što dolazi, ali na njegov nivo razumijevanja. Imati set dnevnu rutinu očekivanja koji moraju biti ispunjeni od njega kako bi dobili određeni iznos novca mu je dao motivaciju da se s tim i osjećati jako dobro o sebi, kada on ima dovoljno novca za nešto što je već žele.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Fotografija bebe Born inside caul je zapanjujuća

Post Roditeljstvo

Najnovija Sesame ulica pomaže deci u procesu traume

Post Roditeljstvo

Ako se deca divim o tvrdu, nadam se da je to ovo

Post Roditeljstvo

Dječije knjige koje podučavaju raznolikost su važnije nego ikad

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: zašto ljudi traže bump pics na facebook-u?

Post Roditeljstvo

Zašto školski sistemi i dalje osjećaju kao da su napravljeni za mamu boravka u kući

Post Roditeljstvo

Moja djeca konačno snackaju hranu zahvaljujući djeci RXBAR-u

Post Roditeljstvo

Svi pozdravite blizance! tata bejončeva potvrđuje rođenje

Post Roditeljstvo

Na 8 načina ja osnažavam moju ćerku od samog početka

Post Roditeljstvo

U nama je olimpijski tim imao samo jednu mamu i ona je samo osvojila zlato

Post Roditeljstvo

Ostavite Chrissy teigen - a ostali mi mame - već sami

Post Roditeljstvo

Učitelj Florida otpušten zbog neodgovarajućeg materijala