Kako proslaviti zimsku solsticu s djecom | BA.burnbrightlove.com

Kako proslaviti zimsku solsticu s djecom

Kako proslaviti zimsku solsticu s djecom

Zimskog solsticija (poznat i kao zimskog ili Yule) je najkraći dan u godini, kad imamo najmanje količine dnevnog svjetla i najduže, najtamnije noći. To je također poznat kao "preporod" sunca; dani počinju da rastu više od zimskog solsticija do ljetnog solsticija u junu. Zimskog solsticija proslave predstavljaju iskra svjetlosti u tami, i odmor može poslužiti i kao priliku za odmor, kontemplaciju i koncipiranju novog života - metaforički ili čak doslovno. Solsticija pruža trenutak za smislene rituale u čast sezone. Ali su oni rituali previše ezoterično uključiti djecu?

Apsolutno ne. Slavim solsticij / yule sa svim svojim troje djece, a postoji toliko mnogo lijepih načina da se prepoznaju dan kao porodica. Za početak, ja bih provesti malo vremena razmišljajući o svojim namjerama za zimskog solsticija, tako da možete da svoju djecu objasni šta praznik znači za vas i možda čak i tkanje u postojećim tradicijama od druge praznike slavite u to vrijeme. Na primjer, ja i slave Božić sa svojom djecom, pa smo stavili naše božićno drvce na dan solsticija. Ali, šta god ima smisla za vas i vašu obitelj. U nastavku su neke od mojih omiljenih rituala da se uključe djecu svih uzrasta u zimske proslave ove sedmice.

Savjeti A Witch o Kristali za mame

Stablo blagoslov i uređenje

Uređenje vašeg stabla na dan zimskog solsticija omogućava vam da napravite jednostavan i zabavan ritual sa svojom obitelji - i da se everyoneinvolved. Uzmite vremena da izađu i potraga za savršenim stabla sa svojom porodicom, bez obzira da li sve završiti roaming šumi ili samo hoda okolo radnju. Kada ga donese kući, postavite svečani ton paljenjem svijeće gori tamjan; malo muzike (Božić glazba je notrequired). Onda izaći svoj omiljeni dekoracije ili napraviti svoj vlastiti.

Počnem sa stabla blagoslov - "Hvala ti, drvo, za dovođenje energiju stabilnosti i snage u naš dom i što nam pomaže da uživaju u ovom zimski solsticij" - koje možete koristiti ili otvorite svoj. Nema u pravu ili ne u ritual; to je sve što je dobro i uzemljenja za vašu obitelj.

Onda smo ukrasiti. Svaki član porodice krasi stablo sa svojim omiljenim ukrasima kao i elemente prirode, kao što su šišarke, perje, grančice i biljka snopova. Takođe volim da ispuštanje poseban čaj na solsticija pomoću sezonskih sastojaka: bazge, bobica smreke, glog, borove iglice, đumbir, hibiskus i cimet.

Izgraditi zimski oltar

Oltara je mjesto staviti smislene stvari, kao i da se stvori ljepotu i toplinu u vaš dom. Možete koristiti svoj kamina ili jednostavno policu ili stol; možete imati jedan oltar ili više u cijeloj vaš prostor. Ova opcija je super ako ne želite smanjenje drvo ili želite zadržati svoj slavljenički objekte sve zime. Volim da vodim decu van na setnju u prirodi ili povećanje pronaći neke zabavne stvari uključuju; svi smo izdvojiti nekoliko posebnih stavki, kao što su zimzelene grane, šišarke, holly, sitno kamenje, grančice, perje i žir.

Dodaj zlato ili žute svijeće za zastupanje povratka sunce - kristali ili stvarno ništa svijetla i sjajna će učiniti dobro previše. Na večeri solsticija, moja djeca i ja na trenutak da upali svijeće na našim oltar i reći molitvu zahvalnosti za sunce zajedno. Svake večeri možete učiniti dok svijeće izgore ili neka svijeća izgori sve veče.

Kako započeti Family Holiday Tradicije Your Own

Svijeća ili zvono svečanosti

Ceremonija svijeća je ritual za doček natrag na suncu, kao i čast moć tame, što nam daje prostora za odmor, mirna vremena i razmišljanja. Volim da imam jedan veliki stub svijeća za ovaj ritual, plus mala svijeća za svakog člana porodice. Počnite sa praznik praznik svoj omiljeni sezonskih namirnica, a nakon večere, obrisali stol i postaviti veći svijeća u sredini predstavlja sunce. Isključite sva svjetla u kući i uzeti nekoliko trenutaka u tami i tiho razmišljanje. Onda upali velike svijeće i reći molitvu ili blagoslov da se zahvalim na suncu za svoje hranjive svjetlo. Jedan po jedan, svaka osoba može upaliti svoje svijeće iz srednjeg plamena (manja djeca će trebati pomoć sa ovim) i reći posebnu zahvalnicu ili postaviti namjeru za narednu godinu. Kada ste gotovi, ugasite svoj plamen i dobrodošli na suncu. Moja djeca i ja volim pjevati pjesmu ovdje, kao i - "This Little Light of Mine", ili nešto drugo.

Ako vaša djeca su vrlo male, možete zamijeniti svijeća u ovoj ceremoniji sa malim zvonom i da svako dijete prsten je zauzvrat umjesto paljenje plamena. Zvona su po mnogim kulturama koristi tokom ceremonije i obično se koriste u ovo doba godine "prsten u novom" i ponude stare zbogom. Ide u krug, svaki član porodice može govoriti želju za narednu godinu (za sebe ili za planetu).

Justina Blakeney x Pottery Barn Kids je svaki Tiny Bohemian san

Volim slavi solsticija i druge zemlje praznika (dani kada slavimo odnos Zemlje do Sunca), jer oni utiču na apsolutno sve na našoj planeti - bez obzira na lokaciju, vjere ili nacionalnosti. Za mene, uči te tradicije odmor mojoj djeci također ih uči jedinstvo. Kada uzmemo vremena da odamo počast Zemlju kao naš dom, osećamo više povezani sa prirodom i njenim ritmovima - što nas čini više međusobno povezani kao ljudska bića previše.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Zašto internet gubi preko ove majmune haljine to uradi sam

Post Roditeljstvo

Mamurci napadaju Jessicu Simpsona za seksi fotografiju

Post Roditeljstvo

9 razloga da putujete sa bebom u prvoj godini

Post Roditeljstvo

Moje dete zamenilo je rodne zamke i niko nije pao na oku

Post Roditeljstvo

Insajderi blizu Khloé kardashian otkrivaju seks svoje prve bebe

Post Roditeljstvo

Džastin timberlake je veliki obožavatelj tate života

Post Roditeljstvo

Jessa duggar seewald otkriva ime druge bebe i to je No spurgeon

Post Roditeljstvo

Kao nastavnik montesora, odlučio sam da ne podižem svoje dete na taj način

Post Roditeljstvo

Mama deli priču o slučajnom zaglušivanju svog novorođenčeta

Post Roditeljstvo

Kako riješiti probleme vašeg djeteta u svakom dobu

Post Roditeljstvo

Teen pretvara školski san u samopoštovanje

Post Roditeljstvo

Prvi put mama čije iskustvo u IVF-u nije bilo lako