Kako prepoznati znake seksualnog napada na djecu - i šta dalje | BA.burnbrightlove.com

Kako prepoznati znake seksualnog napada na djecu - i šta dalje

Kako prepoznati znake seksualnog napada na djecu - i šta dalje

To nije nešto što želimo da govorimo o preko stola večeru - ili bilo gdje da budem iskren - ali ne možemo zanemariti činjenicu da je 1 u 5 djevojčica i 1 u 20 dječaka je žrtva seksualnog abuseaccording studija David Finkelhor, direktor zločine nad djecom Centar za istraživanje. Osim toga, studije self-izvještaj pokazuje da 20 posto odraslih žena i 5 do 10 posto odraslih muškaraca sjetiti djetinjstva seksualno zlostavljanje ili incident seksualnog zlostavljanja.

Dijete na zlostavljanje djeteta: ono što trebate znati

Dok djeca su najranjiviji u djetinjstvo seksualnog zlostavljanja u dobi između 7 i 13, Biro za statistiku Ministarstva pravde reportshows da 1,6 posto djece u dobi od 12 do 17 su bile žrtve silovanja ili seksualnog zlostavljanja, a iz 2003. Godine Nacionalni institut pravde reportfound da 3 od 4 adolescenata koji su seksualno zlostavljali su žrtve nekoga koga dobro poznavao.

Učenje vaše dijete je seksualno zlostavljana mogu biti najgora stvar koju roditelj može zamisliti. Ali je važno da roditelji budu svjesni znakova seksualnog napada jer klinci često ne govori se o zloupotrebi. Prema Stop It Now !, ova tendencija da ćute može imati jednog ili više različitih razloga. Dijete može osjećati krivim nisu bili u mogućnosti da se zaustavi zlostavljanje. Oni mogu pogrešno vjeruju da nekako dozvoljeno zloupotrebe da se dogodi ili se na neki način je to i zaslužio. Oni mogu osjećati zbunjeno, posebno ako su doživjeli bilo kakve fizičke zadovoljstva ili emocionalne intimnosti oko zlostavljanja. Oni takođe mogu ćuti samo zato što je počinilac podmitio ili im prijetio nikome ono što se dogodilo nije rekao.

Razgovarali smo sa dva stručnjaka da saznate kako da se pozabavi ovom izvan-tešku situaciju i poduzeti odgovarajuće akcije uz zaštitu djeteta od bilo kakve daljnje štete.

Prema Sydnie Dobkin, osoblje terapeut u The Family Instituta na Northwestern University, dok fizičkih znakova seksualnog zlostavljanja (modrice, suze, krv, itd) može biti najočitiji, oni su rijetki. Većina znakova seksualnog zlostavljanja / napad pojavi u ponašanju i emocionalne promjene, kao što su:

 • Regresija - kada starije dijete počinje da se ponaša više kao mlađe dijete, kao što su mokrenje u krevetu ili thumb-sisa
 • Stvaranje novog riječ za privatni dio tijela
 • Odbijajući da se skine u odgovarajuće vrijeme, kao što su kupanje, krevet, toaleta ili pelene
 • Dressing drugačije (ili da nosim previše odjeće ili oblačenje neprimjereno)
 • Oponašajući seksualno ponašanje s drugom djecom ili preparirane životinje
 • Prikazivanje loše granice, na primjer previše kruti ili previše tekućine sa odraslima
 • Prikaz promjene raspoloženja slična simptome anksioznosti i depresije
 • Prikaz promjene u snu i apetit
 • Povlači društveno
 • Doživljava pad u razredima / performanse
 • Pokazuje povećanu svijest i komunikacija o seksu u vezi sa temama koje su neprikladno za njihov uzrast

Ako oni su seksualno zlostavljane ili uznemiravani vaše dijete (ili bilo koje dijete) kaže, važno je da ostanu mirni i prikupljenih - tako teško kao da može biti. "Hvala dijete za dijeljenje, i prikupiti potrebne informacije o počiniocu zlostavljanje [i] bez prevelikim dijete sa pitanjima", savjetuje Mimoza Paloj, osoblje terapeut u The Family Instituta na Northwestern University. "Stvori prostor koji je dovoljno siguran za dijete da izrazi sve svoje osjećaje [i] emocija u ovom trenutku."

Važno je komunicirati djetetu da zlostavljanje nije njihova krivica, da su voljeni i važno i da vam mogu vjerovati da ih zadrži sigurna i zaštićena od sada. Morate također - što je prije moguće - poduzme sve potrebne korake kako bi se osiguralo je dijete sigurno od počinioca, prijaviti zlostavljanje na vlasti i dobiti medicinsko vještačenje ako je to potrebno.

Zato sam Mean mama koja kaže ne spavanja

Pomoć i podrška može biti dostupna iz vaše škole socijalnog radnika ili psihologa, kao i školski sistem može pružati usluge djetetu da pomogne procesu obrazovanja u ovom izazovnom vremenu. Paloj preporučuje dijete i njihove porodice imaju savjetovališta za mentalno zdravlje za obradu traumu zlostavljanja i kreću prema ozdravljenja zajedno.

Roditelji također mogu uzeti proaktivan pristup upozoravajući djece o neprikladno ili neželjene seksualne pažnje. Ne postoji teško i brzo pravilo kada početi vodili ovaj razgovor. To ovisi o nivou djeteta zrelosti i razumijevanja. To je rekao, razgovori o dijelovima privatno tijelo, granice i odgovarajuće vs. Neprikladno dodirivanje može početi iz doba 2. Osim toga, Paloj preporučuje djeca uče anatomski ispravan riječi za dijelove tijela - kao što su vagine i penisa - kako bi znali kako da označiti i prijaviti svaki zlostavljanja ili bilo koja druga pitanja imaju na način koji je razumljiv.

Na primjer, u vrijeme kada, roditelji mogu naučiti svoju djecu kako su dijelovi tijela privatnog i nije u redu da se pokaže ili se dira drugi. Lutke se mogu koristiti i da se pokaže odgovarajuće dodir s djecom, a roditelji mogu dijeliti slučajevima kada je u redu da se pokaže određene dijelove tijela, kao što je u posjeti doktora.

"Kao roditelj, važno je da ste model zdrav granice oko na dodir, igra, seksualnosti, itd, za svoje dijete", kaže Paloj. "Ne stvaraju nepotrebne strah ili anksioznost neželjene seksualne pažnje ili napredak, jer to može naučiti djecu da se boje odraslih i utjecati na njihovu sposobnost da vjerovati i otvoriti prema drugima na zdrav način. Ne govori o dijelova tijela u sramotna, 'tabu' način, kao što to može stvoriti dileme oko seksualnog izražavanja i golotinje na nekorisnim način. I ne dijele osobne priče seksualnog zlostavljanja za mlade djecu koja ne može biti u mogućnosti da emotivno nositi sa ovim informacijama. Na kraju krajeva, to je presudno da ohrabri dijete da dijele kad god je neko 'boli njih "i poslati poruku da neće dobiti u nevolji za dijeljenje ove informacije."

Dobkin pruža sledeće savete kao vodič za roditelje koji imaju razgovore o neželjene seksualne pažnje sa djetetom bez obzira na dob:

 • Razgovarati o tome kako reći ne i kako da zatraži pomoć od pouzdanog figura
 • Pokušajte svoje najbolje da se predstojeće i iskreni sa svojim djecom
 • Raspravljati pristanak i uzrastu odgovarajući seksualni kontakt
 • Nemojte biti potvrđivanje, empatičan, u pripremi i otvorenog uma
 • Ne budi nevažećom, degradirajući, tajanstven ili close-minded

Evo zašto Prisiljavanje Little Girls u Hug nije u redu

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

2018 rezolucija za roditeljstvo vaše anksiozno dete

Post Roditeljstvo

5 načina da se vratite na posao nakon roditeljskog odsustva lakše

Post Roditeljstvo

Kako zaštititi mentalno zdravlje vašeg deteta u toku školovanja

Post Roditeljstvo

Aw! Ronaldo u nogometu kristijan Ronaldo nosi novorođene blizance

Post Roditeljstvo

6 načina za isključivanje nakon bebe

Post Roditeljstvo

Mama čija se druga trudnoća vrti oko njenog mališana

Post Roditeljstvo

Kako imati sretan praznik kao novi usvojitelj

Post Roditeljstvo

Istraživanja pokazuju da su deca koja vrše poslove verovatnije uspešna odrasla osoba

Post Roditeljstvo

Ova neverovatna majka spasila je svoju decu - i izgubila je noge

Post Roditeljstvo

3 stvari koje sam planirao za moje rođenje koje definitivno nisu išle po planu

Post Roditeljstvo

Laverne cox se sjeća prvi put kada joj je mama nazvala njenu kćerku

Post Roditeljstvo

Pozitivni modeli uzorka princeze