Kako naučiti svoje dete da bude telo neutralno | BA.burnbrightlove.com

Kako naučiti svoje dete da bude telo neutralno

Kako naučiti svoje dete da bude telo neutralno

Ako poput mene, vi ste novi u koncept tijela neutralnosti, možda će vam da to ima neke veze sa UN-a - ili možda samo oponaša Švicarskoj. Međutim, tijelo neutralnost je u potpunosti nevezano za geopolitiku. Umjesto toga, radi se o pronalaženju sredinom terenu u fizičkom prihvatanje: možda ne strastveno zaljubljen u sebe - "Ja izgledaju odlično! Laktovima se ljulja i iskreno volim cijeli svoj regija u trbuhu! "- ali i ne tuku sebe -" laktovima sisati i mogli sakriti zakopano blago u stomaku nabora. Grozna sam. "Tijelo neutralnost znači da ste u redu s kožom si.

Naravno, to je lakše reći nego učiniti. Mnogi od nas se bore sa konceptom sebe. Kako, onda, da li mi kao roditelji poduzeti velike i potencijalno neugodno odgovornost uči da naša deca?

Body-sramote: To nije samo za djevojke

Najdirektniji način nastave ponašanja je, naravno, da je model. Ako pokaže prihvatanje samog sebe, vaša djeca su daleko verovatnije da odražava ga natrag na vas. Nema problema, zar ne? Ali možda još niste dostigla tijelo slike nirvana. Samokritika ima podmukao način puzanje kada nismo svesni. Razmisli o tome: Da li uzdah kada pogledate u ogledalo? Razgovarajte o nečemu ne treba jesti zbog efekta će imati na svom tijelu? Roll oči na TV kada su neki razgovori osoba super-zategnut o tome kako je dobila kamera spremna u, kao što su, dva dana nakon što joj je peti trudnoće i reći: "Da, naravno - jer je to kako gledate nakon što je petoro dece"?

Priznajem da sam bio kriv za svaki od ovih grešaka. Mindfulness na primjer ste postavili je svoj najveći adut. Prema studiji na La Trobe University, roditeljska modeliranje uključuje "izražavajući negativne ocjene o [svojim] vlastitu ili tijela drugih... [bave] u ponašanju promjene tijela, kao što su prekomjerne ostvarivanju i dijete aktivnosti... Ili [daje] direktne instrukcije, komentari , izgled ili zadirkivanje koji pojačava kulturni ideali tijelo. "Razmislite o poruci šaljete.

Iza toga, izgledaju i slušati. Pogledajte kako vaša djeca su u vezi sa svoja tijela - i onih drugih - i čuti ono što oni govore o njima. Ako oni nerado ili osuđujem, bilo o sebi ili drugima, pitati o tome. Odnosu i kritike su normalni, ali govorimo o tome može pomoći kako bi se olakšao previše oštre evaluacije.

Ovo je posebno važno za roditelje dječaka. Slika tijelo se često predstavlja kao "djevojka pitanje", a dječaci su izostavljeni iz diskusije. Ali oba pola mogu osjećati pritisak da imaju specifičan fizikalnost. Nedavna anketa u UKfound da od 1.000 dječaka uzrasta 8 do 18, 56 posto vjeruje da jedu poremećaji su problem za oba spola; 55 posto misli dijete je pitanje rodno neutralan; i 48 posto misli ekstremnim ostvarivanje primjenjuje na dječake i djevojčice podjednako. Društveni mediji i nerealna (tj retuširane) slike iz medija igraju veliku ulogu u tome. Govoreći o razlozima želju da predstavi najbolje slike, i šta mogu biti uključeni u kreiranju takav utisak, može pomoći da se vrati nešto od toga moći.

Afganistan Sesame Street uvodi nove Muppet za promicanje ravnopravnosti spolova

To je važno prepoznati, međutim - kako za sebe i za svoje dijete - to čak i neutralnost može biti proces. Posebno ako ste skloni ka manje prihvata stav, pogotkom na mjesto ravnoteže može biti u toku vježbanja, a jedan za to treba vremena. To je previše u redu. Kao psiholog Bryan Karazsia ističe, stavili smo puno fokus na tijela za jako dugo vremena. Tijelo neutralnost, kaže, želi da prevaziđe tome i misliti o tome zašto smo toliko spustila na fizičkom u svakom slučaju. "Sentiment je," Hajdemo preko tijela već i fokusirati se na važnije stvari, ' ", kaže Karazsia.

Connie Sobczak, jedan od osnivača The Body Positive, organizacija posvećena promicanju zdravog fizičkog sliku o sebi, poredi održavanje svijest vaše tijelo održavanje. Kako je rekla, "Svako je kod kuće zbrka s vremena na vrijeme i potrebno je malo pažnje. Dakle, kada svoj kritički glas pojavi, samo mislim o tome kao šupa koja je potrebna za čišćenje. Ne možete ignorirati ormaru nakon određenom trenutku, tako da otvori vrata i zaronite u nered. "

Podizanje djecu tijelo pozitivan nakon djetinjstvo poremećaj u ishrani

To možda neće biti lako da biste utišali ili čak samo smanjiti jačinu zvuka na unutrašnjoj kritičar mnogi od nas luke. Za djecu već bave bogatstvo nesigurnosti uključenih u odrastanju, to može biti još veći izazov. Dakle, s ciljem za masovni proslavu slavne sebi može biti malo previše pitati. Zaista, mnogi vjeruju da pritisak povezan izgradnji više pozitivnih perspektiva je i dalje pod pritiskom i zbog toga je kontraproduktivno. Najrazumniji pristup, onda, može biti da se pokuša neutralan stav: svjestan, primanje i idealno možda čak i zahvalni što naša tijela mogu učiniti za nas - i manje kritični kako se pojavljuju.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Fitnes studio je spasio moje postpartalno mentalno zdravlje

Post Roditeljstvo

Melisa rauch iz teorije velikih bangova očekuje prvo dete nakon pobačaja

Post Roditeljstvo

Jimmy kimmel: prestani prankati svoju djecu, ti bolesni kopile

Post Roditeljstvo

Moje poslednje intruzivne misli me su preplašile

Post Roditeljstvo

7 majki govore o pretvaranju dečaka u dobre ljude

Post Roditeljstvo

Ruth Bader Ginsburg je naša mama-valentina

Post Roditeljstvo

9 načina da vaše dijete bude genije novca (čak i ako niste)

Post Roditeljstvo

Upoznajte Kylieja jennera, mama blogera

Post Roditeljstvo

Moj sin i ja smo odbačeni od naše mame i me klase

Post Roditeljstvo

Evo šta je predsednik Obama rekao Maliji i Saši o izborima

Post Roditeljstvo

Gledajući Alzheimer kroz oči moje dece

Post Roditeljstvo

Posle napada na Mančester, moj strah ne može biti moj sin