Kako napraviti klub za decu | BA.burnbrightlove.com

Kako napraviti klub za decu

Kako napraviti klub za decu

Zašto odrasli početi klubova knjiga (i ne, ne govorimo o vinu)? Vrijeme je da se s prijateljima, da se druže i da razgovaraju o zajedničkom iskustvu, odnosno, knjiga da su svi (* ahem *) treba čitati. Knjiga klubova za djecu nisu toliko različiti. Deca žele provesti vrijeme zajedno previše. Međutim, nisu svi klinci verovatno staviti sjede raspravlja književnost na vrhu njihove "zabavne aktivnosti" liste. Evo nekih prijedloga za pokretanje djecu 'knjiga klub za bilo koju starosnu grupu.

Ljeto popis za čitanje: Age po dobi vodič za zabavu čita

Preskočite vino, ali zalihe na grickalice

Deca vole da pasu, i mnogo različitih ručnih namirnica će zadržati dovoljno dugo da bi ih počeli sa knjigom njima usidren. Zanemarite "ne govori punim ustima" pravilo, a možda ih samo prepreku.

Pro tip: Pokušajte zadržati grickalice niskim nered kako bi se smanjila vjerovatno uništenje knjige (pogotovo ako oni pozajmio).

Budite promišljeni u svoj raspored i lokacija

Pokušajte odabrati vrijeme i mjesto koje će moći upravljati za što je više moguće. Ako tri deca imaju balet ili podučavanje u ponedjeljak i srijedu, sažalio na njih (i njihovi roditelji) i cilj za utorak ili četvrtak umjesto. Isto tako, ako ste organizovanje grupe, ali ti je kuća daleko od svih ostalih, ili je to samo nije dovoljno velika da drži svima i drugog roditelja nudi pomoć od strane domaćina, prihvati ponudu.

Pro tip: Nikad raspored za nedjelju navečer. Ikad. Svi naglasio o predstojećim tjedan i da će biti razmišljanje o zadaću da se poništiti ili ručkove koje su neupakovane. Samo nemoj to sebi. Što nas dovodi do...

11 super ljeto glasi za tweens i mlade

Uključiti drugim roditeljima

Stariji klinci možda u početku cijeniti ideju, ali probajte u svakom slučaju. Ponekad knjige pružaju mnogo cijenjena neutralnom terenu za komunikaciju. Za mlađe djecu, to je zlatna prilika za neke visokog stupnja kvalitete roditelja interakcija (zapamtite, svi électrique svoje uređaje!) I priliku da izgrade zajedničku ljubav prema čitanju.

Pro tip: Imati druge odrasle osobe pri ruci će vam pomoći u kontrolu masa i vođenje grupe glatko. Ako dvoje djece odluče da su ljuti jedni na druge i okupljanje preti da ode iz šina, sjajno je imati još jedan odrastao na ruku da interveniše.

Razmišljati o svojim čitateljima prije nego što odaberete svoju prvu knjigu

Šta imaju zajedničko? Šta sve (ili većina) njih uživaju? Ako znaju jedni druge iz fudbal, naći knjiga povezana s nogometom za prvi pick. Ako su svi vole Star Wars, izaberite slično napisana knjiga ili jedan od mnogih knjiga konkretno o tom svijetu. Također možete napraviti kratku anketu o tome šta su oni prethodno pročitali i uživao - tako, ako su svi uživali Wonder, onda ste mogli predložiti Auggie & Me, onda bazirati svoj prvi pick na to.

Pro tip: Razmotriti različiti nivoi čitanja - ići na nižem nivou nego viši za svoju prvu knjigu. Napredniji čitaoci će biti spremni da pročitate lakši knjigu i vratiti se za više, ali manje ostvareni čitalaca koji su frustrirani s teže knjiga će biti teško da žele da ponovo pokuša.

21 ljeto obrta za kada je previše vruće da se igraju napolju

Plan za nešto više od pukog knjiga priče

Za mlađe djecu posebno, duže sjede razgovora je vjerovatno dovesti do nemira (i za sve uzraste, očekivanje vremena bez tehnologije može biti naviknut izazov). Graditi u najmanje jednom pauze (vidi prvi prijedlog) i najmanje jednu aktivnost koja bi mogla se odnose na knjigu. A Star Warsbook bi moglo uključiti lightsaber borbe; knjigu kao što je Katherine Paterson mosta do Terabithia, koji govori o ljubavi radi i crtanje dijele dva glavna lika, može imati štafete (za grupu koja stvarno treba fizička aktivnost) ili vremenski vučenja (za onaj koji ima manje wiggles izaći).

Pro tip: Za mlađe djecu, kao što su oni i dalje čitanje slikovnica, naći zajedničku temu sa dvije ili tri knjige, a zatim izgraditi aktivnost od onih.

Idi s toka

Ovo je vjerojatno ključni element od svih. Možete imati najviše Martha Stewart djecu book club ikad, ali ako učesnici ne opustiti i zabaviti, to je sve za ništa. Koristiti plastične ili melamin ploče i čaše; ne služi ničemu da će to ostaviti užasna mrlja; prihvatiti da nije sve knjige ste odabrali će biti pogodaka. Ponekad, to je još zanimljivije da pričamo o tome zašto vam se ne sviđa knjigu ili šta misliš moglo biti promijenjen kako bi ga još ugodnijim. Deca uživaju priliku da budu stručnjaci, a kada smatraju da njihova mišljenja bitno, to je daleko verovatnije da će istražiti i razviti nove.

Pro tip: Neka kažu šta misle, čak i ako (ili pogotovo ako) se ne slažete. To bi te vidi knjigu u potpuno novom svjetlu!

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Na užasavajući način u Sjedinjenim Državama tretiraju mame sa postpartum depresijom

Post Roditeljstvo

Deca i oružje: šta roditelji treba da znaju

Post Roditeljstvo

Bebi u raju: očekuju Carly Waddell i Evan bas

Post Roditeljstvo

Najbolji letnji kampovi u SAD za decu sa jedinstvenim interesima

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: mogu li ljubazno zatražiti poklone za moje dete?

Post Roditeljstvo

Kakvo je materinstvo na drugoj strani sveta

Post Roditeljstvo

Kako biti feministički otac

Post Roditeljstvo

Serena Vilijams i Alexis Ohanian se bore kao šampioni u klasi beba

Post Roditeljstvo

Trudna je 2018? evo šta trebate znati

Post Roditeljstvo

Ova ekološka odeća je odlična za decu - i planetu Zemlju

Post Roditeljstvo

3 stvari koje sam planirao za moje rođenje koje definitivno nisu išle po planu

Post Roditeljstvo

Kako sam pronašao unutrašnji mir na jogi mat s mojim Toddlerom