Kako biti feministički otac | BA.burnbrightlove.com

Kako biti feministički otac

Kako biti feministički otac

Prvi put kada pogledate u oči taj mali ljudskog bića - vaše dijete - vaš život mijenja zauvijek. Ste roditelj. Vi ste odgovorni za više od sebe. I vas dočekati i prihvatiti promjene. (Neki od njih, u svakom slučaju.)

Twitter je vikao preko tata kutiju za ručak gest njegovog fakultet vezan kćer

Vaše iskustvo varira ovisno o tome da li vaše dijete je djevojka ili dječak. Naš prvi je bio dječak, pa čuli smo tipična "dama killer" komentari naš drugi je bio Žena;. Biramo "srce prekidač" i "dobiti svoj sačmaricu spreman" šale rodne predrasude i seksizam iz dana dot..

Biti feministkinja otac mogao doći prirodno za vas, ali za mnoge ljude to je naučio iskustvo. To je naučio, jer muškarci ne doživljavaju ono što žene doživljavaju. Presuda se stavlja na dijete u trenutku kada je najavljeno, "to je mala!" (I na različite načine ", to je dječak!") Ako su "šala" osjetiti malo Icky za vas, možda samo biti feministkinja otac.

Ako želite da vaš kćeri da bi mogli da nastave bez obzira na njihova srca žele, ako želite da sinovi tretirati žene kao jednaka ljudska bića, zaslužuju iste mogućnosti da imaju, ne morate hodati ulicom maše zastavom i treperi tvoj čovek bradavice dokazati sebe kao feministkinja.

Tata piše blog o leashing njegov "divlje dijete" - i komentari raznese

Pa kako onda znate da ste feministkinja otac? I kako možete postati bolji?

Slušate iskustva žena

Ovo je strašno. Iskustvo pojedinca je često poništena od strane onih koji nisu imali isto iskustvo. "Muškarci i žene su već jednak tretman" je zajednički argument. Kao feministička otac, slušaj priču tuđe. Možete prihvatiti da je njihova istina. I vi smatrate svojim svakodnevnim postupcima i izbora da pomogne razbiti barijere drugi su protiv.

Možete naučiti i prihvatiti da se izbor žene su svoju

Vi vjerojatno nikada neće biti kriv za seksualno zlostavljano zbog odjeće koju ste nosili. Verovatno ne ikada bili razred-school girl šalju kući, jer svojim špageti-traku na bretele je "previše odvlači pažnju" za dječake u klasi. Kada razgovarate sa svojim kćer si je naučiti o pristanak, da niko nema pravo da joj je tijelo bez obzira na spoljne faktore. Čak i ako ona leži naga u svom dvorištu, to je njeno tijelo. A ti joj to ponovo i ponovo reći.

Podignete kćer da zna svoje moći

Ona nije dami u nevolji. Ona se daje prostor za učenje i rast biti sigurni, nezavisni, ovlašten osoba. Možete povući svoju ćerku kada postoji mogućnost da nauče zgodan vještina. Nikada ne reci joj nešto je žena ili muški posao. A ti si je ohrabriti da progovore na asertivan način kad vidi nekog drugog tretiraju nepravedno.

Ne šale da održavaju patrijarhat

Feministička zna da njegova kćer nije njegovo vlasništvo. Ne možeš da "joj away" na vjenčanju. Ne možeš da je zaključati u svojoj sobi kada je ona u pubertet. Vi i ne na silu ili "dozvoli" žene u vašem životu rade stvari zato što znate ljudi nisu vlasništvo.

Vas naučiti vaši sinovi o toksičnog muškosti

Biti otac djevojke nije preduslov za kao feminističke tata. Naučite svoje sinove o pristanak (i ​​znaju da djevojke nisu jedine žrtve seksualnog zlostavljanja). Pokažite im da muškarci mogu biti potpuno u kontroli svoje postupke i riječi. Naučiti svoje momke da suze i zdrav prikazuje emocija su dobrodošli i znak inteligencije. Pustite ih da rastu njihove kose duge i nositi suknje i lak za nokte, ako to žele.

Kako sam podizanje feministkinja sina

Kao što je Barack Obama tako dirljivo napisao u svom Glamouressay, "Moramo zadržati mijenja stav koji podiže naše devojke biti stidljiv i naši momci biti asertivni, da kritikuje naše kćeri za progovoriti i naše sinove za prolivene suze. Moramo stalno menjaju stav da kažnjava žene za njihovu seksualnost i nagrađuje ljude za njihov.:

Najviše transformativni osobina feminističke tata je rad koji je spreman da uradi prema raspakiranja svoj uticaj i izaziva svoju percepciju. On se ne boji da se osjećaju neugodno. Suočavanje naše predrasude, nesigurnosti, privilegija i mane mogu dobiti neuredan. Ali to je jedini način rast događa. Zaboravite o tome da li vam se sviđa riječ "feminizam" ili ne. Biti feministkinja tata i gledati cvjetaju svoju djecu u promišljeno, društveno svestan odrasle koji nikada pristati na manje nego što zaslužuju.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kate Middleton započinje 3. tromesečje trudnoće igrajući hokeju na ledu ?!

Post Roditeljstvo

Jedna U.K. mama govori o mastitisu

Post Roditeljstvo

Kako biti sa svojom porodicom ovaj praznik - čak i ako si daleko odvojen

Post Roditeljstvo

Jedine savete o trudnoći koje su vam potrebne

Post Roditeljstvo

Ono što vam treba znati o davanjem djetetu dodatku

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: da li neobavezno mora popuniti svoju kuću s djecom?

Post Roditeljstvo

Malija Obama se preselila u domu Harvard uz pomoć bivšeg FLOTUS & POTUS-a

Post Roditeljstvo

10 dizajniranih saveta za spavaću sobu koja raste sa vašim detetom

Post Roditeljstvo

Okrenite običnu kartonsku kutiju u super kul igraonicu sa ovim lako uradite to sami

Post Roditeljstvo

Nikki Reed kaže da će ona i Ian somerhalder uzeti mesec tišine nakon bebe

Post Roditeljstvo

Ženkov superheroj galerije Gal Gadota nije čudna žena

Post Roditeljstvo

Vodič gosta za krštenja i krštenja