Kada ste spremni da usvojite, ali vaš partner nije | BA.burnbrightlove.com

Kada ste spremni da usvojite, ali vaš partner nije

Kada ste spremni da usvojite, ali vaš partner nije

Kada par zatrudni, često postoji jedan partner koji je već u 'roditeljstva razmišljanja' pred drugim. Kao konsultant usvojenje, vidim isto u procesu usvajanja. U stvari, bilo bi neobično za dvije osobe imaju iste izglede u isto vrijeme. To je više tipično za jednog bračnog druga da bude udobno kreće naprijed sa usvajanjem prije nego drugi. Govorim za mnoge potencijalne roditelje koji nisu emotivno na istoj strani tokom procesa Ili, ponekad, čak i kada je beba stavlja s njima. Pomoći roditeljima prevladati rane izazove usvojitelja roditeljstva, evo nekoliko savjeta kako pomoći motivirati jedni drugima.

Rano u procesu donošenja

U ranoj fazi procesa, vaše stavove o biti roditelj možda ne podudaraju. Isto tako, jedan od vas može osjećati kao da rade sve papire i sav trud potrebne za usvajanje dok je vaš suprug je nezainteresovan za nitty istrajan detalje. Ako se to doživljava, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći komunicirati sa svojim suprugom.

1, Na početku, obavezuju da budemo iskreni jedni prema drugima i stvarno slušanje perspektive jedni drugima. To bi trebalo biti učinjeno bez predodređen 'da' ili 'ne' odluku o naprijed.

4 savjeta kako bi se proces usvajanja način manje strašno

2. Ako ste pronašli sebe imate problema u komunikaciji tokom procesa, smatraju da parovi savjetovanja sa nekim da oboje mogu vjerovati. Svaki partner treba da se osjećaju da terapeut ne uzima strane ili pokušava da izvrši pritisak na bilo koga u određenu odluku. Renomirani terapeut će to uraditi, tako da prvo uradi svoj domaći prije odabira nekoga.

3. Prihvatite da je jedan supružnik možda neće biti motivirani da rade sav posao da se pripremi za usvajanje. Što više motivirani partner možda morati uz rame malo više papirologije. Važno je, međutim, da potvrdi da postoji određeni nivo zajednička posvećenost o roditeljstvu. Ako ne, neće biti ogorčenost koja bi mogla ugroziti odnos i iskustvo djeteta.

Nakon plasmana usvajanja

To može biti teško prilagođavanje nakon beba je stavljen s tobom. Ako jedan ili oba supružnika imaju problema da se prilagode roditeljstva i / ili vezivanje s djetetom, postoje neke stvari koje možete učiniti da pomogne vašeg supružnika izraste u svoju ulogu.

1. Pobrinite se svaki partner ima vremena da se napuni i osjećaju povezani na svoje prijatelje. Bez obzira na to kako ste došli do biti roditelj, imajući to pre-beba normalnosti je jako važno da se emocionalno blagostanje za sve u kući. Ovo može uključivati ​​odlazak u teretanu redovno, pogotkom pristojan san neke noći, i / ili povremeno grabi griz ili piće sa prijateljem.

Domaći usvajanje nije tako strašno ili nemoguće kako se čini

2. Ako ste dovoljno sretan da imaju na raspolaganju i spremni djeda i bake, iskoristiti tu pogodnost i da ih uključe! Oni bi vole da provedu kvalitetno vrijeme sa svojim novim unukom. Imam baba i deda doći gledati svoju bebu dok se tuširate, peru veš, ili samo gledati film zajedno. Pada svoju bebu akciju djeda i bake je također odličan način da napravite pauzu bez krivice i prelazak u porodici parenthood.If nije u blizini, postroje honorarni dadilja koja može potrajati neko breme.

3. Imati izlazak! Potreban vam je to vrijeme par zadržati romantiku živ i da nastavimo komunikaciju bez stresa roditeljstva prekida ono što želite reći jedni drugima.

Kroz cijeli proces, ne zaboravite da je u redu da se ne bude potpuno usklađivanje svakom koraku. To čak može dovesti do zdravog razgovore tokom kojih možete i naučiti neke nove perspektive. Ali ključ je da se zadrži komuniciranja. Čak i ako niste na istoj strani, potrebno je da oba čitati istu knjigu.

4 načina da vas i vašeg rođenja majke djeteta udobno tokom prve posjete

Nicole Witt je vlasnik usvajanja Konsalting (www.TheAdoptionConsultancy.com), nepristrasan izvor služi prethodno porodice koje usvajaju pružajući im obrazovanje, informacije i smjernice koje su im potrebne za sigurno usvojiti novorođenče, obično u roku od tri do 12 mjeseci.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Čak i bebe mogu pokazati znake depresije i anksioznosti

Post Roditeljstvo

Da li škole trebaju da djeca nauče kurzivu?

Post Roditeljstvo

Zašto školski sistemi i dalje osjećaju kao da su napravljeni za mamu boravka u kući

Post Roditeljstvo

Važna napomena: grudi nisu seksualne kada hrane hranu

Post Roditeljstvo

Zvono jezera otkriva ime novorođenog sina

Post Roditeljstvo

Šta je Montessori predškolsko? na kraju, objasnio je montessori

Post Roditeljstvo

Gledajući Alzheimer kroz oči moje dece

Post Roditeljstvo

Bolnice razdvajaju rasadnike u potezu prijatan za bebe

Post Roditeljstvo

Devojka Robin Thicke je već toliko zaljubljena u svoju bebu

Post Roditeljstvo

Majka dojilja odveo je bebu od nje na aerodromu

Post Roditeljstvo

Najmanji (i najlakši) valentin dan za decu

Post Roditeljstvo

Celebove majke na društvenim mrežama: Jessica Alba brani svoj iskren suncokret