Kada se brinuti o vašim tinejdžerima i društvenim medijima | BA.burnbrightlove.com

Kada se brinuti o vašim tinejdžerima i društvenim medijima

Kada se brinuti o vašim tinejdžerima i društvenim medijima

Držeći svoj tinejdžer iz svijeta društvenih medija je nemoguće. Htjeli mi to ili ne, naša djeca odrastaju u digitalnom dobu - i iako to stvara velike mogućnosti, također dolazi sa nekim prilično velike rizike. Vidjeli smo to iz prve ruke, kada smo pitali je grupa tweens i mlade da se odreknu svoje telefone i društvenih medija za nedelju dana; to je kao da smo ih pitali da se odvoji od ekstremiteta.

Čak i Barack Obama složili su se da na internetu može biti i "blagoslov i prokletstvo" u intervjuu sa princom Harryaired kao BBC Podcast na 27. Prosinac "Na internetu, sve je pojednostavljena", rekao je on. "I kada smo se upoznali ljudi licem u lice, ispostavilo se da su komplikovani. Možda postoji neko ko mislite da je dijametralno suprotna vas kada je u pitanju svoje političke stavove, ali korijen za isti sportski tim." Obama možda su razgovarali o složenim političkim pitanjima, ali njegove riječi primijeniti isto toliko tinejdžerima i društvenih medija.

Nedavna studija djevojčica više od 10.000 sixth- do 12 stupnja provodi neprofitna organizacija rješenjem Naša Experiencesfound da srednjoškolki provedu u prosjeku šest sati dnevno na društvenim mrežama. A efekat previše prijavljeni na vrijeme je jasan. Studija je pokazala klinci koji provode osam ili više sati na tehnologiji dnevno pet puta veće šanse da budu tužni ili depresivni. Dodavanje na pritisak je da 2 od 3 srednje škole djevojke prijavljuju se traži da pošalje otkriva fotografiju drugoj osobi, a većina od njih navode da većina studenata njihovom uzrastu poslati seksualno eksplicitne tekstove i slike jedni drugima.

10 Podcasts menja život Teens

"Što više tipične i ponekad suptilne izazovima adolescencije su još više pojačani sa društvenih medija i može biti štetno za Žena smisao za sebe", kaže dr Lisa Hinkelman, licencirani savjetnik, osnivač vladajuće naših iskustava i autor Djevojke Bez granice: Helping Djevojke Postići zdrave odnose, akademski uspjeh andInterpersonal snagu. "Tokom teen godina, djevojke iskustvo pada u samopouzdanja i samopoštovanja, imaju poteškoća navigaciju prijateljstva i odnosa i često dolaze da ne vole svoje tijelo i izgled. Ove inherentne nesigurnosti adolescencije se pogoršava sa šablonom društvenih medija, uz stalnu poređenje. Sebe drugima Kada je svaki aspekt života djevojčice na ekranu će biti pregledane, secirali i sudi joj self-koncept se može negativno utiče i njena odluka izmenjenim da dobije odobrenje - poput -. Njenog vršnjaka "

Vladajuća studija Naša iskustva staviti u centar pažnje na djevojčice, a to je napomenuti da je do značajnog rodna podjela kada je u pitanju korištenje društvenih medija i njegove posljedice. Druga studija, sproveo Common Sense Media, otkrili da djevojke pravo-up koriste društvene medije više od dječaka i da su i veće šanse da dožive negativne posljedice. Polovina djevojke ispitanika priznala da sadržaj objavljen online često čini ih brinu o svom izgledu ili društveni status, dok je samo četvrtina dječaka, rekao je isti. Ranijoj studiji Internet Istraživačkog centra Pew i American Life Projectcame do sličnih zaključaka: Trećina 12 do 13-godišnjak djevojke koje koriste društvene medije vjerovali njihovi vršnjaci uglavnom neljubazni jedni drugima online, dok je samo 9 posto dječaka dogovoreno.

Naravno, te razlike ne znači da ne bi trebao imati problema o momcima i uticaj digitalne preopterećenja ili maltretiranje. U stvari, drugi studieshave pokazalo da dječaci i djevojčice mogu biti jednako oštećeni društvenih medija.

Šta će Teenage Daughter želi da znate - ali ne i Will Tell You

Uz sve ove statistike - plus izraz strave na facewhen dete, jer im je odvojena od svojih digitalnih uređaja - nije ni čudo roditelji su zabrinuti za online živote svoje dece. Pa zašto ne radimo više o tome? Vladajuća studija naša iskustva otkrili da 60 posto djevojčica navode da njihovi roditelji "rijetko ili nikad" prati njihovo korištenje tehnologije. Stručnjaci priznaju može biti teško znati kako da pomognemo našim tinejdžera nositi s pritiscima društvenih medija, ali su crvene zastave možemo paziti na koji mogu ukazivati ​​da je vrijeme da interveniše.

Prema Tom Kersting, licencirani psihoterapeut, porodice savjetnik, autor i pedagog, najčešći znakovi upozorenja nezdravog odnosa sa društvenih medija su: nedostatak sna, anksioznosti i / ili depresije, nedostatak interesa za ništa ekran u vezi, stalnih borbi i raspravljaju o vremenu ekrana i vjerujući ne možete živjeti bez svoje uređaje.

Hinkelman dodaje da znaci digitalne distresa uključuju povlačenje iz aktivnosti teen obično uživali, promjene u ishrani ili spavanje, povećanje nivoa tuge ili plače i upornim anksioznost i izolacije. "Socijalna izolacija je ključni element depresije, i prekomjerna upotreba tehnologije može izjednačiti na manje veze u osobe sa drugima", kaže ona.

Takođe je važno da roditelji prepoznaju koliko je važan društveni mediji u ovoj starosnoj grupi. Da, Snapchat doesmatter. "Kada smo minimizirati značaj da društveni mediji igra u životima djevojčica, mi efikasno napraviti sami manje relevantni i više u kontaktu", kaže Hinkelman. "Međutim, u ovom trenutku, strategije koje vidimo mnogi roditelji sprovođenje će reći djevojkama da se kloni društvenih medija, ograničiti pristup svoje telefone i reći nekorisnim stvarima kao što su:" Ako se praviš da uznemiren, samo stavi dalje "ili" Zašto se čak i pokušati da budemo prijatelji s onima djevojke ako su tako znači? "

A produktivniji pristup je da se pomogne deci razviju efikasne i podržavajuće odnose i putem tehnologije i IRL. Moramo da naučimo mlade kako da vjeruju svoju intuiciju, postaviti granice, vrednuju njihov vlastiti glas i mišljenje i baviti se pritiska i prisile. "To su vještine koje su im potrebne za uspjeh u životu", kaže Hinkelman.

9 Povoljno Pokloni Tweens Want ove godine

To je rekao, ako ste zabrinuti svojim teen se maltretiraju online, potrebno je da izvući sve prepreke, kaže Kersting. "Držite teen off društvenih medija, period", kaže on. To znači da ne dozvoli da ti teen upotreba tehnologije u spavaćoj sobi, imaju obavezno porodicu razgovor svake noći, i ne dozvoli da ti tinejdžeri idu u školu sa svojim telefonom dok se problem riješen. Najvažnija stvar je za mlade da se osjećaju - i biti - sigurno, online iu stvarnom svijetu podjednako.

Roditelji mogu dobiti više savjeta o pomažu svojim tinejdžerskim godinama ostati sigurne online na ConnectSafely.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Courteney cox priznaje da će imati još jednu bebu u 53 godini

Post Roditeljstvo

Da li je vaš toksični saradnik povređuje vaš odnos sa decom?

Post Roditeljstvo

Dragi tjelesni šamar: naše kćeri su savršene, a mi smo i mi

Post Roditeljstvo

Ova neverovatna majka spasila je svoju decu - i izgubila je noge

Post Roditeljstvo

Blake živahna i tajna o braku Rajan Reynolds? ostati zajedno

Post Roditeljstvo

Da li Djed Mraz šteti našoj djeci? do đavola, ne

Post Roditeljstvo

3 stvari koje sam planirao za moje rođenje koje definitivno nisu išle po planu

Post Roditeljstvo

Tjelesno pozitivni pokret mi daje krivicu za majku

Post Roditeljstvo

Uzmite decu u duh tradicije hanukkah sa zabavnim zanatima

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: moja snaja mijenja pelene svoje bebe na kauču

Post Roditeljstvo

Volim svoju decu - ali ne želim da provodim svaki budni trenutak sa njima

Post Roditeljstvo

Kakvo je materinstvo na drugoj strani sveta