Iskrenija kompanija podseća na bebi prah | BA.burnbrightlove.com

Iskrenija kompanija podseća na bebi prah

Iskrenija kompanija podseća na bebi prah

Noooooo, Jessica Alba. Kažu da nije tako.

Honest Company - suosnivač Alba i Christopher Gavigan - je brend voljeni roditelji spremni platiti pozamašnu premiju za prirodno, bez hemikalija, netoksičan način života i proizvode za bebe. Postoji samo jedan problem: Honest Company izgleda ne može da zadrži svoj deo dogovora.

Kompanija je upravo dobrovoljno recalledall boca organske baby puder u SAD-u Zašto? To ne bi bilo lepo: Posljednji izvještaji za oči i kožu infekcija iz mikroorganizama naći u kontaminiranom boce.

Talk može izazvati rak i to ne samo u puder za bebe

"Uz punu znanje i pod vodstvom FDA, odlučili smo da se dobrovoljno sjetiti ovaj proizvod iz predostrožnosti", izjavio je u srijedu Gavigan. Beba u prahu, slavljen kao prirodna alternativa tradicionalnim baby puder, još od 14 April prodaje u prodavnicama i dolazi u 4-unca kontejnera. (Mi ćemo vam dati trenutak za provjeru medicini kabineta.)

Ovo nije prvi put da proizvode i praksu Honest poduzeća izazvali neželjene scrutinyof brenda. U 2015. Godini, društvenih medija je bruji sa pritužbama na neefikasnost kreme za sunčanje kompanije, s mnogim potrošačima ogorčeni da su njihovi klinci su beenburned na crispwhile nosi proizvod. Ako to nije dovoljno loše, a Wall Street Journalinvestigation otkriva ozbiljnu zabrinutost deterdženta Honest kompanije. Postoji više: Kompanija je uključena u parnici koja je preuzela Premium dojenčadi Formula sadrži najmanje 11 sintetičke sastojke - što je proizvod odlučno notorganic. (Da budemo iskreni, da je tužba dismissedby sud, iako se žalio na odluku.)

Komercijalne hrane za bebe je još odvratno nego što mislite

Alba je uključen u mnogobrojnim humanitarnim akcijama, posebno Safer Chemicals Healthy Families. Njen suosnivač, Christopher Gavigan, je bivši izvršni direktor Healthy Child Healthy World, nacionalna neprofitna "Osnaživanje roditelja da zaštite svoju djecu od otrovne rizika." Mi trepnuvši na ironiju.

Nadamo se da je ovo posljednji pogrešan korak za Honest Company - koji je postigao Alba mjesto na najbogatije Forbes 'self-made womenlist 2015. Godine Alba je neto vrijednost preliven Beyoncé je u 2015. Godini na 340 miliona $ u odnosu na Begove tadašnje 250 miliona $. Koji je znao da je organska beba prah imao tako star žalbu? (Žao mi je, Bey.)

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kako možete (slučajno) podići narcisiste - i kako ne

Post Roditeljstvo

7 stvari koje vaši prijatelji bez djeteta žele da znate

Post Roditeljstvo

Princ Vilijam govori o visini i padovima roditeljstva

Post Roditeljstvo

Novi video snimci su neugodni iz sex-a

Post Roditeljstvo

Ne želimo da naš sin bude mladunče poput nas

Post Roditeljstvo

124 super-jedinstvena imena beba koje obećavamo da nećete čuti na igralištu

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: kako mogu dobiti moj BFF da prestanem da me buguje o djeci?

Post Roditeljstvo

Kako započeti sopstvene porodične praznike

Post Roditeljstvo

Behati prinsloo govori o sljedećoj ljubavi za ćerku prašnjavu ružu

Post Roditeljstvo

Zašto internet gubi preko ove majmune haljine to uradi sam

Post Roditeljstvo

Mark Wahlberg je vrhunac tata sada kada se njegova ćerka zabavlja

Post Roditeljstvo

Chrissy teigen je trudna sa svojim 2. djetetom