Evo zašto je prisiljavanje malih devojaka da se zagrče nije u redu | BA.burnbrightlove.com

Evo zašto je prisiljavanje malih devojaka da se zagrče nije u redu

Evo zašto je prisiljavanje malih devojaka da se zagrče nije u redu

Zaboravite kolačiće i značke. Ove praznične sezone, the Girl Scouts of America ima posebnu poruku za roditelje mladih djevojaka. U poduži post objavljen na GSA websitetitled "Ona ne duguje Svako zagrljaj. Nije Čak i na praznike", u organizaciji bavili u kulturu pristanka, naročito oko onoga što uče mlade djevojke.

"Jesi li ikada insistirao, 'Uncle upravo ovdje - idem mu dati veliki zagrljaj' ili "teta ti je dao onaj fini igračka, idite daj joj poljubac," kad ste zabrinuti vaše dijete možda ne nudi naklonost sama? "pročitao odlomak." Ako da, možda želite da razmotri potrebu da to u budućnost ", piše GSA.

Naša Uski View of Sexual Assault je ljudima Get Away With It

Organizacija zatim snažno argument da moramo da razmislimo kako ćemo naučiti djecu naklonost. Kao odrasli, što smo shvatili taj osjećaj javlja prirodno, a kada izražavajući ga na voljenu osobu, to je konsenzualni, nikad prisiljeni. Međutim, kada je u pitanju klinci, to nije neuobičajeno za roditelje ili čak nastavnici reći djevojkama da musthug prijatelja ili rođaka - čak i neko ko im daje žmarci. Neki roditelji čak predlažu djecu samo simulira naklonost da se kroz događaj. Ali ono, baš, to ih naučiti? Kako se prisiljavanje djeteta da zagrli netko kada su im instinkti govore drugačije ništa osim potpuno štetne?

"Pojam pristanka može izgledati vrlo odrastao i kao nešto što se ne odnosi na djecu", kaže Girl Scouts 'razvojni psiholog dr Andrea Bastiani Archibald ", ali lekcije djevojke uče kada su mladi o postavljanju fizičke granice i očekujući da će se poštovati prošle cijeli život i mogu uticati na to kako ona misli o sebi i njeno tijelo dok je dobiva stariji. Plus, nažalost, znamo da su neki odrasli vrebaju na djecu, i učite svoje kćeri o saglasnosti u ranoj fazi može joj pomoći shvatiti svoja prava, znati kada se prešla linija i kada treba da dođu da vam za pomoć. "

Harvey Weinstein navodno seksualnih zločina vratio Memories of My Own Uznemiravanje

Za gotovo šest tjedana, američki novinski naslovi su preplavljeni optužbi za seksualni napad (to i nasilje pištolj, koji je - dobrodošli u Ameriku). Žene i muškarci su istupe u gomilama sa jezivim pričama uznemiravanja i nepoželjan "naklonost" iz muškaraca i žena na pozicijama moći. Puni učinak ovog trenutka u našoj kulturnoj istoriji još da se vidi. Međutim, jasno je da su mnogi od nas treba da preispitamo naše saučesništvo u tako mnogo načina. Pa zašto ne bi trebalo da to počne sa našom djecom?

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Tinejdžer koji je umro u olupini ostavio je napomene da se pamte

Post Roditeljstvo

4-godišnjaka se zalaže za mamu da odloži rodjenje - i ide virusno

Post Roditeljstvo

Moji najbolji prijatelji imaju bebu zajedno - gde me to ostavlja?

Post Roditeljstvo

Kako dobiti kućni posao sa novorođenom bebom

Post Roditeljstvo

Pozitivni modeli uzorka princeze

Post Roditeljstvo

Deda Mraz je sjajan sa kršenjem rodnih konstrukcija, trebao bi i ti

Post Roditeljstvo

10 dizajniranih saveta za spavaću sobu koja raste sa vašim detetom

Post Roditeljstvo

Princ Vilijam govori o visini i padovima roditeljstva

Post Roditeljstvo

Hilari duff na zajedničkom roditeljstvu nakon razvoda: to je sranje

Post Roditeljstvo

Da li trudnice treba da izbegnu lekove od gutanja?

Post Roditeljstvo

Kako da zaštitim svoju ćerku od poremećaja ishrane?

Post Roditeljstvo

Oženjeni na prvi pogled Jamie Otis i doug hehner očekuju ponovo nakon gubitka