Dnevnici trudnoće: mama čija je prva rođena iskustva možda oštetila | BA.burnbrightlove.com

Dnevnici trudnoće: mama čija je prva rođena iskustva možda oštetila

Dnevnici trudnoće: mama čija je prva rođena iskustva možda oštetila

U našoj novoj seriji Trudnoća dnevnici, pitamo očekujemo žene zapisao svaki detalj trudnoće u vezi od svoje živote za nedelju dana. (Posebna zahvala u New York magand Refinery29for u inspo.) U vezi sa radom zagonetke, bori se sa IVF i mnogo mučnine ispred. Ove sedmice, srećemo Emily, 30-godišnji brak pisac iz Devon, England, koji je 21 tjedna trudna sa svojim drugim djetetom. Nakon veoma težak rad, svoje prvo dijete je rođena s rupom na jednoj pluća, upale pluća od drugih pluća, slomljena ključna kost, a Grupa B upalu. Emily se nada da će ovaj put ide glatko i preduzima različite mjere opreza za ublažavanje nju anksioznosti. Ona planira za prirodan, spontan hypnobirthing rada u bolnici.

Koliko vam je trebalo da zatrudnite?

U 2014. Godini, Moj suprug i ja smo odlučili da pokušaju da imam bebu nakon što smo bili u braku, a tri tjedna kasnije (tjedan dana nakon što smo se vratili kući iz medeni mesec), ja sam test na trudnoću i mi smo bili u drugom stanju. Ne mislim da bilo koji od nas očekuje da će biti tako brzo. Imali smo naš prvi kćer, Rosalie je u maju 2015. Godine nisam čudo da smo bili puno sreće prvi put i očekuje se da će drugi put bi moglo biti malo teže zamisliti, tako da oko jeseni 2016. Godine, počeli smo govorili o pokušavam na trenutak bebu i ponovo u roku od nekoliko tjedana, bili smo u drugom stanju.

Da li ste prethodno pomoću bilo metoda kontrole rađanja?

Nikada nisam želio ići na pilule, jer nisam mogao biti siguran u dugoročne efekte, itd, i druge metode nisu baš pogodan, tako da prije trudnoće sa naša prva, da li imam bakra zavojnice ( IUD), kao i između trudnoća, koristili smo prirodan način.

Bilo koji drugi detalji relevantni za trudnoću?

Kada je moj prvi kći rođena sa komplikacijama, znao sam da je u mojoj drugoj trudnoći, ja bih vjerovatno imaju neke anksioznost probleme i strahove u vezi trudnoće i porođaja. Nisam mogao ni zamisliti koliko bi odigra do sada.

Je prvi put mama koji ne žele da se odreknu spavanja

Dan 1

07:30 - Budim se nervozan i nade. Danas je dan moj muž i ja smo čekali uzbuđeno jer je to naš 20-sedmica skeniranje jutros i bilo je mnogo spekulacija sami, porodice i prijatelja, kao na ono što je pol bebe. Nakon što je imao prekrasan djevojčicu, neki od mojih prijatelja - i zapravo malo dio mene - jednostavno ne može da me zamisliti kao majka dječaka.

Moj muž je gore već pod tušem, a Rosalie još nije izazvala, pa idem u kuhinju da počne doručak, gdje vodim dva anti-bolest tablete. Bolest je daleko gore tokom ove trudnoće nego kod Rosalie, iako sam osjetio mučninu prilično kroz čitavu moje prethodne trudnoće. Ja sam također žudnja vrlo različitih namirnica ovaj put; s Rosalie, to je sve o ananas, kari i kruh, a ovaj put, tako sam u mozzarella sir, jaja i organski jogurt.

08:00 - Moj muž Tim donosi moje kćerke dole, a mi joj napraviti kašu, a neki jaja na tostu za mene (moje go-na doručak ovu trudnoću, to je kajganu dok sam jako bolestan jedno jutro i ne mogu ih imati samo kuvano ili prženo sada). Nakon doručka, moja kćerka i ja da se okupam zajedno kao moj muž time završili ploča u kuhinji.

9 - Mi pad Rosalie u kući Tim roditelja, koji je 10 minuta niz cestu, kao bolnica preferira ako djeca ne pohađaju imenovanja skeniranja.

09:30 - Dolazimo u Centru za ženske zdravlje u Royal Devon i Exeter bolnica za naše anomalije skeniranje. Kako nam je naš sonographer vodi u obilazak anatomije naše bebe, oboje smo sjesti uzbuđen i nervozan čuti da je sve u redu, što na sreću je. Na kraju je pita da li smo sigurni da želimo saznati pol bebe, a ja joj kažem svoje sumnje o tome da je dječak, a ona ukazuje na ekranu i viče; "Mislim da bi mogao biti u pravu!" Tim i ja smo preko mjesec i oba početi da se emotivna. Moj muž počinje da dobro i smije ga grubo.

10:20 - Vratili smo se u čekaonici kad nam sestra poziva na prenatalne ček. Sve je u redu, tako da sada čekamo doktora. Malo pozadinsku priču da ću obavijestiti doktora: Kad sam ostala trudna, bila sam na umu činjenicu da sam najverovatnije biti pogođena neka od pitanja iz mog prethodnog rada i kao neko ko je patio sa anksioznosti u prošlosti. Iako sam je provedena uz koju je sreća da su trudne za nekoliko tjedana, za oko 15 sedmice sam, bio sam vrlo niska. Počeo sam da se iracionalno brige o nešto strašno, van moje kontrole, događa mojoj kćeri ili moj muž; Sam se našao u strahu od vožnje i svijeta u cjelini, a ja sam plakao nekontrolisano noću i našao osjećaj vrlo usamljen i prestrašen o tome sa Rosalie na svojoj tokom dana. Ubrzo sam odlučio da ne mogu nastaviti osjećaj ovako i doprla do moje babica i GP, koji je i mene pozvao na perinatalne usluga za mentalno zdravlje da me podrži sa anksioznost pitanja tokom trudnoće i šire.

Sada govorimo kod doktora i ginekologa o planu poroda. Mogu ili izabrati za carski rez ili pokušajte za prirodan porođaj. Iako je prvi put bilo jako teško, odlučili smo da bih da idem na ovo drugo, a nakon toga prilično teške rasprave, svjetla i skakanje raspoloženje bio sam u što je saznao da smo zbog imati sina je sada postao prilično splasnuo.

12:00 - Mi smo pokupiti neke sendviče za ručak i da se vratimo u kuću Tim roditelja da prikupe Rosalie.

02:00 - Mi smo posjetiti lokalne predškolskog da pogleda oko objekata s ciljem slanja Rosalie tamo iduće godine. U školi je ocjenjen kao izuzetan po OFSTED, i zaista izgleda kao lijepu školu za Rosalie u budućnosti.

03:30 - Mi smo doma i iako je sunčano vrijeme vani, osećam prilično preopterećeni i iscrpljena, tako da sam odrijemati dok Rosalie igra sa Tim.

"Niko stvarno vas upozorava koliko ćete bojati za svoju djecu prije nego što postane roditelj."

Dan 2

07:30 - Tim kapi Rosalie i sam se do kuće njegovih roditelja za taj dan. Obično radim od kuće u utorak dok je Tim roditelji gledati Rosalie, i danas, proizvođači imovine televizijske emisije snimaju u našoj kući, tako da smo u mojoj u aktima. Tražili smo da je prodate za više prostora.

08:30 - Nakon što je doručak za Rosalie i sebe, početi raditi na mom laptopu u trpezariji.

11:00 - I ispratiti neke e-mailove, a zatim dati Rosalie brzo mazimo prije nastavka s više posla. To je prilično poslastica da bi mogli imati sneak peek u dan u životu Rosalie dok radim. Ona toddling okolo i govore više i više svaki dan, tako da je to pravi užitak gledati kako ide o svom poslu.

05:00 - Čujem Tim proći kroz vrata i završiti ono što radim na ide i pozdravim. On mi je rekao da je snimanje je sve umotano i očito je jako dobro. Producent je prokomentarisao da je kuća izgledala lijepa i pohvalio nam se na naš stil i kako smo uređena mjesta, što je divno čuti.

07:00 - Imamo večeru sa Tim roditeljima, a onda odlaze kući s Rosalie.

07:30 - Nakon što sam se okupam sa Rosalie i da joj spremni za krevet, Tim radi laku noć rutinu sa Rosalie i teret njene cuddly igračke; on stavlja na puno smiješno glasove, što je ona voli. Volim da prisluškuje na vratima i hihot.

Dan 3

08:00 - osećam tako umorna danas, kao što sam se Rosalie i ja doručak. Danas smo napravili planove za ručak s prijateljem i njenog sina, ali prvo moram da odem u supermarket, a ja iskreno Osjećam se kao da se vratim u krevet.

9 - dobijam jutros dva slova; jedan od perinatalne mentalno zdravlje tim u vezi moj referral za podršku, što me pita da pozove da dogovoriti početni telefonske konsultacije i drugi iz Jenny je ginekolog, koji sumira sadržaj našeg razgovora u ponedjeljak u pogledu izbora o radu ova beba. Ja obrano kroz i onih tamnije osjećaja brige doušnik nazad. Odlučim da ponovo pogledam kasnije.

10:45 - Mi smo na kraju iz kuće i na putu do supermarketa. Ja pokupim neke organske mliječne i nekoliko bita za ručak i otići do kuće svog prijatelja za ručak u podne.

11:50 - Kada sam stigao u kući mog prijatelja, Rosalie je vodim nap. U međuvremenu, ja proverim e-poštu i poslati poruku da moj najbolji prijatelj Alice, koja živi tri sata vožnje. Alice je nedavno imala prvu bebu i apsolutno voli kao mamu. Nedostaje mi živi blizu nje.

12:10 - Rosalie probudi i ja je odvedem u kuću. Moj prijatelj i ja ručamo zajedno, a onda ona stavi sin dole spava dok sam pospremim kuhinju. Imamo kafu u dnevnoj sobi i igrati sa Rosalie, dok mali moj prijatelj ima snu. Kažem moj prijatelj o mom razgovoru sa doktorom i ginekologa u bolnici i pitati o njoj misli o svemu tome. Ona me ponovo govori o svom iskustvu rada, tema koju su ona i ja smo razgovarali o mnogo puta ranije. Moji NCT prijatelji su bili Saving Grace, i svi se slažemo da ćemo vjerojatno bi poludeli bez podrške smo imali jedan od drugog. Ona definitivno mi pomaže da se osjećaju malo više pozitivno mišljenje o odluci da moram da pred rođenje moje druge bebe.

05:00 - Rosalie i odlaze kući da pronađem Tim vec kod kuce. On i Rosalie imaju veliki mazili i počnemo praviti planove za večeru. Pozvan sam na piće sa nekoliko prijatelja večeras NCT od, ali kao što sam osjećam tako umorno Nedavno sam odlučiti da ih pusti bez mene i kao još jedan prijatelj ne može napraviti, ja ne osjećam previše kao da sam propustio.

06:00 - uzeti sam još jedan pogled na pismo od ginekologa i shvatiti da ako želim da imaju prirodnu rada, oni ukazuju da će me izazvati samo sedamnaest nedelje. Pomisao je uzbudljivo, ali i prilično zastrašujuće, pogotovo jer nisam ni pomislio na ono što nam treba još kupiti i pitanje kuće potez.

08:00 - Nakon što Rosalie spava, Tim i ja gledati finale sezone OfThe Walking Dead, koji imam odnos ljubavi i mržnje sa jer, iako mislim da je uzbudljivo gledati, i ja da je to zastrašujuće. Ja sigurno naći da sam podložniji zastrašujuće i strašne televizijskih emisija i filmova za vrijeme trudnoće.

Niko stvarno vas upozorava koliko ćete bojati za svoju djecu prije nego što postane roditelj, a pretpostavljam da ako jesu, i dalje ne bi li pojma koliko taj strah bi paralizirati. Ponekad kad mislim da države svijeta, osjećam se nemoćno.

09:00 - Počinjemo da ponovo razgovaraju o imenima beba po prvi put od sazna da nam očekuju dječaka. Brzo smo whittle naše 23-jak popis imena na uži izbor od šest koristeći sistem poena. Postoji ime koje smo oboje ljubav, ali koja osećam zvuči malo lud i pitam se da li će naši prijatelji smijati na nas. Tim je također veoma stalo na jedan veoma slatki biblijske ime, koje volim, ali ja sam neodlučan oko zbog lik u televizijskoj emisiji sa istim imenom. Odlučili smo da pusti ta imena marinirati neko vrijeme prije nego što smo ih ponovo razgovarati.

11:30 - kažem molitvu u krevetu za one od bola i na potrebu i zamoliti Boga da mi da hrabrost i snagu da izgledaju prema van, da bi mogli pomoći drugima, da prate Božje olovo i da se ne dozvoli sebi biti onemogućen moji strahovi i strepnje.

"Ja ne prestanem da brinem, samo sam zaspati."

Dan 4

9 - Moj alarm nije otišao, vjerojatno zbog toga što je u jednom trenutku sam se okrenuo ga i zaboravila na to, a ja se probudim šokiran u to vrijeme. Čuo sam Rosalie gore tepanje sebi sretno i pozvati na njoj da sam na putu. I donesi Rosalie i da nas oboje doručak. Šaljem poruku na moju NCT prijateljima objašnjavajući da sam na neki način ušao u bermudski trougao sna i da nam zato kasnimo.

10h - Ja pokupiti telefon i pozvati perinatalne službi za mentalno zdravlje dogovoriti telefonski razgovor, ali sljedeći dostupan imenovanje je na kraju mjeseca. Malo mi je razočaran što ne mogu govoriti nikome ranije, ali znam da mogu objesiti na ako ja ostanem jaka.

10:30 - Rosalie i ja glavu na Dart farmi, po svemu sudeći u Velikoj Britaniji najbolje Farm Shop, što je malo kao Countrified verzija Harrods Food Hall; manje kavijar i šampanjac, više Artisan roštilj trlja, lokalne pite i specijalitet sireva. Srećemo dva moja NCT prijateljima i njihovih sinova na igralištu samo izvan Dart farme. Parka područje je lijep i prilično ogromna, iako ne postoji ograda ili vrata između te i glavne ceste, tako da sam se tačka sljedeće Rosalie oko gdje god ona luta u. Djeca igraju zajedno na slajdu i penjanje okvira.

01:00 - Nakon ručka, jedan od mojih prijatelja mora otići da prisustvuju nekim radnim sastancima, tako da je moj drugi prijatelj i ja pop naše pospan mališane u svojim kolicima i prošetati oko odjel igračka u pokušaju da ih naći neke poklone za svoje predstojeći drugi rođendan.

Moja babica mi je poslao poruku da mi kaže da je dobio kopiju pisma iz Jenny je ginekolog i provjeriti da sam zadovoljan sa svime naznačeno. Sam joj poslati brzo poruku nazad da joj se zahvalim i objasniti da sam oduševljen kako bi razgovarali o mogućnosti sa njom u našim sledeći sastanak za nekoliko sedmica. Ja sam je također reći da smo oduševljeni da se očekuje dječaka.

02:00 - Odlučili smo da sjesti van dok je beba i dalje Nap i moj prijatelj mi je rekao da on misli knjizi Secretmight mi pomoći da se fokusira na pozitivne stvari, a posebno pravo pred spavanje, a ne brinuti o stvarima koje vjerojatno neće dogoditi. Kada se deca su budni, vozimo natrag u moju kuću posebno za šolju čaja i playdate.

04:00 - Nakon što klinci su igrali i imali smo još jedan topli napitak i natter, moj prijatelj je na čelu off. Moja babica je odgovorio i čestitao nam se na naše vijesti. Ona je također pita da li sam čuo od perinatalne službe za mentalno zdravlje još. Da objasnim da sam dobio pismo i napravio sam sastanak, ali da to nije za nekoliko tjedana. Ona je poruka podržati da ako treba da pop u njoj vide bilo koje vrijeme, mogu. Osećam da mogu da verujem moja babica ovaj put, što je svakako bonus. Iako nisam imao ništa protiv moje babice zajednice kad sam bila trudna s Rosalie, nisam osjećao da je tako lako razgovarati kao mog trenutnog babica, Kate. Babica koji je održao svoju bebu, Kathy, je bila divna podrška da me za vrijeme i nakon rada Rosalie.

Trudim se da naći nešto za jelo u kuhinji, kao što idem u pozorište sa mojom majkom-in-zakon večeras i neće biti vremena za večeru. Ja napravim sebi goli caprese salata sa cherry paradajzom, organski mozzarella i svježi bosiljak. Kad sam probao sa ekstra djevičansko maslinovo ulje i sirće, kao što bih inače imam, to probao malo previše ljut i pikantan za moj ukus; ova beba voli sve vrlo blage i umirujuće.

05:00 - Moja salata me ne napuni vrlo dobro, ali kada Tim dođe kući, on ljubazno me tuna i salata sendvič, koji stomak je zahvalan.

05:30 - Moja majka-in-zakon stigne da me pokupi za pozorište; ćemo sliku kuće u Sidmouth da vidi Narodno pozorište Live projekcija Williama Shakespearea Dvanaesta noć, kao što je nastupao u Londonu.

11:00 - dođem kući i ja gladni. Uzimam brzo kupanje i uživanje organski jogurt i nektarina ispred televizije. Ja perem zube i glava za krevet, iako mislim da sam u agoniji preko odluka koju sam napravio za kretanje moj auto je ranije danas da pomogne mom prijatelju naći mjesto za parkiranje njen auto. Nisam želeo da napusti Rosalie sama u kući, pa sam zamolio da ostane na vratima u kući i gledati mene, uglavnom tako da sam mogao držati na oku. Tako sam se bojala da će ostati bez kuće, ali nije i umjesto toga kada sam oštrice kola naprijed, ja slučajno izašao iz nje linije oko za delić sekunde, a ona se rasplakala, misleći da ju je napustio. Skočio sam iz auta i potrčao natrag do nje da je uteši i objasnio da nikada ne bih je ostaviti. Razmišljam da krivica osećam da vidi je toliko uzrujan i misleći da ju je ostavio je tako velika. Ja kažem pospan Tim koji me uvjerava i poziva da idem na spavanje. Ja ne prestanem da brinem. Upravo sam zaspati.

Dan 5

08:30 - Hvala Bogu da je petak; Osećam iscrpljen, ali barem danas mogu da se fokusiraju na rad, a ne brinuti o Rosalie previše, iako sam siguran da u svakom slučaju ja ću. Tim je već Rosalie do svojih roditelja, pa sam sebi pomoći da se jaje na tost za doručak.

9 - počnem sa e-pošte danas, a zatim početi rad na nekim funkcijama za predstojeće pitanja. To je lijepo imati nešto da mi odvrati da budem iskren. Tim i ja smo trebali posjetiti restoran večeras za reviziju, ali je to odgođeno. Ja sam zapravo prilično sretan da možemo umjesto toga imati miran noć večeras.

Bili smo tako zauzet ove sedmice da smo jedva imali priliku da se bilo koje vrijeme da se, i nadam se da nećemo biti previše umorni da imaju seks večeras. Ja sam definitivno osjećam raspoložen za ljubav tokom ove trudnoće, ali moram reći da smo morali da se prilagode biti malo kreativniji s pozicije sada kada imam poveći bump. Mislim da je bio intiman pomaže da skrene pažnju malo od osjećaj uplašeni i uznemireni, plus volim biti blizu Tim jer on nije samo moj muž, ali on je i moj najbolji prijatelj i osoba koja sam sve da kažem. Ja mu verujem da nema kraja, a on je uvijek bio tako podržavao mene kroz sve.

12:00 - Tim poziva da pitam da li bih da fish and chips sa svojim roditeljima večeras. Da objasnim Voleo bih da ih vidim, ali osećam prilično odvratno i ne mislim da bih mogao jesti. Vrijeme je u redu, pa umjesto da se poravnaju na roštilj.

05:00 - Završio sam radeći i moja mama zove da razgovor. Moji roditelji su naredne sedmice letjeti kako bi Sydney ostati sa mojom sestrom, supruga i njihova 11-mjesečnog sina Jacka. Ja sam tužan što nismo u mogućnosti da im se pridruže ovom trenutku, ali pravimo planove za kasnije ove godine. Kažem moja mama o razgovoru sa ginekolog u ponedjeljak i odluka naprijed i ona me ohrabruje da slijede svoje srce, kao ginekolog učinio, osim ako, naravno, doktori su mi savjetovati jedan način za sigurnost bebe.

Upravo sada, osećam da ću i dalje vrlo rado imaju prirodnu rada, kao što osećam da će biti od koristi i moja beba i ja, ali ja i dalje žele zadržati razmišlja ga sve do danas 35, kada ću imati još jedan pregled sa ginekolog da vidimo kolika je beba i da od tamo. Ja i radujem mog imenovanja sa perinatalne usluga za mentalno zdravlje, jer se nadam da će se osećam malo više pozitivan.

05:30 - Tim se vraća kući sa Rosalie i hranu za roštilj. Imam mazimo sa Rosalie, ali kada Tim ide gore za promjenu u šorc i majicu, Rosalie se uznemiri. Vam pomoci je, kao da plače "Tata!" Tragično i suze teku niz lice. Tesim nju i reći joj da tata je upravo otišao gore da se presvuče i da on nije nas ostavio. Počnem pjevati a uspavanka i golicaju Rosalie, i uskoro, ona je ponovo smeje. Postavili smo da radimo na večeru.

06:00 - Odlučili smo da napravimo Jamie Oliver recept za roštilj piletina, i Tim počinje rad na roštilju u vrtu, kao što sam napraviti sos. Imamo piće - pivo za Tim i sok od jabuke za mene - u vrtu uz neku muziku kao roštilj kuvari. Rosalie se okolo na travi u popodnevnim satima suncu. Ja sam zapravo osjetiti uzdignutim po prvi put u neko vrijeme.

08:00 - Nakon kupka s Rosalie, stavili smo je u krevet i gledati konačni epizodu Desperate Housewives - smo što naš put kroz cijeli program zajedno oko godinu dana.

09:30 - Bedtime, i Tim i ja napokon imam malo vremena zajedno sami. Zaspao sam čim glavu udari jastuk.

Mama čiji drugi Trudnoća se vrti oko nje malu djecu

Želim da dostave svoju trudnoću dnevnik? E-mail [email protected] početak.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

8-godišnja devojčica diskvalifikovana iz fudbalske utakmice za gledanje kao dečaka

Post Roditeljstvo

Channing tatum nas je izvukao s lijepim pismom njegovoj ćerki

Post Roditeljstvo

Nedostajala sam se s djecom zbog perila

Post Roditeljstvo

Chrissy teigen je objavio video o luni koji peva originalnu pesmu i umiremo

Post Roditeljstvo

Kako je to biti trudno kada već imaš decu

Post Roditeljstvo

U nama je olimpijski tim imao samo jednu mamu i ona je samo osvojila zlato

Post Roditeljstvo

Kako podižem feminističkog sina

Post Roditeljstvo

Ove zahvale za decu su dovoljno jednostavne za najmanju ruku

Post Roditeljstvo

Kako sam pronašao unutrašnji mir na jogi mat s mojim Toddlerom

Post Roditeljstvo

2018 je bila godina jedinstvenog imena bebe

Post Roditeljstvo

Lauren conrad-ov 4 ladylike zakoni teorije trudnoće

Post Roditeljstvo

7 stvari koje vaši prijatelji bez djeteta žele da znate