Dječije knjige koje podučavaju raznolikost su važnije nego ikad | BA.burnbrightlove.com

Dječije knjige koje podučavaju raznolikost su važnije nego ikad

Dječije knjige koje podučavaju raznolikost su važnije nego ikad

Ako smo morali suziti brige o našem novom predsjedničke administracije na samo jednu, za imperativ nas verovatno bi na činjenicu da je naš novi predsjednik pokušava da zatvori američki granice i jedan od čitave grupe ljudi koje vidi kao prijetnju. On je postavljanje opasan primjer za ljude u SAD-u, a sada - više nego ikad - to je na nama je da naučimo našu djecu o važnosti tolerancije i različitosti.

Verovatno već znate da vaša djeca gledaju sve što radite, za bolje ili lošije. I kao rezultat toga, pogled na svijet da predstaviti ih u mladim godinama će se držati s njima dobro u odrasloj dobi. Čitanje na djecu o različitim kulturama, rasama, pa čak i rodnih identiteta mogu otvoriti svoj um - i njihova srca.

Ponekad ovi razgovori su teško imati, ali to očaravajuće dječje knjige čine ga puno lakše početi uvođenje različitosti kod kuće.

1.One Zelena jabuka

Suočavanje sa izazovima kao novi klinac u novoj zemlji sa novim jezikom, Farah pronalazi udobnost u sličnosti nađe na izlet na jabuku voćnjak. Kao klasi radi zajedno kako bi jabučni, mladi muslimanski imigrant počinje da se poveže sa svojim školskim drugovima kada shvati što je potrebno više vrsta jabuka kako bi slatko piće. Jedan Zelena jabuka Eve strnadica je usmjeren na djecu uzrasta od 4 i više. (Amazon.com, $ 14)

2.Two gospođa Gibsona

U svijetu u kojem Biracial childrenare postao najveći, ovaj dirljivi dječje knjige slavi kulturnu raznolikost isticanjem odnosa devojčica je sa njom japanskom majku i afro-američkog baka. Iako je priča uči djecu o različitosti, to je lekcija koju prednosti dolaze u te razlike, posebno u svoju porodicu, koja prolazi kroz. Dva gospođa Gibsonsby Toyomi Igus je pogodan za djecu stariju od 6 godina i više. (Valore Knjige, $ 6)

Ne Effing Ask Me 'Koliko My Kid Cost'

3. I Am Jazz

Ova djeca knjiga o mladoj transrodne girlmade veliki prasak kada je izašla u 2014. U knjizi, preporučuje se za dobi od 4 do 8, Jazz Jennings govori svoju priču o tranziciji kao dijete u novom milenijumu. Jazz, koji je kasnije dobio je TLC serije istog naziva, objašnjava kako je to biti dijete transrodne na način da većina mladih deca mogu shvatiti. Kao Laverne Cox Orange je novi Blackput to tako dobro u svojoj knjige: "Ovo je osnovni alat za roditelje i nastavnike da dijele s djecom da li ta djeca identifikuju kao trans ili ne." (Amazon.com, $ 13)

4.Little Plava i malu žutu

Prvobitno napisano u vreme kada trke su često razdvojeni, dva mala točkice boje čine prijateljstvo predstavlja zelena boja koja nije prihvaćena od strane svih, odnosno njihovi roditelji. Međutim, poruka tolerancije i prihvatanja kulturne raznolikosti se isporučuje kroz miješanje boje od strane roditelja i sami na kraju. Mala plava i malo Yellowby Lav Lionni je sjajan knjiga za djecu predškolskog i šire. (Barnes & Noble, $ 12)

5.Jack & Jim

Sa porukama tolerancije i ljepotu različitosti utkana u priče o dvije ptice iz različitih dijelova svijeta, djeca će shvatiti lako razumljive poruke prikazano na akvarel umjetničko djelo Kitty Crowther. Djeca će naučiti da prijateljstvo ptica 'zasniva se na ono što je izvan njihove perje - ono što je u njihovim hearts.Jack i Jim Kitty Crowther je savršena za mališane uzrasta od 4 do 8. (Valore Knjige, $ 53)

6.The Big Orange splot

Poruka individualnost i samo-aktualizaciju se lako isporučena kada je gospodin Plumbean kući poprskan narančasta boja. Iako je izbor pravi slikati svoju kuću u raznobojne nijanse je odgovor na netoleranciju svog susjeda, lekciju da prihvate ljude kao što je primljen se glasno i jasno malu djecu i razred-Schoolers slično. The Big Orange Splotby Daniel Manus Pinkwater je usmjerena prema djeci uzrasta od 4 i više. (Barnes & Noble, $ 7)

Sljedeći up: Chocolate Milk, por favor!

1 od 2Tagged u

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Nisam shvatio da je moja mama bila bezobrazna dok nisam imao dete

Post Roditeljstvo

Majka dojilja odveo je bebu od nje na aerodromu

Post Roditeljstvo

Kim Kardašian zapad govori o gubitku embriona i izboru surogatnosti

Post Roditeljstvo

Drago mi je što sam u trudnoći otišao u orgiju

Post Roditeljstvo

Ova majka se trudila da poremeti hranu tokom trudnoće

Post Roditeljstvo

Kirsten dunst potvrđuje trudnoću sa zapanjujući Rodarte

Post Roditeljstvo

Ništa vam ne govori o bebi

Post Roditeljstvo

Prva mama koja je otpuštena tokom trudnoće

Post Roditeljstvo

Kako napraviti svoj dom na sigurnom - i zdrav - za djecu

Post Roditeljstvo

7 savjeta za odmor sa drugim porodicama

Post Roditeljstvo

Moja postpartalna depresija nije izgledala kao ono što sam očekivao

Post Roditeljstvo

Kako je to biti trudno nakon što se oporavite od anoreksije