Da li vaše dete igra muzički instrument? | BA.burnbrightlove.com

Da li vaše dete igra muzički instrument?

Da li vaše dete igra muzički instrument?

Kada vaše dijete dođe kući iz škole s tim strašna rekorder ili bend se prijavite forma - ili čak i ako se mole za bubanj lekcije u nadi da postane rock zvijezda - koji je tvoj prvi instinkt? Kandidirati za brda sa svojim rukama zasađeno preko ušiju? Pa, može i ne mora biti oduševljen da nauče da oslanjajući se u sve to muzički din može biti jedan od najboljih stvari koje ćete ikada učiniti za svoje dijete. Dok da, pupoljke muzičari mogu biti prilično teško na uši, njegovanje muzički interes ima mnoštvo prednosti za djecu.

Ali u riječi velikog LeVar Burton, ne morate uzeti moju riječ za to. Stručnjaci se slažu da igraju instrument vašem djetetu daje priliku da iskustvo učenja u cjelini novi način - onaj koji može imati pozitivan utjecaj na njihovo povjerenje izvan učionice. "Učenje muzički instrument može poboljšati živote djece eksponencijalno i na mnogim nivoima", kaže dr Sean M. Parr, doktorat i profesor muzike Saint Anselm College. Dakle, da li je vaš dečko je plunking dalje na klaviru ili priprema za svoju prvu godinu u osnovnoj školi bend, evo nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo da bude 100 posto na brodu, čepovi za uši i sve.

Malu djecu s Downovim sindromom Sings Duet With Sestro, Svjetska Melts

Njeguje povjerenje

Naravno, prvim notama iz klarinet vašeg djeteta može biti više podsjeća na Squidward od Benny Goodman, ali je ubrzo, onih glupih squawks će zamijeniti bilješke - i onda (* daha *!) Melodiju. Jednom kada vaše dijete dobije naviknem, vi zapravo može početi da uživaju u svojoj muzici, pa ćete vjerojatno vidjeti svoje povjerenje počinje da raste. "Najočitiji prednosti vidim su povećane samopouzdanje i self-vrijedi koji dolaze uz mogućnosti da pozitivno izraziti sebe", kaže Alissa Musto, muzički obrazovanje zagovornik i privatnih klavir i vokal trener sa sjedištem u Bostonu. "Gledajući transformacije i uzbuđenje od ovih studenata kao rezultat muzičkog obrazovanja je zaista inspirativno mene i potvrđuje moj trud u muzičko obrazovanje zastupanja."

Ona koristi mozak

Ne samo da slušaju muziku poboljšanje određenih funkcija mozga, ali učenje zapravo reprodukciju muzike može poboljšati prostorne reasoningtoo. Dodati da na to da djeca koja imaju bolju prostornu obrazloženje skillstend učiniti bolje u matematici - i muzike odjednom postaje geometrija alata. Kako o tome?

Također, koristi se ne zaustavljaju u matematici. Parr napominje, "uputstvo Muzika tijekom djetinjstva može poboljšati verbalno razumijevanje, perceptivnih organizacija, brzinu obrade i slobodu od ometanja." Sve su to, naravno, vitalne komponente akademskog uspjeha.

Stvari ne moraju biti "Kid-friendly" biti Kid-friendly

Promoviše grupa odgovornost

Ako dijete ima šansu da se bave glazbu u grupnom okruženju - kao što je u orkestru, a marš bend ili, da, čak i rock bend - to timski rad ide dug put ka promoviranju lične i društvene odgovornosti. "Ako dijete ima priliku igrati taj instrument sa vršnjacima u ansamblu, tu je socijalni element, kao i da mogu biti vrlo efektan", rekao je Virginia Johnston, izvršni direktor Discovery orkestar, neprofitna muzičko obrazovanje organizacije. U grupnom okruženju, pojedinci nisu samo odgovorni za svoje uspjehe; oni su odgovorni za uspjeh grupe, kao i, što pomaže dodatno zaokružuju uspješan društveni razvoj djeteta.

Uči disciplina

Gabriella Sanna, izvršni direktor projekta STEP (string trening program obrazovanja), kaže da to nije samo o muzici klinci su izloženi. To je ujedno i vještine života razvijaju dok uče glazbu - koja se može primijeniti i na druga područja života. "Muzika može promovirati izrade kao studenti traže da se fino podešavanje njihove glazbe vještina; glazba promovira dostignuća, kao učenje instrumenta i novih glazbenih često može biti izazov, ali nagrada", objašnjava ona. "Muzika može borbi protiv stresa i naučiti disciplini."

Poboljšava emocionalno blagostanje

"Muzika instrukcija može čak imati pozitivan učinak na emocionalnu svijest i sofisticiranosti", objašnjava Parr. A 1995 Jenlink studija je pokazala da je muzika-instrukcija programhelped djecu osjećati manje otuđeno, promovirao individualni rast i pruža snažnu vezu između kuće i škole. Još jedna studija objavljena u časopisu Journal of Research in Muzika Educationshows da su programi muzičko-obrazovanje može pomoći pozitivno uticati na živote riziku kidsin posebno.

Pink Jungle Muzika, Deca i Baddassery u svom novom Dokumentarni

Tako da bend već zajedno!

Ako si i dalje neodlučan ohrabruje vaš mali maestro da neki instrument (i da, to vrišti rani ulazak u Recorderland je često prvi korak), budite sigurni da ih willbenefit - i vi - na duge staze. Reprodukcija glazbe može ići dug put prema pomažući vaše dijete postane više dobro zaokružen student, razvijanje vještina i samopoštovanje i postaje dio zabave i podršku u zajednici - a navodno razvija tajni matematike sposobnosti da se pokrene. Zašto onda i dalje odlučuje? Nađem rekorder (ili suptilniji instrument) i počnemo.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kada uzeti svoje dete kod doktora protiv teške kože kod kuće

Post Roditeljstvo

Kako podižem feminističkog sina

Post Roditeljstvo

Konačno, roditeljski izvještaji su ovdje

Post Roditeljstvo

3 načina pametnih roditelja pomažu njihovoj djeci da greške pretvore u uspjeh

Post Roditeljstvo

Dve sestre isporučuju decu za decu u istoj bolnici

Post Roditeljstvo

Katherine heigl & Josh Kelley odlaze u Meksiko za prvi odmor kao porodica od 5 godina

Post Roditeljstvo

Luke Brajan otvara se o usvajanju djece njegove sestre

Post Roditeljstvo

9 načina da vaše dijete bude genije novca (čak i ako niste)

Post Roditeljstvo

Angelina Jolie predaje svojoj djeci nekoliko važnih lekcija za život

Post Roditeljstvo

Vaša vibracija privlači tvoje pleme: gde da pronađete mamu prijatelje

Post Roditeljstvo

Bipov Carly Waddell otkriva ultrazvučnu sliku neoperativnog fetusa

Post Roditeljstvo

5 stvari koje ova mama stvarno želi za Božić