Da li škole trebaju da djeca nauče kurzivu? | BA.burnbrightlove.com

Da li škole trebaju da djeca nauče kurzivu?

Da li škole trebaju da djeca nauče kurzivu?

Cursive je debatovalo predmet u obrazovanju - i na roditeljstvo. Uostalom, zar ne predaje rukopis pomalo zastarela? Sigurno nije bio posebno popularan u posljednjih nekoliko godina sa svojim isključenja iz zajedničke jezgre u javnim školama. Ali, iznenađenje: Stručnjaci kažu da može biti koristi za vježbanje dobro, staromodan rukopis. I tu je zapravo sada skok u državama prolazu ili rade na zakonodavstvu da se učenje kurzivom obavezno - Da, potrebna - u školama. Na primjer, račun Indiana zahtijeva učenje kurzivom prošlo samo prošlog mjeseca, prenosi Tribune-Star. Mogao cursive biti pravi povratak?

Mozak-zgrada koristi kurzivom je takođe su dokumentirana češće u proteklih nekoliko godina: Dokazano je da stimuliše mozak sinapsi i sinhronicitet između lijeve i desne hemisfere prema Psihologija danas. Studija objavljena u Psychological Science pokazuje djecu zadržavaju učenje betterwhen uzimaju bilješke ručno (umjesto kucanja). I zanimljivo, radni terapeut Suzanne Baruch Asherson piše The New York Timesthat "The College Odbor je utvrdio da studenti koji su pisali u kurzivu za esej dio SAT postigao nešto veći od onih koji su štampane." Fascinantno!

Ali postoje roditelji i vaspitači tako koji ostaju uvjereni. Debate.org je "Da li pisanje kurzivom se uči u školama?" post ima 66 posto odgovor da. Dakle, koji su drugi 34 posto?

Kako napraviti Travel With Kids Way Lakše

Mama dva Robynn Markus, za jedan. Ona ne vidi nikakvu korist za kurzivan učenje. "Ono što je za to ikada?", Pita ona.

Docent obrazovanja Morgan Polikoff je također mišljenja da kurzivom treba dozvoliti da umiru. "Vrlo male proporcije odraslih koriste kurzivom za svoje pisanje iz dana u dan", piše on u The New York Times. "Mnogo naših komunikacija se vrši na tastaturi, a ostatak se vrši ispis." Polikoff tvrdi da zajedničke jezgre nastavnog plana i programa sada koristi u školama već ima dovoljno predmeta; dodajući cursive bi to manje fokusirani.

S druge strane, mama od tri Rebecca Morrissey je zadovoljan svojom starijom djecu naučili kurzivom u trećem razredu na njihove javne osnovne škole, a ona se raduje da je najmlađi učenje kao dobro. "Drago mi je što su naučili, tako da se mogu prijaviti svoja imena, pročitajte pisanje drugome pa su (nadamo se) može imati još jedan tradicionalan način komunikacije. Razvojno, mislim da je poboljšala svoje rukopis. "

Jedna mama od četiri, Hayley King, je tako pro-kurzivom, ona je čak i ona uči sama. "Ja matična škola - su domaći školovani - moja djeca i ja sam vrlo pro-učenje kurzivom. Postoji mnogo, mnogo razloga zašto, ali neke od glavnih one sa vrha moje glave uče kako se pišu potpisa, čitajući stare dokumente, itd "

Mama dva Claudia De La Torre ima trećeg razreda koji je kurzivom učenje. "Volim ga, i njen učitelj ih se uči upisivanjem vještine", kaže De La Torre. "Moja kćerka ima neuredan pisanje, ali joj je kurzivom je uredan."

Treba Vaše djece Igranje Musical Instrument?

Neki pedagozi i roditelji ostaju na ogradu. Nastavnika i mama Lindsey Anderson kaže da ovisi o akademskim situaciji djeteta. "Kao učitelj, ja sam pro-kurzivom ako student je čitanje i pisanje na ili iznad razine razreda. Ali ako vaša djeca se bore, ja bih iskoristiti vrijeme da se fokusira na osnovama. U mom razredu, nikada ne bih uzeti vremena da kurzivom ako djecu nije mogao ni čitati ni pisati na nivou trećeg razreda. Ali idealno, [kurzivom je] korisno. "

Drugog roditelja i nastavnika, Megan Linares, osjeća slično. "Naučio sam srednju školu za 10 i više godina, i potpuno se slažem sa ovim. U idealnom slučaju, [kurzivom] bi se uči, ali ima toliko studenata koji su iza koje ne mogu shvatiti zašto to nije uvijek uči. Ono što me smeta je da mislim da se ponekad ne uči jer ima toliko fokus na stanje testiranja. "

Osim testiranja, slanje poruka i kucanje također nedvojbeno čuvaju djecu od kurzivom. Ali jedna poduzetničke rabin, Issamar Ginzberg, nada da će ohrabriti rukopis kroz njegov novi obrazovni flash kartica igre, Online Cursive. On postavlja pitanje: Šta se dešava kada klinci ne mogu koristiti svoje ručne spravice da se bilješke ili se neophodan dokument? "Ako ne možete uzeti bilješke, ako ne možete napisati ček ili kratku poruku u kurzivu, to je brod pun problema osim gubitka važan istorijski vezu", kaže Ginzberg.

Praktičnost i istorijske zahvalnost na stranu, Ginzberg napominje moć mozga jačanje rukopisa. "Kada se zapisati ono što čujete, vi ćete zapamtiti što ste čuli mnogo bolje nego samo sluha i hopingyou sjećam", kaže Ginzberg. "Pisanje za razliku od kucanje koristi više dijelova mozga, koji pomaže strahovito u memoriju. Bolje zadržavanje znači da nije samo čuo, ali zapravo naučili. "

"Postoji mit da u eri kompjutera, ne treba nam rukopis. To nije ono što naše istraživanje pokazuje ", rekao je University of Washington profesor Virginia Berningera The Washington Post. Berninger je koautor studije koje razrađuju na njoj nalaze. "Ono što smo otkrili je da su djeca do otprilike razreda šest pisali više riječi, pisanje brže i izražavanje više ideja, ako bi mogli koristiti rukopis - štampanje ili kurzivom -., Nego da su koristili tastature"

Kako razgovarati s Kids o drogama i alkohol

Ali evo u čemu je stvar: Većina dokazane prednosti pisanja rukom su upravo to: koristi od pisanja rukom, a ne nužno pisanje kurzivom posebno. Dakle, oni koji su na ogradi o tome da li kurzivom učenje je bilo morevaluable nego jednostavno učenje pisanja i pisati dobro - dobro, oni imaju svako pravo biti na ogradu.

Čak Ginzberg priznaje da je sama po sebi kurzivom je praksa manje nego uzbudljivo. "Stari aktivnost klase pod nazivom" rukopis "da se u školama imali kada sam bio klinac bio notfun", prisjeća se on. "Izazov gejmifikacije i izradu obrazovanje zabava je ključ za čuvanje sljedeću generaciju zaintrigiralo i uključeni."

Srećom, tu je vjerojatno aplikacija za to.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Puder za bebe izgleda sigurno, ali stvarno je loše za tvoju bebu

Post Roditeljstvo

Moram reći mojoj muslimanskoj djeci da ih neki ljudi nikad neće prihvatiti

Post Roditeljstvo

25 elf na polici ideje da vas vode do Božića

Post Roditeljstvo

Ove same po sebi lažne karte čine čišćenje zabavno (da, stvarno)

Post Roditeljstvo

7 smešno laku noć halloween kostime koristeći samo slagalice

Post Roditeljstvo

Trudnica Kylie Jenner i njeno stablo od 20 stopa stižu uzbuđenje

Post Roditeljstvo

Zadivljujuće domaće košarice za easteruse možete uraditi to sami u trenutku

Post Roditeljstvo

5 Amazon cyber ponekad igračka se bavi nabavkom ASAP-a

Post Roditeljstvo

Najbolji letnji kampovi u SAD za decu sa jedinstvenim interesima

Post Roditeljstvo

10 naših omiljenih podstanica trudnoće

Post Roditeljstvo

Prema nauci, majke su nesrećne

Post Roditeljstvo

Kako prepoznati znake seksualnog napada na djecu - i šta dalje