Da li je LGBTQ ili saveznik, najnovija Barbie je strava | BA.burnbrightlove.com

Da li je LGBTQ ili saveznik, najnovija Barbie je strava

Da li je LGBTQ ili saveznik, najnovija Barbie je strava

Barbie - bez obzira na njen trajno karminom namazanim prijatan osmijeh - bio je kontroverzan lik već godinama kao ona borila da ide u korak sa vremenom i grana iz nje heteronormativnom, sve-roze-sve život slobodno. I Barbie za kavu Mattel je često bio kritikovan zbog šire nerealna tijelo proportions- nešto Barbie mnogi su tvrdili imati štetan učinak na samospoznaje mlade djevojke.

U posljednjih nekoliko godina, međutim, Mattel je dao Barbie brojne novu šminku - i ne, ne ", manikir i pucanja" vrsta. Najnovije izdanje andforward razmišljanja pomodnim? Dvije lutke - Barbie i "prijatelj" (više o tome kasnije) bloger Aimee Song sportski kockasti T-komadi s "Ljubav pobjeđuje" ukrašen preko njih na jakom duge slovima.

U realnom životu Song, čiji Barbie versionhit police ranije ove godine, dizajnirao "Ljubav pobjeđuje" majice za Pride Mjesec, iu potpunosti polovina prihoda od košulje su donirana Trevor Project, koji podržava LGBTQ mladima. Song pridružuje redova Misty Copeland i Ibtihaj Muhammad- modeli moderne uloga koji je također pozdravio vlastite Barbie replike ove godine.

Ali OK, dama lutke u "ljubav pobjeda" majice: Jesu li ovo (napokon) gej Barbike ili šta?

Ponosan nositi "Ljubav pobjeđuje" majica s @songofstyle! Jeste li znali da je njena ekskluzivne majice koristi različite uzroke i neprofitne organizacije? Takva inspirativan inicijativu i nevjerojatan par dana sam proveo sa Aimee, ona je lutka! #barbie #barbiestyle

Par se pojavio na službenoj Barbie Instagram (od courseBarbie ima Instagram račun) i navijači navijali za razvoj.

"Kćeri Moja devojka i to ponosan korak mama su oboje opsjednuti Barbie - hvala vam što ste nam pokazuje kako da osvojite s ljubavlju i prihvatanje", oduševljeno jedan komentator.

"Odrastao sam igrajući s Barbie lutkama i kao član LGBT + zajednice moje srce je puno sa ovom čudesnom korak ka ravnopravnosti u medijima", rekao je drugi.

Treći je napisao: "Sljedeći korak za Barbie je da proširi svoje dostupne tonove kože i tipove kose! Potrudimo svaka djevojka i dječak i mogu dobiti barbiku koja ih predstavlja!"

Barbie Promjene su dobri, ali oni neće da Fix Girls 'pitanja Body-slika

Dva Barbies na Instagram Slika navelo neke komentatori da pitam da li su par - (! * Daha *), ako je to bila sugestija da Barbie može biti peder sebe.

"Barbie ima GF, a ja ne? Lažne vijesti", napisao je jedan.

"Barbie je BIcon, lol Nazovite to Bar-BI", našalio se drugi.

"Takav inspiracija! Ovo pokazuje da čak femmes su bi!" rekao je drugi. Mattel nije službeno oglasila na Barbie seksualnosti, ali mnogi navijači su zadovoljni što Barbie je sada barem službeni saveznik LGBTQ zajednice.

Novi "Oblo" Barbie zaista izgleda kao neki od nas

Čak i ako ti tražioci lezbijski Barbies smo čekali, međutim, oni nisu prvi. 2016. Godine, Mattel prvo oduševio, a zatim krajnje razočaran, navijači najavljujući prvi lezbijski Barbie- u obliku američkih Soccer Star i osvajač zlatne medalje Abby Wambach - a zatim razbijanje vijest da je Abby lutka bila je jedan-off za sebe Wambach i neće biti dostupan za kupovinu. Ovo je bio zaista bezveze potez, pogotovo jer Mattel objavio Abby lutka na veliku pompu kao dio svog Shero linije.

To nas ostavlja blago nervozan zbog nedavnog "oslobađanje" prvog hidžab nosi Barbie na osnovu navedenih muslimansko-američki olimpijske medalje Ibtihaj Muhammad, još jedan dodatak Shero liniju. Hoće li Mattel odbijaju za proizvodnju i prodaju ove revolucionarne lutka previše?

Ništa slično dobiti svoju @Barbie lutka !! Čitljiv Počašćen sam. Možda joj treba odijelo da ide surfanje? (Aka, sandoline i nikad ustati) #beachbarbie #sickhair

Barem Wambach volio lutka dobila (mislim, svi mi). Ona je rekla: "Sve super momci će htjeti ovo." I tako su učinili - i učiniti. Možemo dati deci priliku da posjedujete jednu od tih lutaka još, Mattel?

@trihardannetteThis je bio jedan od vrste lutke napravljen za Abby i nije dostupan za kupovinu. Žao nam je za bilo razočaranje!

- Mattel (@Mattel) 8 Februar 2016

Bilo bi nam drago neke odgovore, ali Mattel je ostao prilično mirno na tu temu. Tako je Ken, što se toga tiče. Hmm.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kako sam pronašao unutrašnji mir na jogi mat s mojim Toddlerom

Post Roditeljstvo

Da li je Nitrous oxide još uvek stvar i da li bi roditelji trebali biti zabrinuti?

Post Roditeljstvo

Fotografija bebe Born inside caul je zapanjujuća

Post Roditeljstvo

Trudnica Kylie Jenner i njeno stablo od 20 stopa stižu uzbuđenje

Post Roditeljstvo

Unutar instagram fenomena ponovo rođenih lutaka

Post Roditeljstvo

Saveti za djecu za radne roditelje

Post Roditeljstvo

Snažna imena beba za vašeg prirodnog rođenog lidera

Post Roditeljstvo

Ove same po sebi lažne karte čine čišćenje zabavno (da, stvarno)

Post Roditeljstvo

Zašto imam velike probleme sa 13 razloga zašto

Post Roditeljstvo

7 načina da motivirate svoju djecu da nauče kako da kažu vrijeme

Post Roditeljstvo

Šta je sindrom abstinencije neonatalnih slučajeva i kako možemo pomoći inficiranim bebama?

Post Roditeljstvo

Ova majka se trudila da poremeti hranu tokom trudnoće