Čudne stvari o kojima nikad niste pričali pre nego što ste imali decu | BA.burnbrightlove.com

Čudne stvari o kojima nikad niste pričali pre nego što ste imali decu

Čudne stvari o kojima nikad niste pričali pre nego što ste imali decu

Moja dva predškolci su nepresušan izvor neočekivanih pitanja i komentari - od "Šta nečije duh izgleda?" da "Zar nije naporan rad koji imaju dvoje djece?"

"Naravno", odgovorio sam na ovo drugo.

"Ali ti nas slučajno imali", nastavio je, "zato što sada nije kako je bilo teško?" Oh boy.

Onda je vrijeme moj sin mi je rekao da se bojao vjeverice smo vidjeli na našim šetnju. Uverio sam mu da ne treba da se plaše naše čupave repom susjeda. Onda za ostatak hoda, mogao sam da ga čuje ponavlja sigurnost mantre od njegovih kolica: "Vjeverice su me neće uhvatiti. Veverice neće postaviti vatru. "

Objašnjavajući zašto se ne treba da se plaše sitnih glodara palikuće nije ono što sam zamišljala kada sam zamišljala majčinstvo. Ali drago mi je da je moja realnost. Ispod, osam drugih mame dijele kako svojim svakodnevnim razgovorima su se promijenile za čudnija - i često bolje - od deci.

17 Throwback igračke Inspire Nostalgija

Pisac Adele Oliveirasays na nju 3-godišnja kćerka je stvarno u dinosauri... I njihove smrtnosti. "[Ona] opsjednut sa činjenicom da su svi dinosaurusi su mrtvi, a najčešće će pjevati pjesme o" asteroid koji je pogodio Zemlju, ' ", rekao je Oliveira. "Ne znam koliko puta i različitih načina sam pokušao da odgovori na pitanje ', ali mama, whydid svi dinosaurusi umrijeti?" "Što? Možete Nikada nismo razmišljali o smrti dinosaura u svoj stari život? Pa, dobrodošli na novi kurs u praistorijskih reptila - predaje prohodala.

Bloger Amy Lernerasks za definiciju "čudno". "Prošlo je 10-plus godina od kada sam imao normalan razgovor sa suprugom", kaže ona post-klinac komunikaciju. "Ja ne znam šta je više čudno." Ponekad, to nije ono što pričamo, ali ono što don'ttalk oko.

5 Ways svoju djecu 'Favorit Igračke zapravo imaju Scientific Prednosti

Naravno, mnogi roditelji mogu potvrditi da je nezgodan posao koji se stalno objašnjava ono što je i nije društveno prihvatljivo veze sa jednim genitalije. Pisac Kristi PAHR kaže da joj je glavna tema razgovora ovih dana je "zašto je neprikladno da dotakne svoj penis za stolom."

"Moj 2-godišnjak ima mnogo pitanja o duhovima i kuda idu", kaže pisac Danielle Dreger-Babbitt. ". Ja se nisam zamišljao da ću zapamtiti dijalog iz Automobili" To je mnogo govora o nekoliko potpuno nepovezane teme: sablasno alkoholna pića i animirani vozila. (Ili arethey nepovezane? Mi ćemo morati pitati dijete Dreger-Babbitt je o tome.)

Madonna postova Rijetke fotografije sa svih 6 Deca za rođendan

Pisac Emily Popekbrings se još jedan mnogi roditelji znaju i vole: izmetom. "SO. MNOGO. Izmet. TALK ", kaže ona. Ali ozbiljno, zašto su klinci toliko opsjednut sa ovim?

Roditeljstvo bloggerShannon Brescher Sheacan Komesarijata. "Moj sin je pokupio jedan od njegovih omiljenih pjesama iz druge predškolske djece: 'La la la la sranju.' I moj brat-in-zakon ga naučili refren iz Južne Park'Poo-Choo Train 'pjesmu. (Srećom, nijedan od stihova, iako.) "Kada njen sin ne peva o poo-Choo vlak, on je razgovor o stvarnim vozovima. "Ne tehničkim detaljima - moj sin je samo 4 - ali ideja vozova u cjelini", ona pojašnjava. "Ulaze i izlaze iz stanice, teretnih vozova protiv metro, i tako dalje." Blještavoj!

"Upravo sam se prijavila za čudovište kamion lista reli-mail", bloger Liz Moorheadadmits, slanje duž krik lice emoji naglasiti da je u pravu. I kao da to nije dovoljno loše, ona je također bila prisiljena da odgovori na prastaro pitanje: "Zašto imamo sline?" Zato što smo upravo radimo, klinci. Zbog toga.

Ali, možda najviše jedinstvena od svih:. "Moj 4-godišnji sin opsjednut mekušaca - posebno hobotnica", akcija pisac Grace po Lee "Ja sam tako naučio muchabout njih Jeste li znali ženski hobotnice prestane jesti nakon što je ona. Polaže jaja, a zatim umire kada su oni skovali? Razgovarajte o mučenika mama ". Iako, podležući beskrajne rasprave o životnim ciklusima mekušaca je još jedan oblik mučeništva sigurno.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Povoljne destinacije za proleće koje vam mogu priuštiti porodici

Post Roditeljstvo

Mckayla maroneyova mama kaže: ovo proždire moju ćerku

Post Roditeljstvo

Jimmy Kimmel & channing tatum piju svoje kćerke nad Halloween Candy

Post Roditeljstvo

Programi povratka su najnoviji trend koji pomaže radnim mamama

Post Roditeljstvo

10 najsmešnijih tweetova od roditelja ove nedelje

Post Roditeljstvo

Kristin Dejvis priznaje da je Donald Trump uplašena zbog svoje ćerke

Post Roditeljstvo

Doveova nova beba linija postaje stvarno o materinstvu

Post Roditeljstvo

Napravite sopstvene dragocene posjete sa domaćim ukrasima za ručno otisak

Post Roditeljstvo

Vanessa Lachey deli detalje o prevremenom rođenju sina

Post Roditeljstvo

Ellen degeneres pokreće novu kolekciju za bebe

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: zašto ljudi traže bump pics na facebook-u?

Post Roditeljstvo

Kate Middleton započinje 3. tromesečje trudnoće igrajući hokeju na ledu ?!