Belgijski model otkriva da je interseksualan, govori za interseksualnu decu | BA.burnbrightlove.com

Belgijski model otkriva da je interseksualan, govori za interseksualnu decu

Belgijski model otkriva da je interseksualan, govori za interseksualnu decu

To je uvijek dobra dan kada novi glas izlazi da se bori protiv tabua i za ravnopravnost dele istinu o sebi. Danas, to je belgijski model Hanne Gaby Odiele, koji je otkrio je u ekskluzivnom intervjuu za USA Todaythat ona interseksualne.

Prva interseksualne rodni list izdat u SAD-u

Za one koji su nejasno o tome što je "interseksualne" znači, evo kako Intersex Society of North America definiše: " 'Intersex" je opći termin koji se koristi za različite uvjete u kojima je osoba rođena sa reproduktivnim ili seksualno anatomiju [ili hromozoma] koji su Vam se ne uklapa tipične definicije muškog ili ženskog. " U slučaju Odiele, na primer, je rođena sa androgena Neosetljivost sindrom, što znači da ona ima XY kromosoma obično naći samo kod muškaraca. Ona je također rođena s internim, nespušteni testisi. Oko 1,7 posto populacije rađa interseksualne, što je, kako u članku ističe, otprilike isti broj ljudi koji su rođeni crvenokose.

"To je važan dio mog života da razgovaramo o ovome. U ovom trenutku, u današnje doba, trebalo bi da bude savršeno u redu da razgovaramo o ovome", rekao je Odiele USA Today.

Od posebnog značaja za ovaj model je pitanje operacija izvodi na interseksualne djecu prije nego su dovoljno stari da shvate šta to znači i šta žele. Odiele roditelji su nam rekli da joj je interni testisi su rizik od raka, pa je imala operaciju u dobi od 10 do ih uklonjen. Mnogi interseksualne djevojke će imati ovu operaciju kao bebe. Je ISNA tvrdi da je od "je rijedak prije puberteta rak testisa," djevojke treba dozvoliti da ovu odluku za sebe kasnije u životu.

6 pitanja sliku tijelo ne želim da moja kćer naslijediti od nje misica baka

Da je operacija bila teška za Odiele, kao što je to druga operacija je imala u 18 rekonstruirati vaginu. "Nije to velika bića interseksualne dogovor", rekla je ona, "Ako su bili samo iskren od početka. On je postao traume zbog onoga što su radili. Ja sam ponosan što interseksualne, ali vrlo ljut da su te operacije i dalje događa. "

Kada se dijete rodi sa razlikom, instinkt mnogih roditelja je da se "popraviti", tako da njihovo dijete neće morati da nose bol biti drugačiji. Rodio sam se sa tjelesnim invaliditetom, i moja majka su dobili sugestije od doktora za operacije koja bi mogla da me više "normalno". Srećom, ona je rekla ne da ih sve. Znati da su operisali uz dozvolu roditelja kako bi se promijenila morate biti bolan osjećaj, posebno kada je razlog kozmetičke ili nepotrebne. Svi želimo da se osjećaju da smo uvek bili bezuvjetno volio. Naša tijela su naše najdragocjenije i osobne imovine, a može osjećati kao prekršaj ga mijenjati - čak i ako je mislio da je u našem najboljem interesu - bez naše potpun pristanak.

Odiele i druge interseksualne zagovornici nadaju da će njena priča pomoći u podizanju svijesti o tome šta znači biti interseksualne i da roditelji različito razmišljaju o pristane na nepotrebne i potencijalno emocionalno ožiljci operacije za interseksualne djecu.

U razgovoru sa svojim decu o svojoj seksualnosti

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Konačno, roditeljski izvještaji su ovdje

Post Roditeljstvo

10 poklona za dječiji tuš koji su izmjenjivači igara za nove roditelje

Post Roditeljstvo

Zašto je 8-godišnja Dijega Luna podelila tajne zvezdanih ratova

Post Roditeljstvo

5 Reality of Being parennial (to je milenijalni roditelj icymi)

Post Roditeljstvo

Naš omiljeni Oskar trend? mame na crvenom tepihu

Post Roditeljstvo

Ažuriranje: Kim Kardashian zapadno konačno potvrđuje trudnoću surrogata

Post Roditeljstvo

Tehnike svesnosti kako bi pomogli vašoj deci da smanje svoju anksioznost u školi

Post Roditeljstvo

10 Sveti patrik dan zelene hrane recepti djeca će apsolutno voleti

Post Roditeljstvo

Petogodišnja devojka je zamolila da promeni odeću, a izvršni direktor se složio

Post Roditeljstvo

Zašto je biti nova majka najteži posao ikada - i kako se nositi

Post Roditeljstvo

Kako me mentalna bol u kćeri čini boljem mamom

Post Roditeljstvo

Uh-oh, ćerka Tine Fey želi da bude Regina Džordž