Amazon je naložio da vrati roditelje za kupovinu njihovih djece u aplikaciji | BA.burnbrightlove.com

Amazon je naložio da vrati roditelje za kupovinu njihovih djece u aplikaciji

Amazon je naložio da vrati roditelje za kupovinu njihovih djece u aplikaciji

Hej, roditelji! Imajte na umu da put morao da proda kuću jer Vaš klinac potrošio sav svoj novac kupnje pretend domaće životinje ili mjehurića ili bilo na njihovim Kindle Fire? Pa, imamo dobre vijesti za vas: savezni sudija je naredio Amazon da ti vratiti za sve one kupovine u aplikacije.

U četvrtak, američki okružni sudija John Coughenour u Seattleu naručiti online mesiju da se uspostavi jednogodišnjeg proces kojim bi otplati neki parentswhose djecu potrošili novac na kupovinu u aplikaciji bez njihove dozvole.

5 ljepljiv financijske situacije i kako da se iz njih

Prema FTC, neki od klinac-prijateljske utakmice dostupna na App Store Amazon su označene kao "slobodne", ali s obzirom da je morao biti spojen na Amazon račun da bi se preuzeti, to znači da su također povezani sa kredit kartica povezane sa tim Amazon računa. Yup, kada vaše dijete preuzeli "slobodne" igra, oni su imali pristup vašu kreditnu karticu. "Amazon odlučio da uspostavi proces plaćanja [tako da] klinci mogli biti naplaćena bez znanja roditelja", napisao je FTC na njihovoj website.The ukupnih troškova svih tih optužbi? Više od 86 miliona $.

Ruh-roh.

16 Amazon komentara u kojima su čisti strip genije

Na svoje kreditne, jednom Amazon saznao interno da se to dešava, oni su prestravljena EFF van. Jedan radnik je u e-mail da je to "jasno izaziva pitanja za veliki procenat [Amazona] kupaca." Pa su otišli o pokušaju da ga popravi, a do 2013. Godine, postavljen je sistem, tako da je potrebna lozinka za bilo kupovine u aplikacije. Ovo je bilo skoro odlična ideja, osim dva mane. Prvo, lozinka je potrebna samo za kupovinu preko $ 20, i drugo, nakon kupovine, bilo je 15-ak minuta "stavi na moj račun" prozor u kojem bi mogao biti kupovina bez lozinke.

Oh, Amazon. Tvoje srce je na pravom mjestu, ali po svemu sudeći, nikada niste sreli djecu. Imate li ideju koliko novca klinac može stalak za 15 minuta kupovine 99 centi? Kladimo se da je porodica živi ispod mosta negdje koje možete reći.

Amazon će početi postavljanje metoda za identifikaciju i obavještavanje roditelja koji imaju pravo na povrat novca početkom 2017. I u slučaju da se pitate, da povrat neće doći u obliku poklon kartica - Amazon je pitao, i sudija rekao ne.

20 žena priznati ono što su razmetanje na

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Ponosni roditelji slave svoje LGBTQ djece i to je sjajno

Post Roditeljstvo

Bebe koje su obučene kao Disney princeze za fotografisanje su sve

Post Roditeljstvo

12 pametnih savjeta za ekološke nove mame

Post Roditeljstvo

Audrey roloff opet sramota - još od najluđeg razloga

Post Roditeljstvo

C-sekcije mogu oblikovati evoluciju čoveka

Post Roditeljstvo

Kako preživeti stepfamije borbe tokom praznika

Post Roditeljstvo

6 razloga nakon školske aktivnosti vredi truda

Post Roditeljstvo

Lauren conrad-ov 4 ladylike zakoni teorije trudnoće

Post Roditeljstvo

Volim svoju decu - ali ne želim da provodim svaki budni trenutak sa njima

Post Roditeljstvo

Lego najavljuje žene NASA-e

Post Roditeljstvo

Dj Khaled deli prve slike novog bebe

Post Roditeljstvo

Hloé kardashian-ova topless maternity shoot stvarno nas čini da želimo ove farmerke