9 razloga da putujete sa bebom u prvoj godini | BA.burnbrightlove.com

9 razloga da putujete sa bebom u prvoj godini

9 razloga da putujete sa bebom u prvoj godini

Postoji nešto o ranom majčinstvu da vas čini sve odjednom u strahopoštovanje ovu neverovatnu nove ljudske andconcerned o sudbini stare ljudske vi koji je postojao. Između beskrajnih obroka, noći malo sna i beskrajni tok pelena promjena, to može biti teško da se razmišlja o izlasku iz kuće. Ali, u stvari, uzimajući kao farout kuće moguće je samo ono što mi je potrebno da se ponovo nađem.

Godinu dana i porodična putovanja u 10 država kasnije, ja sam potpuni zagovornik za putovanje sa bebom. Ne samo da je naš getaways mi pomoći da napreduju u svojoj novoj ulozi, ali avanture nas i doveli sve bliže kao porodica i imali nebrojene brojne pogodnosti za razvoj mog sina.

1. Putovanje pomaže premostiti jaz između par i porodice ". Love jezik" Moj suprug i ja šalio da je zajednička iskustva putovanja je uvijek bio naš Otkrili smo rano da getaways zaslužili da budu prioriteti za nas - tako skoro svaki drugi vikend prethodno roditeljstva potrošeno je istraživanje. Kada smo očekivali našeg sina, brinula sam tih dana bila gotova. Ali onda, kad smo uzeli naš prvi porodični izlet, seo sam preko stola od mog muža dok je on odbio našeg sina na koleno i shvatio da je čak i bolje nego prije. Putujući ne samo kao par, ali kao porodica, me pasti još više u ljubavi s osoba koju sam imao sreće da kao partner.

2. Posvećen put porodice može obuzdati probleme u ponašanju: Vrijeme zajedno kao porodica ne nije samo pomoći moj odnos sa suprugom, ali može i zaslužuju neki kredit za temperament našeg sina. Na 2012 studija objavljena u časopisu Journal of Child Psychology and Psychiatry na bazi, djeca čiji su očevi više "pozitivno bavi" s njima prije 3 mjeseca starosti su već pokazali da imaju manje problema u ponašanju na kraju prve godine.

3. Ako možete putovati, sve ostalo čini manje zastrašujuće: Ne postoji ništa kao što je uzimanje dvije sedmice putovanje u malom kamper sa bebom da običan odlazak u dućan mnogo manje zastrašujuće. Između sestrinstva sesije u sred šetnje, kompletiranje promjene odjeće na osnovu nacionalnih parkova i preživljavanje topljenje na aerodromima, putujući nas uče da nositi bilo koji od običnih beba izazove bačena naš način - što nam je dalo još više samopouzdanja kada su suočeni sa tim istim izazovi u više accommodating situacijama.

4. Možete naučiti da vole jednostavnost: To je tako lako da bude uhvaćen u sve bebe shouldhave. Onda je došao Airlines sa prtljagom ograničenja i odjednom morate da odlučite šta vam je zaista potrebno. Kako se ispostavilo, bebe stvarno ne mogu ostati sadržaj sa samo igračka ili dva kada ih ne daju mogućnost čitav korpe gadgete svih vremena.

5. Zapravo, bebe su super prenosiv: Sposobnost da bi naš sin blizu na prednje paket ili planinarenje ranac značilo nismo imali da mnoge modifikacije na aktivnosti koje su nekada radili. Sada kada je veći i željan za svoju nezavisnost, natezanja ga čini sve kompliciranije. (! Nema više uzimajući u pogledu blizu strani litice) Plus, kada je u pitanju Nap put, sve što trebate učiniti je hop u automobilu ili ponudi tamnom mjestu - za razliku od kada su stariji i potreban pitch- crnu sobu sa svojim posebnim lovey, svoju omiljenu uspavanku i temperatura podešena na precizno 72 stupnjeva za spavanje da bude čak i mogućnost.

6. To je mnogo jeftinije nego kad su stariji: Mi smo allabout pravilo da većina avio ne čine kupite drugi vozač dok je vaše dijete 2 godine. Osim letenja, putuje sa bebama je jeftiniji, jer ne morate platiti za dodatne obroke, kreveta ili ulaznice. (A kada idete u jesti, ne morate brinuti o prilagođavanje izbirljiva nepca a malog djeteta!)

7. Nema izlivi besa: Nikad neću tvrditi da su bebe lako - ali barem kada se odluče da pitch odgovara, izlivi su uglavnom iz opravdanih razloga, kao što su glad ili iscrpljenosti. Notbecause niste pustiti ih pritisnuti dugme lifta. A čak i ako nisu happyabout to, drugi ljudi imaju tendenciju da se mnogo prašta plakanja beba u avionu od šutiranja malu djecu.

8. New okruženja skok-start poznavanje jezika: Promjena okoline zaista svi u obitelji neke dobre. Kako se navodi u 2014 studiji koja je objavljena u European Journal of Social Sciences obrazovanje i istraživanje, "bogat, raznovrstan" sredinama promovirati rano poznavanje jezika. A prema dojenčadi / malu djecu okoliš Skala, malih beba koje su izložene prirodi uglavnom napredniji od svojih vršnjaka, kada je u pitanju znanost i čitanje godina niz cestu.

9. Ti učeći ih da se provede udarce: Navike uspostavljena tokom najranije djetinjstvo dovesti do dobrih praksi tokom dijete i više godina - a mi smo definitivno već ubire nagrade oblikovanja malo putnik. Sada je pogođeni Pack 'n Play, (relativno) Sadržaj u vožnji i najsretniji kad je vani.

Kao iu svemu, putovanje sigurno je komplikovanije sa bebom u tow. Ali veruj mi kad kažem da je to isto vrijedi. Iako znam da je moj sin neće sjetiti svojih prvih avanture, nikada neću zaboraviti.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Ludi rod otkriva za ekstremne roditelje

Post Roditeljstvo

Dragi tjelesni šamar: naše kćeri su savršene, a mi smo i mi

Post Roditeljstvo

Jay-z otkriva pravi razlog zbog imena gospodina i rumija

Post Roditeljstvo

12 pametnih savjeta za ekološke nove mame

Post Roditeljstvo

Beyonceva zabava je predviđena za fabriku - u kompletu sa tetovažama kane

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: da li neobavezno mora popuniti svoju kuću s djecom?

Post Roditeljstvo

Lara Trump je sramila da je trudna

Post Roditeljstvo

Mali dečak misli da su tamponi baterije

Post Roditeljstvo

Kim Kardashian zapad slučajno potvrdjuje pol brata 3

Post Roditeljstvo

Kako se baviti kada napadne Nanny Jealousy

Post Roditeljstvo

Priprema doručka za vašu djecu: očekivanje prema stvarnosti

Post Roditeljstvo

Kejt Middleton govori o podršci za mentalno zdravlje majki