9 majki u realnom životu dele načine na koje slave individualnost svoje dece | BA.burnbrightlove.com

9 majki u realnom životu dele načine na koje slave individualnost svoje dece

9 majki u realnom životu dele načine na koje slave individualnost svoje dece

Ne postoji mnogo o roditeljstvu to nije izazov, sa izuzetkom ljubavi vaše mališane - taj dio je lako, zar ne? A opet, čak i da dolazi sa svojim jedinstvenim zagonetke, kao i kako da se neguje individualnost vašeg djeteta tako da ne bi progutao od strane društva ili potonuti u sjeni srodnika.

Mogao bi biti toksična roditelja i nije ni znao to

Kao majka 6-godišnje kćeri i 4-godišnjeg sina, ja sam svestan (kao i svi roditelji su svoju djecu) od stvari koje čine moju djecu jedinstven. Ne samo jedni od drugih, ali od svojih vršnjaka kao dobro. A pošto je pritisak vršnjaka je možda više zastrašujuće nego ikad zahvaljujući starosti društvenih medija u kojem živimo, Uvek sam zabrinuta slatka moja beba će biti izabrani, osim za vrlo osobine obožavam.

Ili, kao što loše, oni će se razbije, jer oni ne izgledaju ili zvuče ili se ponašaju kao da im sestre ili svoje prijatelje.

Dakle, ono što je mama da radim? Da bi naše prste na puls što pravi mame rade kako bi proslavili individualnost svoju djecu ', uzeli smo pitanje ljudima - evo svoje mjesto na uvid.

1. Ponuda slobodu da istraže svoje strasti

"Prije svega, mislim da je fleksibilnost u roditeljstvu je važnije nego konzistentnost Svaki moje djece je vrlo različita - jedna je mirna i artsy;! Jedan glasan, jake volje, tražeći i artsy; onaj koji se bavi zabrinutost zbog stvari koje je ne može kontrolirati, ali je sjajan, a onaj koji je neobičnim i maštovitim moram biti fleksibilan njihovim potrebama mislim omogućava djeci da se izraze na odjeću (koliko god je moguće) pomaže im da razviju svoje osjećaj za stil To je... Također vrlo važno za mene da razviju svoje Bogom dano talenata. Svako ima neku vrstu talenta, a to je toliko zabavno gledati moje četvoro djece razvijati u različitim područjima. " - Shannon J.

2. Nikad ih uporedimo sa nekog drugog

"Imam troje djece koji dijele neke sličnosti., A neke velike razlike previše. Moje srednje dijete, kćeri, je tip A ličnosti sve do kraja. Bila je uključena u svakoj vannastavne u školi, bio predsjednik razreda, kapetan njene sportskih ekipa , a odlikaš. Radovi. Njena mlađa sestra je uvijek bio jako pametan i talentovan, kao i, ali ona je stalno u odnosu na njene velike sis drugi, i ima potencijal da opustoši njeno samopouzdanje. Na kuće, izbjegavati i bilo poređenja i umjesto toga fokusira na vodeći računa je znala koliko je posebna da je kao pojedinac. " - Marilyn R.

3. Dajte im vremena da se s namjerom

"Uz bliznakinje, individualnost je svakodnevna borba. Po prvi put ove godine, jedan je u poseban program zbor i drugi ušli u program počasti za narednu godinu. Mi se trudimo da ih nauči da slave jedni druge, što je tako teško. Stalno sam im reći da su dvije različite osobe s različitim snagama. Pokušajte govori da do 8-godišnjak! borba je pravi. " - Loni E.

4. Neka istražuju stvari koje ne razumiju

"Moj sin je vrlo neobičan klinac, a on je stvarno u astronomiju Nemojte me pogrešno shvatiti;. Sviđa mi se planete previše, ali on je opsjednut i govori o svemiru stalno sam uvijek bio više umjetnost i. Humanističkih tip osobe, tako da ponekad mislim da sam pokušavao da ga upravlja ka kreativnim hobijima kao što je slikanje. Kada uhvatim sebe, uvijek podsjetiti sebe da je njegova velika, astronomije-opsjednut mozak je prekrasan! Naše razlike nam omogućiti da uče jedni od drugih ". - Melissa L.

Plakala sam pred mojim Kid. I to je u redu

5. Napravite kvalitetno vreme prioritet

"Imam dva sina - 9 i 2 - tako da mislim da smo ih proslaviti dajući im svaku posebnu pažnju, 'samo ih' vremena pa za moju 9-godišnjeg, dobili smo dadilju i otišla u kino s. Ga tako da ima poseban put sa mamom i tatom, gdje on podigne film i on može učiniti "veliki dečko" stvari bez dijete, a on je fokus. Za mog 2-godišnjak, pa, on je 2-godišnji ! On misli da je sve o slavi njega, ha-ha. " - Brooke N.

6. Obratite pažnju na svoje sviđa i ne sviđa

"Čini se da lista veš stvari moja djeca vole i ne vole promjene dnevno, i ne mogu uvijek reći kad nisam struje na one stvari koje nekako boli svoje osjećaje. Ako pretpostavljam moj sin i dalje voli istu muziku kao moja kćerka, razumem zašto se ne oseća kao da slavi ko je on kao pojedinac. Trudim se jako teško držati uši i oči otvorene, kao i pokupiti na signale, tako da sam više upoznat sa prepoznatljivim stvari definiranje moju djecu 'ukus u svakom trenutku. To ih čini posebnim kada shvate da sam uzeti vremena da se "upoznaju" njima ". - Sam P.

7. Poticati izraza identiteta

"Kada je moja kćer želio nositi maskirne kiša čizme u školu skoro svaki dan jer je odlučila da želi biti u vojsci, da sam joj. Kada je prošla kroz fazu samo nosi roze, Ohrabrio sam to. Uvijek sam pokušati da joj dozvoli da izrazim ko je ona kao pojedinac, jer je to važno za nju da se osjećaju kao da ima glas. " - Kelli S.

8. Podijelite svoje osjećaje

"Sada kada moje bebe su malo stariji i mogu razumjeti više, ja sam ih (i ja) obećao da ću sjesti s njima i imaju važne razgovore kada im je potrebno da se imao. Osjećam se kao jedan od najvažnijih tih razgovora je onaj u kojem kažem moju djecu kako cool su i koliko divim se ljudima svaki od njih pojedinačno. Mislim da deci treba da čuju, ne samo da smo ih volim, ali neki od razloga zašto je ponekad ". - Sarah P.

9. Uvesti ih u ulozi modela

"Kada je moj sin se izabrali na u školi kao citat-pod navodnicima štreber, osjećao sam se kao da sam na kraju mog strpljenja. Ne samo da ništa ne čini da se radi o maltretiranju, ali moj sin je zaista počeo da se povuče emocionalno. U cilju da mu pomogne da vidimo kolika je on bio, počeo sam ga nagovaram knjige o poznatim ljudima tokom istorije koji su bili progonjeni zbog previše pametan ili previše nešto. " - Becky G.

Kako to Raise Grateful djecu - nema pravo Ones

Ovaj post je pod pokroviteljstvom Fruit Shoot®.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Volim svoju decu - ali ne želim da provodim svaki budni trenutak sa njima

Post Roditeljstvo

Ruža su deca, muzika i loše u svom dokumentarcu

Post Roditeljstvo

Princ Vilijam govori o visini i padovima roditeljstva

Post Roditeljstvo

Dobri popusti: dolazite u restoran u blizini, možda

Post Roditeljstvo

8 laže moje dete veruje u svet

Post Roditeljstvo

Will smith imitira sina Jadena na instagramu, osvaja nagradu trol tatu

Post Roditeljstvo

Kako je moj sin izlečio moj strah od povraćanja

Post Roditeljstvo

Strašni oglas pokazuje koliko su jake mame koje brinu za bolesnom decom

Post Roditeljstvo

3 načina pametnih roditelja pomažu njihovoj djeci da greške pretvore u uspjeh

Post Roditeljstvo

Mislio sam da imam imunitet na dramu dojenja - pogrešio sam

Post Roditeljstvo

Aw! Ronaldo u nogometu kristijan Ronaldo nosi novorođene blizance

Post Roditeljstvo

Terapeuti otkrivaju šta dobar roditelj zapravo znači