8 voljenih dečjih autora čiji memoari možete da se izvučete | BA.burnbrightlove.com

8 voljenih dečjih autora čiji memoari možete da se izvučete

8 voljenih dečjih autora čiji memoari možete da se izvučete

Ikad zaljubiti u autor i pitam se gdje on ili ona je došao sa tim magičnim pričama? Češće nego ne, autora dječje kopaju svoje živote za svoje fikcije. Srećom za djecu i odrasle podjednako, autori ovih osam poznate dječje zapisali svoje lične priče tako da možemo upoznati ljude koji stoje iza svoje umjetnosti.

1. Beverly Cleary

A Girl from Yamhilland svojim nogama

Ljubitelji žena iza Ramona Quimby i svi ostali koji su hodali niz Klickitat Street će uživati ​​u jasnim očima još duhovit memoarima žena iza njih. In A Girl From Yamhill, Cleary govori o toku depresije odrastanja u Oregon; Svoje noge je o svom životu kao mladi mladenci odraslih i bibliotekar.

2. Chris Crutcher

King of the Blagi Frontier: Jedan nepromišljen Autobiografija (razredi 8-12)

Crutcher je dobila i nagrade i cenzure za svoje mlade odrasle knjige, kao Boravak Fat Sarah Byrnes, koji često imaju dječaci i mladići koji se bave ozbiljnim pitanjima kao što su zlostavljanje, rasne i vjerske predrasude, problemi mentalnog zdravlja i fizičkog invaliditeta. On pokriva slične teritorije u svojoj smiješno / bolna memoare o životu kao izuzetno nepovoljne mladih s problematičnim roditeljima.

3. Roald Dahl

Dječak: Tales of Childhood (razredi 3-7) i Going Solo

To je fizički nemoguće da život ljudski da bude kao zanimljiv i čaroban kao priče Dahl istražene u BFG, James and the Giant Peachor The Witches, ali Dahl život dolazi vrlo blizu. Boy pokriva Dahl je mladi život u Norveškoj i Engleskoj sa okom za okrutno, odvratno i čaroban, dok Going Solois o njegovim avanturama u Royal Air Force.

4. Peg Kehret

Mali koraci: Godina I Got Polio (razredi 3 - 8 cijena)

Kehret je objavio preko 50 knjiga za djecu, uključujući i avanturističke knjige kao Escaping the Giant Waveand triler sam nije ono što mislim da jesam. U nagrađivani Mali koraci, ona govori o ugovornim polio u dobi od 12 i potrebe da se nauče da ponovo hodati.

5. Jean Little

Malo po malo: pisca Obrazovanje i zvezde dolaze u roku od (i starosti 10 i više)

6. Gary Paulsen

Paulsen možda najpoznatiji forHatchet, avantura priča dječaka nasukalo na udaljenom otoku nakon avionske nesreće. Njegov pravi život je bio pun avantura, kao i, što čitaoci mogu dijeliti u raznim oblicima. Eastern Sun fokusira na svom burnom nakon Drugog svjetskog rata djetinjstva; Winterdance pokriva njegov mane ulaska u Dogsled utrke Iditarod uprkos ozbiljan nedostatak kvalifikacija; Pilgrimageis duhovit račun motocikla vožnje od Aljaske do Novog Meksika; My Life in Dog Yearsis memoare za mlade čitaoce, koji priča svoju životnu priču sa svakom poglavlju posvećenom psa je znao i / ili volio.

7. Bill Peet

Bill Peet (razredi 3 i više)

Čovjek koji je nacrtao Disney Dumbo i koji su dali život za voljenu likova kao Chester je Worldly Piggorgeously ilustruje svoje sanjive detinjstva, život za vrijeme depresije i fascinantan karijeru radeći za Walt Disney - ne samo kompanije, ali i sam Disney.

8. Antoine de Saint-Exupéry

Vjetar, Sand and Stars

Kao i Roald Dahl u Going Solo, de Saint-Exupéry, francuski autor Malog princa, objavio memoare svog života kao pilot. U vjetra, Sand and Stars on daje skice njegove avanture na nebu, kao i jezivi Proricanje svoje sudbine: Autor je nestao u Sjevernoj Africi 1943. Godine, a radi izviđanja na kretanje njemački trupa za saveznika.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Škola je uhvaćena za novu bez dodirivanja politike

Post Roditeljstvo

Mama je metoda gumice pozitivnog roditeljstva inspirisala hiljade

Post Roditeljstvo

Intervju profesora srušio je njegova vječna djeca

Post Roditeljstvo

5 istinitih priča o sestrama koje su bile trudne istovremeno

Post Roditeljstvo

Mogu li da nastavim svoje snove dok podižu malu decu?

Post Roditeljstvo

Lukas forchhammer je doveo svoju bebu staroškolsko šekspirovo ime

Post Roditeljstvo

Da li Djed Mraz šteti našoj djeci? do đavola, ne

Post Roditeljstvo

Zabavne porodične noćne aktivnosti koje se vezuju za potpuno novi nivo

Post Roditeljstvo

Kako preživeti stepfamije borbe tokom praznika

Post Roditeljstvo

Deca trebaju znati dan spomenika više od trodnevnog vikenda

Post Roditeljstvo

Katherine heigl & Josh Kelley odlaze u Meksiko za prvi odmor kao porodica od 5 godina

Post Roditeljstvo

Mama je sramota od strane učitelja zbog onoga što je na ručku njenog deteta