8 načina da se spriječi ljetni slajd | BA.burnbrightlove.com

8 načina da se spriječi ljetni slajd

8 načina da se spriječi ljetni slajd

Fraza "ljeto slajd" može učiniti mislite vodeni park ili igralište, ali zapravo se odnosi na mentalne atrofije da su mnogi klinci - posebno oni koji ne čitaju - može doći u pauzi od tri mjeseca između školovanja. U stvari, prema podacima Nacionalne Summer asocijacije za učenje, dvije trećine jaz čitanja dostignuće među deveti grejderi može se pripisati ljeta gubitka. Ali samo viri knjigu u ruke klinac je vjerojatno neće imati puno utjecaja, posebno ako već nije prirodno skloni čitanju. Napred, sastavili smo neke manje očigledno (neki bi se čak reći podmukla) načina da zadrži sposobnosti učenja svježi i fokusirani tokom leta.

9 ljeta rođendanska zabava teme iz Pinterest

Math bejzbol

Odlazak na stadion ili gledate utakmicu na TV-u? Pratite statistike. Postoji mnogo mogućnosti za izračunavanje prosjeka, a neće ni osjećati kao rad ako je vezan za ono što se događa na terenu. Igramo. Bonus ako pratite određeni tim ili igrača preko cijelog ljeta.

Mjeriti dva puta (tada množiti, jaz, dodati ili oduzeti) Tackle projekt koji zahtijeva precizno mjerenje. Ovo bi moglo biti nešto gradi (uz nadzor ako je potrebno) na drva, crafting nešto s papira, šivenje, pečenje, modeliranje - ako se zahtijeva pažljivo mjerenje, to će značiti matematike praksi. Ovo je posebno dobro za kinestetička učenike koji najbolje uče kroz pokret i fizički primjenu vještina.

Napunite terarijum - i vodič polje

Predati kamenje, drvo i gdje god drugo što bi moglo naći insekata i biljaka za terarijum. To može biti bilo šta od starog akvarijum na čistu pasta sos jar. Velike ili male, stavi naučne vještine za korištenje identifikacijom različitim okruženjima i staništa, predviđajući ono što je vjerojatno može naći u raznim mjestima, a zatim stvaranje vodič polje dokumentirati otkrića.

21 ljeto obrta za kada je previše vruće da se igraju napolju

Pogledajte do zvezda

Ako živite u blizini višu ili visoku, saznati da li imaju planetarij koji je otvoren za javnost. Ako ne, zvezde je besplatan i dostupan svima koji imaju pristup pravi mrak (ovo je teško za stanovnike grada). Deca mogu naučiti konstelacije (i mitova porijekla iza njih), a zatim praktikuju ih identifikacija u nebo. Ako grad svjetla su jednostavno previše svijetle za to, deca mogu ponovo obrasce na zid sa sjajem u mraku skida zvijezde. Add-on za umjetnost - uvesti djecu u Gustav Holst orkestralne suite za Planetsand govoriti o tome zašto planeta zvuče onako kako rade.

Living History

Obratite se svom lokalnom privredne komore i pitati da li postoje bilo kakve istorijske riznice okolnih - onda istražiti ih. Za više starih vremena za učenje, idite na biblioteku ili grad ili gradske vijećnice i vidite šta možete o svom otkriću, posebno zanimljivo ako možete pronaći informacije od trenutka kada je prvi put uspostavljena.

Add-on za umjetnost - pokušati pronaći predstavu ili film koji se odnosi na ovaj komad istorije. Na primjer, ako otkrijete da postoji kip heroja revolucije u vašem gradu, možda bi mogao gledati 1776 (ili slušati pjesmu ili dva od Hamilton).

Ono što osoba mame kupuju za svoju djecu ovog ljeta

Intervjuirati stručnjak blizu kuće

Pozovite / FaceTime / pisanje na starije relativne i pitati za određeno vrijeme u svom životu. Ako znate da ona ili on živio kroz istorijski događaj kao što je rat u Vijetnamu, mogli biste pitati za detalje oko tog doba. U suprotnom, samo pitam šta je bilo kad su bili mladi. Da li ste sigurni da biste dobili potpuno novi pogled na istoriju. Čitanje tie-u - I Survivedseries Lauren Tarshis i Dragi Americaseries različitih autora dati brze računa istorijskih događaja.

Graffiti poezija

Provjeriti nekoliko knjiga poezije usmjerena na djecu, kao što su Shel Silverstein je, ili jedan ili dva knjige u stihu, kao što su Love To Dogby Sharon Creech ili brown girl Dreamingby Jacqueline Woodson za starije čitaoce. Odabrati neki favoriti, izbiti trotoar krede i stvoriti galerija je prikazano pesama.

Add-on za umjetnost - pronađite neki klinac-friendly slam poezije (ovako) gledati (bonus ako lokalnoj biblioteci ili druge omladinske organizacije sponzori događaj kao što je ovaj da mogu prisustvovati), a zatim možda i obavljaju svoje.

Knjiga swap

Formiraju grupu rezervirati-swap preko ljeta - šest je dobar broj djece uključiti. Izabrati tri knjige koje su Vam zanimljive grupi i dobiti dvije kopije svake knjige. Dvoje djece dobiti knjizi, dva dobiti knjigu noćenja i dva dobiti knjigu C. Onda su se prebacili. Oni koji su imali get B, oni koji su imali B dobiti C, a oni koji su imali C get A. Na taj način, svi uvijek ima nekoga da govore o svojim čitanje sa - što ponekad može biti motivacija potrebno da nastavim sa knjiga.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Papa francis kaže da je javno dojenje jezik ljubavi

Post Roditeljstvo

5 očekivanih dana smešnih Valentina ne bi trebalo da žive

Post Roditeljstvo

Alanis morissette otvara se o postpartumnoj depresiji

Post Roditeljstvo

Christina el moussa vraća se u insta-shamere

Post Roditeljstvo

Veštački saveti na kristalima za mame

Post Roditeljstvo

Kako Kim Kardašian zapad Mito na moru idu u školu

Post Roditeljstvo

Moja postpartalna depresija nije izgledala kao ono što sam očekivao

Post Roditeljstvo

Odrasli muškarac preti da pozove pandure na devojčicu i njen limunadni štand

Post Roditeljstvo

Baci bebu posipati za očekivanu mamu koja već ima decu

Post Roditeljstvo

Šta raditi kada učitelj mrzi svoje dete

Post Roditeljstvo

Kim Kardashian smatra surogatijom u potrazi za više dece

Post Roditeljstvo

Koliko je loš TV prije 2 godine?