8 laže moje dete veruje u svet | BA.burnbrightlove.com

8 laže moje dete veruje u svet

8 laže moje dete veruje u svet

Moje 2-godišnjak je sila na koju treba računati. On je naš treći dječak i iznenađujuće u svakom pogledu. Svijetle i zabavan kao moj najstariji, slatka i bezobrazno kao što su moje srednje i mnogo drugih stvari jedinstvene samo njemu - društven, snuggly, svirepo sretan i skoro potpuno neustrašiv. Ali ovdje je problem: On ima neke seriouslymisguided vjerovanja o tome kako život radi.

Zašto? Pa, ove zablude - aka prilično strašno malo laži - gotovo isključivo proizlaze iz činjenice da je dijete trećeg rođen. Svet je drugo mjesto za njega nego što je za jedan od mojih starijih djecu. Neka starija braća i sestre svuda uzeti u obzir: To su imaginarni "pravila" najmlađi porodice živi od strane. Hajde da se svi nadamo sve one porodice bebe - posebno moj sin - saznajte koliko je neistinita ovih "pravila" su zapravo u stvarnom svijetu. Ako ne, svi smo u nevolji.

4 Razlozi Imati Kid Who Can Read je potpuno Annoying

1. Ništa više neće pripadati njemu

Ne postoji takva stvar kao što je "moj" kad si treće dijete. Ti si na dnu naloga hijerarhiji. Moj sin je prihvatio da u ovom trenutku u svom životu, ništa nije zaista njegova; šta god da se drži možda otet u bilo koje vrijeme. Barem gore je je naučio da se ne vezuje za stvari. Neko je ukrao njegov plavi auto? Kako god. Tu je crvenu tamo ne može koristiti.

2. "Brand-nova" ne postoji

Ako je moj sin nosi novi dio odjeće, to je zato što je član porodice dao mu ga za rođendan. U suprotnom, sve je to ruka-me-padovi cijelo vrijeme. Tu je doslovno cijeli ormar artikala u našem podrumu ugradnje svih veličina i sezone. U ovom trenutku, moj najmlađi verovatno samo pretpostavlja thatalljeans doći izlizan na koljenima - i sve "nove" cipele imaju tragove grebanja na njih.

3. Zgrade su napravljene da budu srušena

Moj stariji klinci znaju da konstrukcija od skoro sve treba graditi samo iza zaključanih vrata, ako njihova beba brat je dom. Najmlađi sin vidi bilo ogromnih konstrukcija - bilo da je to napravio od magneta pločica ili drvenih blokova - kao ništa više nego poziv da se Godzilla tu stvar na komade. Put Lego ljudi u Empire State Building? Stvoriti najviši na svijetu stanicu za minijaturne Thomas vozove? Zašto bi iko to kada su mogli jednostavno pokucati tornja na zemlju na spektakularan način?

4. Najpouzdaniji način privlači pažnju je da se pelene off

Nadajmo se da preraste ovu za svetu miloga. Dakle, trudim se da jednaku pažnju posvećuju sve tri moju djecu (stvarno). Ali postoje neminovno vremena kad je moj najmlađi je u potrazi za nekoga da ga pročita knjigu ili da ga hipodrom, kao ti, i svi je zauzet drugim stvarima. Naučio je najbrži i najlakši način da uhvati mamu ili tatin oko je da uradi nešto što ima potencijalno katastrofalne posljedice. Za 2-godišnji, ovo je kao osnovni kao uklanjanje puna pelena. Ili uklanjanje čiste pelene i mokrenje ili kaki na tepihu umjesto. U svakom slučaju, on zna da ćemo baciti to radimo da interveniše. I to je to! Osvaja svaki put.

Je moja najstarija kćerka Eclipsing Njena sestra?

5. Sve je slomljen ili nedostaje komad

Želim da igramo Mišolovka? Šteta; da nam nedostaju kadi. Želim da sastavim da pod zagonetka sunčevog sistema? Sretno pronalaženju gornjoj polovini Jupitera. Pitam se da li je moj sin misli da ove stavke se prodaju sa komadićima i dijelovima deliberatelymissing ili ako je on već priznaje da je naša kuća je crna rupa koja usisava sve što nije sadržana u originalnu kartonsku kutiju.

6. Pushing, tjelesnog kažnjavanja djece i oka ubadanjem su najbolji načini za rješavanje sukoba

Kada odrasteš s dva brata, postaje odmah jasno vam je pao u "opstanak najsposobnijih" takvoj situaciji, i vi morati da udari i na grebanje i pandža svoj put do vrha. Ali moja "beba", koji je u 90. Percentila za visinu i težinu, ne samo da može držati svoje u bratski tuči; često izlazi na vrhu. On ima laktove i koljena, na kraju krajeva, i on se ne boji da ih koriste.

7. Ako ste stavili nešto na sekundu, da je fer igra

Ovaj se posebno odnosi na igračke, krekera, zlatna ribica, navijačice, hot-dog, čips i lizalice.

8. Šta god da je, to je greška tuđi

Kao beba porodice, moj sin češće nego stariji klinci rade dobiva korist sumnje. Moj suprug i ja pokušati da ga ne daju previše povlašteni tretman, a ako je jasno da se krivac za svađa, mi djelovati na njega. Ali na kraju dana, ja ću priznati moja najmlađa vjerojatno izvuče sa najviše. "On je premalo da shvati" je uobičajena mantra oko naše kuće. I to je uglavnom istina. On je samo 2, tako da se ponekad čak i ne shvatiti da je misbehaving.Sometimes.

Zašto ne bi trebalo da Baby Baby Porodičnog

Ja sam uvjeren da će na kraju, moj sin će shvatiti svijetu ne radi na sve onako kako misli da to čini - ili barem, on bi betterfigure to. Do tada, možete pronaći da ga uništi taj grad blok Lego kockica, potkrada prljave pelene s napustiti i nasloni za brisanje put kroz svoju veliku braću da se za stolom prvi. I on to radi sve u iz druge cipele.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

6 saveta ako sumnjate u poremećaj ishrane kod vašeg deteta

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: ko je pretvorio biblioteku u igralište?

Post Roditeljstvo

Moj sin i ja smo odbačeni od naše mame i me klase

Post Roditeljstvo

Želite da donirate pelene uragana Harvey žrtve? Evo kako

Post Roditeljstvo

Twitter kaže da je Beyoncé apsolutno, pozitivno na radnom mestu

Post Roditeljstvo

Jordin varnice su imale tajno venčanje - oh, i ona je takođe trudna

Post Roditeljstvo

Kraljevi otkrivaju datum dojenja bebe - i princ Georgeov omiljeni film

Post Roditeljstvo

Kejt Middleton govori o podršci za mentalno zdravlje majki

Post Roditeljstvo

Beba Kylie Jennera sreće prabaku, i to je još najbolji snimak oluje

Post Roditeljstvo

Snažna imena beba za vašeg prirodnog rođenog lidera

Post Roditeljstvo

8 porodičnih novogodišnjih ideja koje možete planirati u poslednjem trenutku

Post Roditeljstvo

Porodica je iznenađena od strane prve bebe u generacijama - i bilbord najavljujući njen dolazak