7 savjeta za odmor sa drugim porodicama | BA.burnbrightlove.com

7 savjeta za odmor sa drugim porodicama

7 savjeta za odmor sa drugim porodicama

Kada moja djeca bili mladi, iznajmili smo kuću na plaži nekoliko puta nedeljno moj najbolji prijatelj iz koledža i njene porodice. Gotovo deset godina kasnije, svi osvrnemo na te odmor i sjetiti zabava smo družimo zajedno. Bio je to poseban trenutak, i odlazimo zajedno stvorili posebnu vezu između nas sve to je još tamo do današnjeg dana.

Gdje da se djecu na odmor - i na budžet

Dok naša sećanja ovih putovanja su sretni oni, realnost je da je bilo mnogo trenutaka napetosti (pa čak i argumentima). U stvari, nakon prve godine, svi smo bili iznenađeni naš zajednički dogovor da ponovo pokušati sljedeće ljeto. Odmoru sa drugim porodicama može biti stresno, pogotovo ako imate različite stilove roditeljstva ili financijskih ograničenja. Biti veliki prijatelji ne znači uvek da si odmor-kompatibilan. Ali, ako su svi spremni da iznesu svoje potrebe i kompromis, to može biti zabavno.

Komunicirajte roditeljstva stilova

Svi roditelji drugačije. Na odmor zajedno, to je važno kako bi razgovarali o pravilima svake porodice i stil pre nego što odete na odmor. Na našem prvom putovanju zajedno, moj prijatelj i ja otkrio da smo znali vrlo malo o međusobno roditeljstva stilova, iako smo razgovarali preko telefona dnevno. Bilo je potrebno malo prilagodbe i fleksibilnosti na svim našim dijelova. Pravila u vezi na spavanje i slatke grickalice su da se saviti malo kako bi svi mogli uživati ​​u odmoru.

Outline odmor ciljeva

Budite iskreni o tome koji su ciljevi odmor svoje porodice. Da li volite da razgledanje ili uglavnom sjediti na plaži cijeli dan? Da li više volite kuhati kod kuće ili ići u restorane za svaki obrok? Nemojte pretpostavljati da imaju istu ideju o tome šta znači biti na odmoru. Biti unaprijed prije nego što počnete planira otići zajedno. Opet, to je sve o kompromisu. A ako smatrate da ne dijele mnogo zajedničkih interesa odmor, možda bi bilo pametno da se preispita.

10 savjeta za putovanje s bebom od mame koji su bili tamo

Budite pažljivi

Kad dijele životni prostor, moraš biti pažljiv drugih. Budite tihi ujutro ako drugi spavaju. Ne ostavljajte odjeća u zajedničkim prostorima ili jela u sudoperu. Ako ste pravi obrok ili odlaska na kafu gledano, pitati ako netko drugi želi nešto. Te male stvari mogu napraviti veliku razliku na svoj kolektivno iskustvo odmor.

Razmisli o zapošljavanju pomoć

Brzo shvatili smo da prvo ljeto da putuju s obitelji nije opuštajuće kao pre-klinci odmor. Iznajmljivanje kuće na plaži značilo i dalje imali iste poslove kao što smo učinili kod kuće (samo s različitim pejzažima i mnogo više pijeska do pomesti gore). Sljedeće ljeto, odlučili smo da bi dadilju da pomogne s djecom i omogućiti nam da imamo nekoliko odrastao noćne izlaske. Ako ne možete zaposliti pomoć, razmislite o uzimanju skretanja s međusobno 'djecu tako da su svi odrasli dobiti neke zastoja.

Raspravljati finansije unaprijed

Pobrinite se da su svi na istoj stranici o budžetu za odmor. Hoćete li podijeliti obroke i namirnice ravnomjerno ili dodijeliti? Šta god se odlučite je u redu sve dok svi znaju šta da očekujem unaprijed.

Ljeto popis za čitanje: Age po dobi vodič za zabavu čita

Split se u različite grupe

Jedan od ključeva za uspješnu odmor sa drugim porodicama ne ide sve zajedno. Čak i najbolji prijatelji mogu dobiti na međusobno živce i treba malo vremena sam ili u manjoj grupi. Na našim putovanjima, moja djevojka i ja ići da se okreće čas ujutro dok naši muževi odvela decu na doručak. U popodnevnim satima, bili bismo na dužnosti i naši muževi će imati zastoja. Jedna ili dvije noći mi bi svaka ići na ručak ili večeru sa samo naše porodice. Trošenjem malo razdvojeni svaki dan, su mogli da uživaju našeg vremena zajedno smo više.

Ostani pozitivan

Stvari mogu poći naopako na odmoru, i morate spakirati pozitivan stav. Godinu dana, kiša je padala za pet od sedam dana smo bili na plaži. Nije bilo mnogo posla. Svi su se mrzovoljan i promiješati-lud zatvorena u kući. Radije nego da nastavi da se žale, stvarno morali kopati duboko da dođu do aktivnosti. Tako smo završili 1.000 komada slagalice, išao u igraonicu i energije ušla u bujični pljusak (nakon čega smo jeli najukusnije pizze ikad.) Na papiru, to je bio jedan od najgorih odmora smo ikada bio na i ipak mi svi i dalje govoriti o tom putovanju. Ispostavilo se da vam ne treba sunce da stvori neverovatno uspomene.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Pink je prihvatio Vanguard nagradu u Vmas-u sve što smo se nadali

Post Roditeljstvo

Kako prepoznati znake seksualnog napada na djecu - i šta dalje

Post Roditeljstvo

Zašto vaše dete leži (i šta da radi o tome)

Post Roditeljstvo

Kako da zaštitim svoju ćerku od poremećaja ishrane?

Post Roditeljstvo

Lauren conrad-ov 4 ladylike zakoni teorije trudnoće

Post Roditeljstvo

5 načina da se uverimo da naši sinovi ne raste kao Harvey Weinstein

Post Roditeljstvo

Trump dovodi studente transrodne grupe u rizik s njegovim poslednjim potezom siledžije

Post Roditeljstvo

Šta je terapija sa hranom, i zašto mi to dijete treba?

Post Roditeljstvo

Ikeina nova politika roditeljskog odmora je slatka (i švedska)

Post Roditeljstvo

Kejt Middleton govori o podršci za mentalno zdravlje majki

Post Roditeljstvo

Katie holmes zamišlja druge majke na društvenim medijima, svi smo mi

Post Roditeljstvo

Vijest: trudnice ne prave ništa