7 radne majke otkrivaju šta žele da znaju pre nego što se vrate na posao | BA.burnbrightlove.com

7 radne majke otkrivaju šta žele da znaju pre nego što se vrate na posao

7 radne majke otkrivaju šta žele da znaju pre nego što se vrate na posao

Se vraćaju na posao nakon što je vaše prvo dijete je drugačije iskustvo za svaku mamu. Sa mnogim pritiscima iz djeda i bake, roditelji-in-zakon, partnerima i poslodavcima, radi ono što se očekuje - ili "preporučeno" - može biti lakše nego sljedeće stomak. Ali učenje vjerovati šta oseća pravo da vas je od suštinskog značaja. Ove radne mame, koji su izgradili svoje karijere, dok podizanje njihove porodice, dijele svoja srca i iskustva, nudi priliku da se upoznaju i oblikujete svoj pristup povratku u radni post-baby.

Babywearing Made Me Feel Like a Badass nakon rođenja

"Volio bih da bi bilo bolje na rasporedu"

Nedavno studycompared roditelja ljubavi za svoje dijete i poduzetnika ljubavi za njihovu kompaniju i pronašao dva emocije su upadljivo slično. To se, rekao je, kada je osnivač i izvršni direktor Wine & DesignHarriet Mills vratila u svoje rastuće poslovne nakon što joj je treće dijete, nije postavljen pravo predostrožnosti kako bi se osiguralo da je imala vremena i za njene velike ljubavi. "Biti osnivač / vlasnik malog biznisa, ja stvarno nikad ne bilo koje vrijeme", reče ona. "Volio bih da bi znao da napravite plan tako da bi me češće idem kući na početku, umjesto da ostanu na poslu cijeli dan. Osjećam se kao da sam propustio mnogo njegovih prvih nekoliko mjeseci i poželio bih posvetio više vremena mama-i-sin. "

"Ja bih znao sam da ne moram da se vratim tako brzo"

U zavisnosti od vašeg poslodavca, količinu vremena morate vratiti na svoj kabinu nakon poroda značajno varira, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se porodiljsko odsustvo i dalje smatra kratkoročni invalidnosti, možda osjećaju požurili da izađu iz rasadnika a u kancelariju mnogo ranije nego što ste spremni. Blair Fillingham, osnivač MTRNL.comsaid da li bi mogla da se vratim, ona bi odgođen njen datum povratka. "Voleo bih da sam znao da nisam da se vratim odmah", rekla je ona. "U to vrijeme, osjećao sam se kao da ako nisam vratim ASAP onda bih izgubiti posao ili izgubiti zamah u mojoj karijeri. Nisam mislio da bih mogao živjeti udobno bez moja plata. Nisam htio da bude označen kao "ostati-at-home-mama. ' Da sam znao ono što sada znam, ja bih tražio produženi neplaćeno odsustvo, honorarni poziciju, ili bih ostavku. "

"Volio bih da bi spustio očekivanja"

I to ne na loš način, u skladu sa Coral Chung, osnivač i izvršni direktor Senreve. To nije bilo da je ona bila nesretna da postane majka ili tužan da se vrate na posao, ali da očekuje da sve bude vrati u pre-beba rutina ASAP. "Najteža stvar za mene je bila ideja" popuštanja sam se vraćao. ' Hteo sam sve da se vratim u normalu, nastupa na 100 posto odmah ", otkriva ona. "To očekivanje je samo ogromna, a završio sam razočaran u sebe ponekad. Takođe sam bio iznenađen krivice i odvajanje anksioznost mislim o ostavljajući svoju bebu sa domar. Mislim da je važno da se dati najmanje tri do šest mjeseci do tranziciji, fizički i emocionalno. "

25 Aplikacije za Busy Moms - Zato što je Little Tech može puno Way

"Volio bih da bih znao da je to u redu da se vole da se vratimo na posao"

Da se nađete u logoru mamama koje je zapravo - dare to kažemo? - uzbuđen da se vrati na posao? Za Tammy Niemann, suosnivač od ukupno obuku, koji je trenutno očekuju svoje drugo dijete, da se vratimo na posao, zapravo joj je dozvolio da se istinski uživaju majčinstvo. "To mi je ponudio osjećaj normalnosti nakon konstantnog novorođenče krici i neprospavanih noći", rekla je ona. "To mi je dalo vremena da" ja "opet i da imaju odrasle razgovore koji nisu bili u vezi grama majčinog mlijeka i boja kaki moje kćeri. To smirila moju postporođajne mozak i prisilio me je da se fokusiraju na nešto drugo nego moj prvi -time mama opsesija provjere kako bi bili sigurni moja kćerka je disao kad je spavala. Kao uplašena, kao što sam bio s njom odvesti na dan računa da prvi dan, ne postoji uistinu ništa kao da gledate lice svjetlo vašeg djeteta kada uđete u sobi da je pokupi. "

"Volio bih da bih znao rad-život balans je mit"

Dok neki mame može biti u mogućnosti pronaći najsretniji ravnotežu između održavanja zauzet raspored rada i crpne svakih nekoliko sati, za Elizabeth Lane, osnivač Quarterlane Books, zdrav rad-život balans je bio cilj - ali ne i ono što se dogodilo. "Kada sam počeo vratiti na posao, mislio sam da sam zacrtao savršen rad-život balans", priznala je. "Ja bih raditi toliko sati u danu, a zatim biti u mogućnosti da bez problema prebaciti u kući život za mog muža i djevojke, ali realnost brzo dokazao da je nemoguće, i našao sam se jurim ravnotežu, a ne smiruje u istinu situacije.: da bi nekoliko dana u velikoj mjeri iskriviti prema poslu i nekoliko dana vrlo malo posla bi se učinio za potrebe moje porodice. U današnje perspektive, ja bih da sam znao da umjesto postizanja [.] moj rad-život [balans], ja bih naći Grace: prostor da prihvati da se na neki određeni dan, svaki zadatak možda neće biti završena u ravnoteži, ali tokom sedmice, zadaci uravnati i postigli ravnotežu ključni dio je da ne mogu prisiliti ovo - u. 'ravnoteža' se dogodilo tek kad sam pustio očekivanja idem. "

"Volio bih da bi trajala više slobodnog vremena prije nego što je rodila"

Erika Boissiere, licencirani brak i porodični terapeut i osnivač Odnos instituta u San Francisku, nije bio ljubitelj ideje porodiljskog odsustva i umjesto toga odlučili da rade sve do njenog dospijeća. Iako je mislila da napravite pravi izbor za nju način života, idući od supersoničnih do puževa tempom pokazala problematičnom. "Otkrio sam da idem iz osjećaj 80 mph od punog radnog vremena do 10 mph na porodiljskom odsustvu bilo teško mjenjač na mom ukupnom raspoloženju", rekla je ona. "Volio bih da je splasnulo prije nego krenem na porodiljskom odsustvu i na povratku na posao olakšan u malo više."

Mi nismo istraživanje Back-to-School, i rezultati su bili Fascinantno

"Volio bih da bi opuštena i zabrinuti manje"

Najveći poneti kardiolog dr Jennifer Haythehad sa porodiljskog odsustva i vraćaju na posao je da bez obzira na ono što će vaše dijete sjetiti ko si ti, biti uzbuđeni da te vidim - i da, mi obećavamo, volim te. "Mislim da žene imaju toliko anksioznost da vaše dijete neće znate ili da ćete propustiti ključni trenutak", zajednička je ona. "Došao sam da shvate da je to bila divna stvar da moje dijete moglo priložiti i ljubavi još jedna osoba (dadilja) i da je više ljubavi u svom životu, to bolje."

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Vodič gosta za krštenja i krštenja

Post Roditeljstvo

12 načina za podizanje nezavisne dece

Post Roditeljstvo

Najbolji letnji kampovi u SAD za decu sa jedinstvenim interesima

Post Roditeljstvo

Moj sin i ja smo odbačeni od naše mame i me klase

Post Roditeljstvo

Scarlett johansson drži je stvarno o materinstvu

Post Roditeljstvo

Nisam shvatio da je moja mama bila bezobrazna dok nisam imao dete

Post Roditeljstvo

Konačno, školski okrug sa rodno neutralnim oblicima odevanja

Post Roditeljstvo

Zašto ne bi trebalo da bebe bebu porodice

Post Roditeljstvo

Kako je moj sin izlečio moj strah od povraćanja

Post Roditeljstvo

Domaće plamene stranke: Yay ili ne?

Post Roditeljstvo

Kellyanne conway sugeriše da mame ne bi trebale raditi u bijeloj kući

Post Roditeljstvo

Will smith imitira sina Jadena na instagramu, osvaja nagradu trol tatu