6 podsetnika za mame o tome kako liječiti svog trudnog prijatelja | BA.burnbrightlove.com

6 podsetnika za mame o tome kako liječiti svog trudnog prijatelja

6 podsetnika za mame o tome kako liječiti svog trudnog prijatelja

Ja to zovem nakon porođaja amnezija - fenomen pri čemu žena trpi devet mjeseci intenzivnog emocionalne promjene zatim neverovatno iskustvo porođaja, a zatim postepeno zaboravlja čitav iskušenja i nastavlja da se ponaša da je trudna prijateljima kao da ona nema pojma šta su oni ' ponovno prolazi. Možda je nedostatak sna ili ošamućenost od dijeta vina, kave i navijačice, ali žene koje su imale djecu u proteklih deset godina čini se zaboraviti zlatno pravilo čim završite biti trudna. Ako sumnjate da ste možda zaboravili kako je to, evo obnavljanje o najboljim praksama na tome da prijateljstva sa trudnicama.

1. Ne pokaže svoje prije trudnoće slike o sebi

Društveni mediji čini dijeljenje uspomena lako ovih dana, ali postoje trenuci da trudnice nije briga da se setim. Kao slika od prije pet godina svog devojacke vikend na plaži. Možda mislite da je slatko da se TimeHop podseća "tako velikog vikend", ali ona samo misli pokušavate podsjetiti herthat neće biti imati odmor, ta brojka ili rum piće u kokos bilo koje vrijeme u doglednoj budućnosti. Niko u svom trećem trimestru trudnoće želi da vidi sliku o sebi pre 30 kilograma u bikiniju. Sačuvajte ove male izlete uspomena kada ona može ponovo dugme farmerki.

10 stvari koje možete reći da trudnica

2. Ne ponavljamo svoju rođenja priču u detaljno

Porođaj je vrlo jedinstven i monumentalan iskustvo, ali i sasvim lično. Dakle, dok je vaš prijatelj možda žele čuti ukupne suština svoju priču, ona vjerojatno ne želi račun sata u sat vašeg dilatacija. Osim ako se to suziti na koncizan detalji koji bi mogli biti relevantni za njom na bilo koji način, ne da joj se u narednih pola sata svog života sluh koliko krugova si ušao oko materinstva podu. Vaš posao je samo da se pitam kako ona radi. Ako ipak želite da razgovaramo o vama, pozovite mama. Ona je ugovorom obavezan da sluša cijelu svoju priču rođenja.

3. Nemoj da joj kažeš da se "zaliha se na spavanje sada"

Osim ako ona živi na dnu dobro, vaš prijatelj ima prilično dobru ideju da bebe ne spavaju preko noći i majke su umorni (vidi: svaki drugi mama meme na internetu uključuje kafu). Ona je vježbanje za narednu iscrpljenosti od ustajanja tri puta u toku noci da piškim, ne mogu da spavaju na leđima ili stomaku mjesecima i da besni probavne smetnje u 2 ujutro, tako govoreći joj da se "zaliha se na spavanje sada" je i potpuno nemoguće i vrlo dosadna (što bi znati da li se ne brišu u potpunosti memorijsku trudnoće).

4. Nemoj da joj kažeš svakoj priči o ništa o porođaju koji se završava loše

Vaš trudna prijatelj je udobno nije spavao u mjesecima i znate ona ima više hormona struji kroz nju od srednjoj svlačionici, tako da je sigurno reći da je vjerojatno već prilično izbezumljena. Stoga, bilo koji priča koja ne završava sa majkom uzimajući bebu iz bolnice u jednoj od onih prugama deke i maleni šešir je potpuno van granica. Ono što ona ne zna ne može držati joj noću, koji možete sjetiti je već pomalo problem.

5. Ne komentirati njoj raste Bump

Ne zaboravite, kada niste mogli stane u prstenje, vezati svoje cipele ili duboko udahni? Možda i znači, ali "ti si spreman da pop" samo znači "masti i umorno" za nju i za ljubav svega svetog, nikad pitati trudnica ako ona ima blizance Ona posjeduje ogledalo;.! Ona ne treba da vidi svoju siluetu na licu. "izgledaš Fabulous" je jedina stvar koju treba reći... I posle se beba rodi, možete doći ovamo i pomozi joj izbrisati sve njene slike na nju bebu iz njen kompjuter, ako ne i od nje uma.

Breaking trudnoće vijest prijatelju s neplodnošću

6. Ne dati svoje iskreno mišljenje o imenu bebe

Imenovanje je dijete vrlo lična, intimna odluka za roditelje. Sugestije i komentare su gotovo univerzalno neželjene novim roditeljima, čak i od dobronamjernih prijatelja. Dakle, ako je prijatelj koji je, do sada, činilo sasvim normalno odluči da imenuju svoje dijete nakon što joj omiljeno voće i njen duh životinja, ni u njoj bilo kojim okolnostima reći ovo je smiješno. Vaš posao je da osmeh pristojno i šablona Kumquat Dolphin na okvir za sliku. Čak i ako je kasnije žali ovo ime izbor, ona nikada neće oprostiti što ne sviđa ime na prvom mjestu, samo se ponašaju kao da to vole i pokušati pronaći nadimak koji neće dobiti dijete pretukao na igralištu.

Kada Vaš prijatelj je rodila i razvila svoje slučaju nakon poroda amnezije, dobrodošli kako bi razgovarali o bilo koje i sve teme vezane za realnost porođaja i roditeljstva ste. Do tog vremena, samo joj reci da je to komad torte... Oh, i dovođenje joj komad torte je dobra ideja previše!

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kako podižem feminističkog sina

Post Roditeljstvo

9 pitanja nikad ne postavljaju novu mamu

Post Roditeljstvo

Will smith imitira sina Jadena na instagramu, osvaja nagradu trol tatu

Post Roditeljstvo

Mamin vodič za Glazgov

Post Roditeljstvo

Ove same po sebi lažne karte čine čišćenje zabavno (da, stvarno)

Post Roditeljstvo

Terapeuti otkrivaju šta dobar roditelj zapravo znači

Post Roditeljstvo

Heidi montag i spencer pratt imaju bebu na putu

Post Roditeljstvo

7 radne majke otkrivaju šta žele da znaju pre nego što se vrate na posao

Post Roditeljstvo

Nikki Reed kaže da će ona i Ian somerhalder uzeti mesec tišine nakon bebe

Post Roditeljstvo

Ian somerhalder & Nikki reed očekuju svoje prvo dete

Post Roditeljstvo

Pitali smo dolinu 6 pitanja, a njeni odgovori su divni

Post Roditeljstvo

Hloé kardashian-ova topless maternity shoot stvarno nas čini da želimo ove farmerke